ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, FTSE, ΔΤΡ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Καμία από τις δυσμενείς τεχνικά εξελίξεις που ανέμενα όπως ανέφερα στην προηγούμενη ανάρτηση δεν έλαβε χώρα στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας λόγω των εξελίξεων στην ΑΛΦΑ αλλά και της ανοδικής αναστροφής των ξένων δεικτών που ήταν εντυπωσιακές.

Οι τιμές του ΓΔ ήρθαν σε επαφή με τον κινητό των 20 εβδομάδων (ΕΚΜΟ 20) μόλις για δεύτερη φορά από τον Νοέμβριο όταν ο κινητός παραβιάστηκε ανοδικά και αντέδρασαν ως όφειλαν αφού δεν έκλεισαν την εβδομάδα χαμηλότερα, ούτε και παραβίασαν έστω και προσωρινά το σημείο κλειδί του χαμηλού της 21/5/21.

Όπως βλέπουμε στα εβδομαδιαία διαγράμματα αυτά ισχύουν και για τον FTSE, όπως ισχύει και στους δυο δείκτες ότι οι τιμές του RSI βρίσκονται χαμηλότερα από το κλείσιμο στις 21/5 ενώ οι τιμές των δεικτών δεν ακολούθησαν σε χαμηλότερα χαμηλά, οπότε είναι ενδεχόμενο να βρισκόμαστε ενώπιον μια κρυφής θετικής απόκλισης η οποία θα ήταν καλό να επιβεβαιωθεί και την επόμενη εβδομάδα.

Οι δυο αντίθετοι σχηματισμοί θα μπορούσαν αντιπαρατίθενται ως σενάρια προσεχώς αν τελικώς έχουμε αντιστροφή από αυτά τα επίπεδα κι επιβεβαιωθεί η κρυφή απόκλιση για την οποία έχω σοβαρές επιφυλάξεις αφού δεν ισχύει στο ημερήσιο.

Πολύ ενδιαφέρουσες διαφορετικές μετρήσεις - εκτιμήσεις για το τι αναμένεται στη συνέχεια έχουν δημοσιεύσει οι καλοί φίλοι του blog Tsaros και Διόφαντος στην τελευταία ανάρτηση  κι αξίζει να τις δείτε προσεκτικά.

Στον ΔΤΡ αντίθετα είχαμε τελικά κλείσιμο κάτω από των ΕΚΜΟ 2Ο εβδομάδων όμως το ίδιο είχε γίνει και στο κλείσιμο της 21/5. Εδώ σε αντίθεση με τους άλλους δυο δείκτες δεν υπάρχει υποψία κρυφής απόκλισης όπως δεν υπήρξε και αρνητική απόκλιση στα ψηλά αφού ο δείκτης δεν πλησίασε τα υψηλά έτους όντας σε καθοδική τάση με όρους fractals από την 21/5/21. Το ζητούμενο για τους long  παραμένει να αντέξουν οι ανοδικές γραμμές τάσης πάνω στη πρώτη των οποίων σταμάτησε την πτώση στο κλείσιμο της εβδομάδας. Η τάση παραμένει καθοδική κι αυτό θα αρχίσει να αμφισβητείται μόνο αν αρχίσουν οι ανοδικές διασπάσεις των κατερχόμενων γραμμών τάσης.

Η αντίδραση πάντως ήρθε σε σημείο που δεν στερείται τεχνικής σημασίας όπως βλέπουμε στο ημερήσιο. Χάρις στην ΑΛΦΑ κυρίως οι ταλαντωτές έκαναν χθες το πρώτο βήμα...

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *