STOX 600 BANKS, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Η ανάλυση του Goldfish – Γ.Δ 6/7/21 (Chiefsotos)

Stoxx 600 Banks

Υπήρξαν ισχυρές ρευστοποιήσεις τις τελευταίες εβδομάδες που ωστόσο δεν έχουν ακόμα επιβεβαιώσει την έναρξη μιας ευρύτερης καθοδικής κίνησης.

Αυτό θα γίνει μόνο αν τις επόμενες 1 - 3 ημέρες ο δείκτης κινηθεί σε νεότερα τοπικά χαμηλά και διαμορφώσει ένα πλήρες καθοδικό προωθητικό. Αν το κάνει, τότε οποιαδήποτε ανοδική προσπάθεια ακολουθήσει θα θεωρηθεί ως διορθωτική και θα αναμένουμε να υπάρξει ισχυρή καθοδική συνέχεια. 

Αντίθετα, άμεση ανοδική διάσπαση των προηγούμενων πολύ τοπικών υψηλών θα ενισχύσει το σενάριο για μία ακόμα νεότερη κορυφή. Δείτε, στο διάγραμμα που ακολουθεί, την κρίσιμη κυματικά θέση του δείκτη:

ΔΤΡ

Μια ανάλογη βραχυχρόνια πορεία ακολουθεί και ο κλαδικός τραπεζικός δείκτης στην Ελληνική αγορά.

Η υποχώρησή του δεν έχει λάβει ακόμα σημαντικές διαστάσεις και έχει αποφύγει να διαμορφώσει ένα καθοδικό 5 κυμάτων:

Στο δυσμενές σενάριο, κυματικά φαίνεται να λείπει μια μικρή ανοδική αντίδραση (κύμα ''4'') και εκ νέου κάθοδο σε νεότερα τοπικά χαμηλά. Μόνο τότε μπορούμε να υποστηρίξουμε με σοβαρές πιθανότητες επαλήθευσης το σενάριο της καθοδικής επέκτασης του δείκτη.

Αντίθετα, υπέρβαση των 560 μονάδων και της κατερχόμενης αντίστασης του καναλιού θα επαναφέρει την δυνατότητα στον δείκτη για ανοδική επέκταση. 

Απαιτείται επομένως μέγιστη εστίαση στη συμπεριφορά του τις επόμενες λίγες ημέρες.

Τα παραπάνω είναι ένα μέρος του εβδομαδιαίου ενημερωτικού στο οποίο έχουν πρόσβαση οι πελάτες της Vital Finance πριν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Τι τελευταίο περιέχει επίσης πολύ ενδιαφέρουσες αναλύσεις και για ΓΔ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΜΠΕΛΑ και ΕΥΡΩΒ.

Να θυμίσω ότι αν κάποιος χρήστης επιθυμεί να έχει πρόσβαση σε αυτά τα ενημερωτικά  μπορεί να ξεκινήσει από την κορυφή της σελίδας και να ακολουθήσει τις οδηγίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ (Σωτήρης)

 

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *