ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Η ανάλυση του Goldfish

Το μεσοχρόνιο βασικό σενάριο παραμένει το ίδιο. Υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες ο δείκτης να τρέχει ένα μεσοχρόνιο καθοδικό τύπου ''ending diagonal'' 3-3-3-3-3 από τα υψηλά του 2018 με το οποίο θα ολοκληρώσει την μακροχρόνια κάθοδό του. Το σενάριο αυτό το ακολουθούμε από τα μέσα του 2019 μετά από την άρνηση του δείκτη να σημειώσει και τυπικά νεότερα ιστορικά χαμηλά τον Ιανουάριο του ίδιου έτους (μετά την καθοδική λύση του σχηματισμού τριγώνου ''abcde'' από τα χαμηλά του 2016). 

Το γεγονός ότι η πρώτη ανοδική διορθωτική επαναφορά το 2019 ήταν ένα κλασικό και ορατό abc σημαίνει ότι υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες το τρέχον ανοδικό να είναι αρκετά πιο περίπλοκο στην εσωτερική δομή του. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που υπάρχουν ακόμα σημαντικές πιθανότητες για ένα ανοδικό τύπου ''WXΥ'' με εσωτερικά 3κυματικά σκέλη.

Στην πιο απλή εκδοχή του και απόλυτα συνδυαζόμενο με μια γρήγορη καθοδική συνέχεια του Γ. δείκτη μπορεί να έχουμε μια βραχυχρόνια ανοδική προσπάθεια κοντά στις 600 μονάδες και μετά την ανάπτυξη του επόμενου καθοδικού σκέλους (''c'' του ''X''). 

Εκτιμούμε ότι για να παραμείνει ενεργή η δυνατότητα του δείκτη να επανέλθει σε νεότερα υψηλά η υποχώρηση αυτή δεν θα πρέπει να περάσει κάτω από την περιοχή του 50% retracement. 

Στην υποπερίπτωση να έχουμε μια ευρύτερη στο χρόνο διόρθωση τότε είτε ο δείκτης θα διαμορφώσει ένα διορθωτικό με επικαλυπτόμενα τύπου ''abcde'' (ως ''Χ''), είτε θα διαμορφώσει μια θετική απόκλιση έναντι του ΓΔ στο δεύτερο καθοδικό σκέλος του (πράγμα δύσκολο με την μέχρι τώρα προϊστορία του...)

Το πλέον θετικό σενάριο, και εναλλακτικό μέχρι στιγμής, έχει πιθανότητες πραγματοποίησης ΜΟΝΟ σε παράλληλη εξέλιξη του σεναρίου του ΓΔ σε νεότερα υψηλά.

Στη περίπτωση αυτή (και λόγω των μέχρι τώρα 3κυματικών) είναι δυνατή μια διόρθωση τύπου τριγώνου με ένα πολύ τελευταίο ανοδικό κύμα ''5'' σε οριακά νεότερα υψηλά. Όλο αυτό ως κύμα ''a'' της ανόδου.

Αυτή θα είναι μια εξέλιξη που, όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα σχόλια, θα λύσει και δεν θα δημιουργήσει επιπλέον διαγραμματικά ''προβλήματα''...

Τα παραπάνω είναι ένα μικρό μέρος του ενημερωτικού στο οποίο έχουν πρόσβαση οι πελάτες της Vital Finance (όπως και στις άλλες αναλύσεις της) πριν από την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Αν κάποιος χρήστης επιθυμεί να έχει πρόσβαση μπορεί να ξεκινήσει με ένα κλικ στην προσφορά και να ακολουθήσει τις οδηγίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

12/7 ΓΔ (ΜΕΤΟΧΟΚΥΝΗΓΟΣ)

12/7 ΑΛΦΑ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ), (ΜΕΤΟΧΟΚΥΝΗΓΟΣ), (SOLWN)

ΙΝΤΚΑ 13/7

ΑΛΦΑ 14/7 (Λουκάς)

13/7 ΟΤΕ (Λουκάς)

ΕΧΑΕ 14/7

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *