ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Καθοδική η μεσοπρόθεσμη τάση – ΔΕΗ (16/9): Η ανάλυση του Goldfish

Και εδώ ισχύει ότι γράφτηκε στην προηγούμενη ανάρτηση για τον ΓΔ. Οι τιμές μετά τον ΕΚΜΟ 2Ο εβδομάδων την Παρασκευή διέσπασαν χθες και το χαμηλό της 21ης Μαίου δίνοντας και την τελευταία επιβεβαίωση ότι η η μεσοπρόθεσμη τάση είναι πλέον καθοδική, μετά από τα σήματα που είχαμε πάρει από τους ταλαντωτές και την απόκλιση του εβδομαδιαίου.

Η τιμή του RSI είναι τώρα χαμηλότερη από ότι ήταν στο κλείσιμο της τελευταίας εβδομάδας του Ιανουαρίου παρά το ότι οι τιμές βρίσκονται ακόμα πολύ υψηλότερα κι αυτό αν συνεχίσει να συμβαίνει και την ερχόμενη Παρασκευή μπορεί να θεωρηθεί σαν κρυφή απόκλιση (θετική) ή να έχουμε ως τότε μια ανοδική διόρθωση που θα ανεβάσει και τις του RSI υψηλότερα από τότε.

Ο σχηματισμός της διπλής κορυφής (Δ.Κ) είναι πλέον ενεργοποιημένος με στόχους εφιαλτικούς για τους αγορασμένους όπως βλέπουμε στο εβδομαδιαίο διάγραμμα.

Ίδια εικόνα και στο ημερήσιο όπου ο RSI βρίσκεται στην υπερπωλημένη ζώνη τιμών. Η διόρθωση όλου του ανοδικού από τα χαμηλά του Γενάρη έφθασε ήδη το 50% με το επόμενο fibo να βρίσκεται στις 1926 μονάδες περίπου.

Στο μηνιαίο το σημαντικό διακύβευμα είναι αν θα παραβιαστεί ο εκθ. κινητός των 6 τελευταίων χαμηλών (ΕΚΜΟ 6Χ) με το κλείσιμο του Ιουλίου. Η τιμή του χθες ήταν στις 1962 μονάδες αλλά αν η πτώση συνεχιστεί θα τον συναντήσει η τιμή του δείκτη όταν γράψει τις 1953 μονάδες περίπου. Εκεί πλέον ανησυχούμε πολύ σοβαρά, ακόμα κι αν δεν έχουμε πάρει τοις μετρητοίς τους στόχους της Δ.Κ που είδαμε στο εβδομαδιαίο. Αρκεί δηλαδή η επίτευξη ακόμα και του πρώτου στόχου της για να ανατραπεί η μεσομακροπρόθεσμη τάση.

Οι τιμές έχουν ήδη διασπάσει τα τρία τελευταία μηνιαία χαμηλά σε μια συνεδρίαση με πτωτικό χάσμα 52 μονάδων κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Αν η διόρθωση στη Wall Str. συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να αφήνουμε ανοικτό και το πιο δυσμενές σενάριο.

Μια κυματική ματιά είχαμε από το φίλο Λουκά εδώ.

Αντίστοιχη για ΓΔ από τον ΝΕΚ στα σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΗ (16/9) GOLDFISH

ΓΕΚΕ Νομικές ενέργειες

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *