Personalis (PSNL): Επικαιροποίηση (Aldevaran)

Σχετικά με την Personalis(PSNL) όταν γράφτηκε το άρθρο ήταν στα $28. Από τον Φεβρουάριο ως σήμερα ακολούθησε την πορεία του κλάδου φτάνοντας ως τα $20 και έκλεισε χθες στα $26,05. Η πορεία αυτή επιδεινώθηκε και από τις πωλήσεις του ARK που μείωσε την συμμετοχή του κατά 1.7Μ μετοχές. Η εταιρία είχε ένα πολύ καλό πρώτο τρίμηνο και αν ψάχνουμε να βρούμε αν είναι δίκαια αποτιμημένη θα παραθέσω κάποια στοιχεία για να δούμε που βρίσκεται σε σχέση με ανταγωνιστές. Η psnl δεν έχει ως βασικό αντικείμενο τις υγρές βιοψίες αλλά αυτό συμπληρώνει τις δραστηριότητές της. Επίσης οι πωλήσεις της προέρχονται από υπηρεσίες προς ινστιτούτα, άλλες εταιρίες και το αμερικανικό δημόσιο (υπηρεσίες sequencing και population screening). Οι εκτιμήσεις για τις πωλήσεις της:

Προφανώς δεν πρόκειται για high growth εταιρία οπότε αν δούμε και τον δείκτη ev/revenue (fwd) σε σχέση με άλλες εταιρίες που παρέχουν υγρές βιοψίες φαίνεται να είναι πιο φθηνή αφού η αγορά αποτιμά χαμηλότερα τους μικρότερους ρυθμούς αύξησης των πωλήσεων.

Εικονίδιο

Για να ξέρουμε και τι περιμένουμε από αυτήν την Psnl ένα καλό σενάριο θα ήταν σε 2-3 χρόνια να έχει διπλασιάσει την τιμή της αν όλα εξελιχθούν όπως προβλέπεται. Παραθέτω και μια ανάλυση για την τιμή στόχο που βρήκα εδώ:
https://seekingalpha.com/ar...

Για όποιον ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει την πορεία της q/q θα πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της σε άλλες εταιρίες και στις πωλήσεις που έχει εκτός από τα συμβόλαια με το αμερικανικό δημόσιο, για να αντιληφθεί αν είναι σε τροχιά ανάπτυξης.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *