Σημειώσεις για ΓΔ, DAX, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ

ΓΔ Επικαιροποίηση ανάρτησης ΣΚ

Η κρυφή απόκλιση δεν επιβεβαιώθηκε αφού ο δείκτης βρίσκεται χαμηλότερα από το κλείσιμο της 21/5/21. Τα fractals καθυστέρησαν πολύ να δώσουν την αλλαγή τάσης που είχαμε από τη διάσπαση της ανοδικής γραμμής τάσης και τους ταλαντωτές κι απλώς την επιβεβαίωσαν τη Δευτέρα.

Η αρνητική απόκλιση στο εβδομαδιαίο δεν είναι καθόλου απλή για να ξεμπερδέψουμε εύκολα από τις "επιπτώσεις" της και ήδη πάμε σήμερα για το πρώτο κλείσιμο κάτω από τον κινητό 20 εβδομάδων από τον Νοέμβριο αλλά και για παραβίαση του χαμηλότερου από τα δυο τελευταία εβδομαδιαία τοπικά χαμηλά επίσης για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο οπότε τίθεται ερωτηματικό και για τη μεσοπρόθεσμη τάση. Η διόρθωση όλης της ανόδου των πέντε τελευταίων μηνών έφθασε στο 38%.

Μια ματιά στο μηνιαίο στο οποίο ακόμα βέβαια δεν φαίνεται κάποιο πρόβλημα αλλά ο μήνας έχει πολύ δρόμο ακόμα.

Δείτε και την εκτίμηση του φίλου Διόφαντου για το βάθος της διόρθωσης εδώ.

Το κλίμα έχει χαλάσει και στον Γερμανικό δείκτη κι αυτό βέβαια επιδεινώνει την κατάσταση στο ΧΑΑ. Στον DAX διασπάστηκαν χθες τα πέντε τελευταία τοπικά χαμηλά οπότε η ημερήσια τάση επιβεβαιώθηκε ότι γύρισε στο κόκκινο (από τις 18 Ιουνίου), δικαιώνοντας και την αρνητική απόκλιση στα πρόσφατα υψηλά. Οι τιμές δεν κατάφεραν να πάνε ψηλότερα από τον ενδιάμεσο στόχο του σχηματισμού διπλού πυθμένα αφού εκεί παρουσιάστηκε η απόκλιση.

Η ΔΕΗ που ως τώρα παρίστανε πως διόρθωνε μετά την εμφάνιση της αρνητικής απόκλισης, ενεργοποίησε χθες προσωρινά τον τελευταίο σχηματισμό διπλής κορυφής κλείνοντας τελικά οριακά υψηλότερα. Ο μέγιστος στόχος του σχηματισμού συμπίπτει με αυτόν του ΩΚΩ στην περιοχή 8,20.

Στο εβδομαδιαίο είναι πιθανό οι τιμές να διασπάσουν τον κινητό των 20 εβδομάδων σήμερα στο κλείσιμο αυξάνοντας την πιθανότητα να κινηθούν προς την S.

Η αντίστοιχη γραμμή έχει διασπαστεί στο εβδομαδιαίο του ΑΔΜΗΕ όπως έχουν διασπαστεί και τα δυο τελευταία τοπικά χαμηλά βάζοντας ερωτηματικά στη μεσοπρόθεσμη τάση. Σήμερα πάμε για το τρίτο συνεχόμενο κλείσιμο κάτω από τον κινητό των 20 εβδομάδων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ (Tsaros)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *