ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, EUROBANK, ALPHA BANK, ETE, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση – επικαιροποίηση

Μια απογοητευτική εβδομάδα πέρασε για τον ΓΔ με την βουτιά της μαύρης Δευτέρας κι ιδιαίτερα μετά από αυτήν. Η μεγάλη πτώση στα μεγάλα ξένα χρηματιστήρια παρέσυρε την αγορά μας σε πολύ μεγαλύτερη πτώση κι η ανάκαμψή μας ήταν αναιμική συγκρινόμενη με τη δική τους που ειδικά στην Αμερική οδήγησε σε νέα ιστορικά υψηλά την Παρασκευή.

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι πλέον καθοδική μετά την παραβίαση του χαμηλού της 21/5 και το δεύτερο συνεχόμενο εβδομαδιαίο κλείσιμο κάτω από τον ΕΚΜΟ 20 και μόνο κλείσιμο υψηλότερά του θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση αυτή την αλλαγή τάσης.

Το μόνο θετικό είναι ότι το κλείσιμο ήταν αρκετά υψηλότερα της γραμμής ενεργοποίησης του πιθανού σχηματισμού διπλής κορυφής (Δ.Κ) ο οποίος έμεινε μόνο για δυο συνεδριάσεις ενεργοποιημένος, ενώ ενδιαφέρον έχει και η κρυφή ανοδική απόκλιση των τιμών που βρίσκονται πολύ ψηλότερα από το κλείσιμο της τελευταίας εβδομάδας του Ιανουαρίου και δεν ακολούθησαν τον RSI που έγραψε τελικά χαμηλότερη τιμή από τότε (όπως και στον FTSE).

Το άλλο καλό της αντίδρασης είναι ότι έστω κι έτσι αναιμικά απομακρύνθηκε από τον κινητό των 6 τελευταίων μηνιαίων χαμηλών (ΕΚΜΟ 6Χ) που για να τον φθάσει πρέπει να κατέβει κάτω από τις 814 μονάδες, αρκετά χαμηλότερα δηλαδή από τις 830,07 κι αυτό με την τρέχουσα εικόνα των ξένων δεικτών  δεν φαίνεται πολύ πιθανό. Πιο πιθανό φαίνεται να μιλάμε το επόμενο ΣΚ για ένα ακόμα retest επιβεβαίωσης της ανοδικής διάσπασης της κατερχόμενης γραμμής μακροπρόθεσμης τάσης που ενώνει τα δυο υψηλότερα μηνιαία high fractals από το υψηλό του 2014.

Από τους κύριους δείκτες, ο FTSE κάνει ότι ακριβώς και ο ΓΔ, ο ΔΤΡ συμπλήρωσε τρίτο συνεχόμενο εβδομαδιαίο κερί χαμηλότερα του 20ρη ενώ ο FTSED επέστρεψε ψηλότερα μετά από μια εβδομάδα και μόνο ο FTSEM  δεν τον έχει καν πλησιάσει παρά το γεγονός ότι είναι επίσης σε διόρθωση.

3Ε, ΟΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ, ΔΕΗ και ΛΑΜΔΑ είναι οι μόνες από τις 17 μετοχές με κεφαλαιοποίηση  >1 δισ. ευρώ που έκλεισαν αυτή την εβδομάδα ψηλότερα του ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων, κάποιες από αυτές μάλιστα πολύ οριακά. Μόνο οι 3Ε και ΛΑΜΔΑ έχουν να αγγίξουν τον 20ρη τους από τη διόρθωση του Φεβρουαρίου ενώ ο ΟΤΕ "πατάει" πάνω του τις τελευταίες 4 εβδομάδες πριν αντιδράσει.

Οι τιμές της ΕΥΡΩΒ που επηρεάζει ιδιαίτερα τους δείκτες, στο χαμηλό της Δευτέρας άγγιξαν για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο τον 20ρη διασπώντας τον προσωρινά πριν επανέλθουν τελικά ψηλότερα δικαιώνοντας ίσως τις αποκλίσεις στο ημερήσιο. Η ανοδικές γραμμές τάσης πάντως διασπάστηκαν οπότε η στήριξη εντοπίζεται στο χαμηλό της 21/5 κάτω από το οποίο είμαστε σε καθοδική τάση με όρους fractals.

Στο ίδιο χαμηλό είναι πλέον η αντίστοιχη στήριξη και για την ΑΛΦΑ η είδηση για την ΑΜΚ της οποίας προκάλεσε τη βουτιά της 21/5. Εδώ η γραμμή τάσης αντέχει ακόμη ενώ την υπέρβαση του 20ρη την κατάφερε οριακά με το κλείσιμο στα υψηλά της Παρασκευής.

Δυο κυματικά σενάρια για την αναμενόμενη εξέλιξε των τιμών μπορείτε να δείτε εδώ.

Το ίδιο χαμηλό είναι καθοριστικό για την μεσοπρόθεσμη τάση και στην ΕΤΕ η οποία όπως κι άλλες δυο παίζει αποφασιστικό ρόλο στο γενικότερο κλίμα της αγοράς,

Γλύτωσε τη διάσπαση της δικής της γραμμής την τελευταία στιγμή αλλά έκλεισε για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα κάτω από τον 20ρη έχοντας βεβαίως τη χειρότερη εικόνα, εκτός βέβαια της ΠΕΙΡ που είναι εκτός συναγωνισμού.

Η συνολική εικόνα δείχνει μια αγορά που είναι έτοιμη να διορθώσει χαμηλότερα και απλά ψάχνει την αφορμή, οπότε ως προς αυτό η προσοχή είναι στραμμένη στις μεγάλες ξένες αγορές που ευτυχώς δεν δείχνουν την ίδια διάθεση.

ΕΛΠΕ
3η συνεχόμενη εβδομάδα κάτω από τον 20ρη και μπορεί για τα fractals να είναι κρίσιμο το 5,30 αλλά οι ταλαντωτές εχουν δείξει κάτω. Το καλό σενάριο είναι να βλέπουμε ένα μεγάλο σχηματισμό αναστροφής με το σχηματισμό του δεξιού ώμου. Η γραμμή λαιμού ταυτίζεται με τον τον 1ο στόχο του Δ.Π που πλέον είναι απενεργοποιημένος

Εικονίδιο

Παρόμοιος σχηματισμός μπορεί να φτιάχνεται και στη ΜΟΗ που επίσης έφθασε ως τον πρώτο στόχο του δικού της Δ.Π και παραμένει για τα fractals σε ανοδική τάση υπό αμφισβήτηση από τους ταλαντωτές και τον ΕΚΜΟ 20.

Ο αν. ΩΚΩ φαίνεται καλύτερα στο διάγραμμα με τα εβδομαδιαία κλεισίματα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ (CHIEFSOTOS)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *