ΓΔ, FTSE: Η κύρια τάση παρέμεινε ανοδική

Στις 9 συνεδριάσεις που ακολούθησαν αυτή της μαύρης Δευτέρας (τρόπος του λέγειν μαύρη, αφού μια χαρά μέρα ήταν για τους τολμηρούς της παρέας, Τεο, Ιωάννη, πιστολέρους κλπ κλπ) η αγορά έκανε ότι έπρεπε να διώξει μακριά τις μαύρες σκέψεις εκείνης της ανάρτησης αναφορικά με την τεχνική εικόνα από μεσοπρόθεσμο ορίζοντα και άνω.

Κατ' αρχήν από εκεί που σκεφτόμαστε αν θα κρατήσει ο κινητός των 6 μηνιαίων χαμηλών (ΕΚΜΟ 6Χ) η αγορά γύρισε κι έκλεισε πολύ κοντά στον ΕΚΜΟ 6Υ ακόμα ένα μήνα.

 

Στο εβδομαδιαίο έχουμε κλείσιμο αισθητά πάνω από το χαμηλό της 21/5/21, άρα η πιθανή Δ.Κ είναι απενεργοποιημένη, καθώς και τον κινητό των 20 εβδομάδων και στους δυο δείκτες. Η τάση βέβαια δεν αλλάζει από εβδομάδα σε εβδομάδα κάθε τόσο αλλά οι ενδείξεις για μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση έχουν αναιρεθεί στην πλειοψηφία τους (οι ταλαντωτές εξακολουθούν να δείχνουν νότια).

Αυτό που μένει στα υπόψη είναι εκείνη η κρυφή ανοδική απόκλιση στο εβδομαδιαίο, επίσης και στους δυο δείκτες.

Κυματικά αν και αναρμόδιος θεωρώ ότι θα μπορούσε στο χαμηλό της 19/7 να έχει ολοκληρωθεί μια ακόμα διόρθωση. Ως ενδείξεις νέας επιδείνωσης της μεσοπρόθεσμης τεχνικής εικόνας και επικείμενης διάψευσης της ολοκλήρωσης της διόρθωσης θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τυχόν διασπάσεις των νέων γραμμών τάσης ΣΚ και τελικώς της Ζ στην οποία αναφερθήκαμε χθες, που βλέπουμε στα διαγράμματα παρακάτω.

O φίλος Δημήτρης ετοίμασε μια μέτρηση στον ΓΔ η οποία ταυτίζεται με αυτό που έχω κι εγώ (αναρμοδίως) ως κυρίαρχο σενάριο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΕΙΡ Σε ανοδική τάση το ημερήσιο

ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *