Σχόλια αγοράς 14 ως 16 Ιουλίου 2021 ΓΔ, FTSE, FTSED, ALPHA, ΟΠΑΠ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Η τάση παραμένει καθοδική για τις περισσότερες μετοχές που παρακολουθούμε πιο στενά. Όπως βλέπουμε στο πινακάκι, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ ΕΛΠΕ, ΕΛΧΑ και ΕΥΔΑΠ ολοκλήρωσαν σήμερα το σχηματισμό ενός νέου high fractal με αποτέλεσμα να κατέβει χαμηλότερα το υψηλότερο από τα δυο τελευταία αντίστοιχα που πρέπει να υπερβούν για να αλλάξει στο πινακάκι το χρώμα τους, αφού έτσι θα δώσουν μια καλή ένδειξη ότι η τάση γίνεται και πάλι ανοδική.

Στην ΑΛΦΑ ειδικότερα που σήμερα έφαγε γερό χώσιμο στις δημοπρασίες, αφού προφανώς η προσφορά ήταν μεγαλύτερη από τη ζήτηση, αρκεί να ξεπερασθεί το υψηλό της Δευτέρας για να έχουμε αυτή την ένδειξη.

Όλες οι άλλες πλην ΓΕΚΤΕΡΝΑ βρίσκονται σε σημαντική απόσταση ακόμα από το επίπεδο που πρέπει να υπερβούν.

Η εικόνα στην αγορά δεν είναι καλή και δεν έχουμε ακόμα ένδειξη για το τέλος της διόρθωσης στους δείκτες που παρακολουθούμε πλην μιας πρώτης ένδειξης από τον γρήγορο TSI και τον στοχαστικό που συνήθως χρησιμοποιούμε αφού ο RSI άγγιξε την υπερπωλημένη ζώνη τιμών.

Ειδικότερα ο δείκτης των μερισματοφόρων μετοχών που δοκιμάζεται με τις αποκοπές των μερισμάτων, βρίσκεται ανησυχητικά κοντά στο χαμηλότερο από τα δυο τελευταία εβδομαδιαία low fractals και απειλεί να δώσει σήμα αλλαγής και της μεσοπρόθεσμης τάσης όπως άλλωστε και οι ΓΔ και FTSE.

Στον ΟΠΑΠ οι τιμές σταμάτησαν σήμερα ακριβώς στο 11,67 το χαμηλότερο από τα αυτά τα δυο χαμηλά που αν το χάσει πάει για τα επόμενα που βλέπουμε στο εβδομαδιαίο του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΕΚΤΕΡΝΑ Αλλαγή ημερήσιας τάσης

ΛΑΜΔΑ Αλλαγή ημερήσιας τάσης

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *