Επικαιροποίηση μέτρησης ΓΔ & Σημειώσεις για Coca Cola HBC, Τρ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ – Η ανάλυση του Goldfish για DAX, DOW JONES, NASDAQ – ΔΕΗ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ

ΓΔ η ματιά του Δημήτρη

Παραμένουμε και για αυτή την εβδομάδα στο ίδιο διάγραμμα από 31/7 με μια μικρή αλλαγή μόνο στην αρίθμηση της κορυφής .

Coca Cola HBC

Σε καθοδική τάση από την Πέμπτη με την περιοχή 29,50 πιο σοβαρή κοντινή στήριξη.

ΠΕΙΡ

Ολοκλήρωση σχηματισμού και δεύτερου εβδομαδιαίου high fractal την Παρασκευή και πλέον αν επιτευχθεί υπέρβαση των 1,628 ευρώ αλλάξει η εβδομαδιαία τάση, με όρους fractals τουλάχιστον.

ΟΛΠ 

Επικίνδυνα κοντά στη χαμηλότερο από τα δυο τελευταία τοπικά χαμηλά στο εβδομαδιαίο που καλό θα ήταν να μην παραβιαστούν.

Αν όμως ενεργοποιηθεί η μίνι διπλή κορυφή στα 20,25 ο στόχος είναι χαμηλότερα κι η τάση καθοδική παρά τις αποκλίσεις.

ΕΥΔΑΠ

Έφθασε πολύ κοντά στην εβδομαδιαία οριζόντια στήριξη και δείχνει έτοιμη να διασπάσει την ανοδική γραμμή τάσης

Δείχνει επίσης έτοιμη να ενεργοποιήσει σχηματισμό τοπικής διπλής κορυφής. Η τάση στο ημερήσιο παραμένει καθοδική αφού δεν επιτεύχθηκε η υπέρβαση των 8,25 ευρώ. Το καλό σενάριο είναι βέβαια να αντέξει το 7,65 όπως έκανε τις τελευταίες δυο συνεδριάσεις και να μας προκύψει διπλός πυθμένας...

- DAX

Ο δείκτης προχώρησε σε μια τοπική διόρθωση μεγαλύτερη του αναμενόμενου (υπήρξε επικάλυψη των 15.681 μονάδων). Αυτό μπορεί να σημαίνει κυρίως δύο πράγματα:

- είτε απομένει μόνο ένα ακόμα νεότερο τοπικό υψηλό για να κλείσει και αυτή η άνοδος,

- είτε το σύνολο της ανόδου από τις 15.048 μονάδες είναι μόνο το κύμα ''1'' και θα υπάρξει σύντομα ανοδική επέκταση.

Σε κάθε περίπτωση έχουμε την εμφάνιση 3κυματικών και επομένως θεωρούμε πολύ πιθανό να βρiσκεται σε εξέλιξη κάποιο ανοδικό καταληκτικό με 3άρια (''ending''). Οι δύο αυτές περιπτώσεις φαίνονται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια στα διαγράμματα που ακολουθούν:

- Άμεση καθοδική επέκταση:

Η περίπτωση να βρισκόμαστε ακόμα στο πρώτο κύμα και να τρέχει τώρα η διόρθωση ως κύμα ''2'' θα είναι περισσότερο συμβατό με το να έχουμε άμεσα καθοδική επέκταση σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα. Μετά, κίνηση σε νεότερα υψηλά:

με την ευρύτερη εικόνα να έχει ως εξής:

Και στις δύο περιπτώσεις το stop long είναι σχετικά κοντά. Επιβεβαίωση στο εβδομαδιαίο θα έχουμε μόνο αν έχουμε καθοδική διάσπαση των προηγούμενων τοπικών χαμηλών (κύμα ''e''). Για όσο διάστημα αυτό δεν γίνεται παραμένει πολύ πιθανή η ανοδική συνέχεια πιο κοντά προς το επίπεδο των 16.656 μονάδων:

- DJIA

Μετά το χαμηλό των 33.271 μονάδων είναι αρκετά πιθανό να έχουμε την ανάπτυξη ανοδικών τρικυματικών που να οδηγήσουν στην ολοκλήρωση ενός καταληκτικού τύπου ''ending''. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο βασικούς και αρκετά παρόμοιους τρόπους. Η ανοδική επέκταση δεν θα πρέπει να υπερβεί ιδιαίτερα τους ανοδικούς στόχους που αναγράφονται στα διαγράμματα που ακολουθούν (αλλιώς κάτι πολύ θετικότερο είναι σε εξέλιξη):

και

- Nasdaq

Αν συνεχιστεί η αδυναμία του δείκτη να υπερβεί άμεσα την περιοχή των προηγούμενων υψηλών (14.896 μονάδες) τότε θα αυξηθούν πολύ οι πιθανότητες για έναν οριζόντιο σχηματισμό ανοδικής συνέχειας τύπου ''ανοδικού τριγώνου'' 3-3-3-3-3. Παρόμοιοι σχηματισμό εμφανίζονται συνήθως σε κυματική θέση ''4'' (η ''B'' σε διόρθωση). Οπότε, η αναμενόμενη εξέλιξη θα είναι η ανοδική διαφυγή του δείκτη αλλά ταυτόχρονα και η ολοκλήρωση της ανόδου του με το κύμα ''5'':

Οι αναλύσεις για τους ξένους δείκτες είναι αντιγραφή από το εβδομαδιαίο ενημερωτικό στο οποίο έχουν πρόσβαση οι πελάτες της Vital Finance πριν από την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Το τελευταίο περιέχει ακόμη VIX, ΓΔ, ΔΤΡ και 3Ε.

Όποιος χρήστης επιθυμεί να έχει πρόσβαση σε αυτά τα ενημερωτικά μπορεί να ξεκινήσει με ένα κλικ στην κορυφή της σελίδας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΗ βραχυπρόθεσμοι στόχοι

ΓΕΚΤΕΡΝΑ Αλλαγή τάσης

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *