ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Η Ανάλυση του Goldfish

Ο δείκτης έφτασε ήδη στο ελάχιστο επίπεδο ανοδικής αντίδρασης που είχαμε θέσει (περίπου στο trading gap στις 600 μονάδες).

Όπως είναι γνωστό θεωρούσαμε ότι υπάρχουν δύο βασικά σενάρια για τον δείκτη:

- στο πρώτο, θα υπάρξει ισχυρή ανοδική επαναφορά και επίτευξη νεότερων τοπικών υψηλών, έστω και οριακά.

- στο δεύτερο, ο δείκτης από την περιοχή των 600 περίπου μονάδων θα επανερχόταν καθοδικά σε νεότερα τοπικά χαμηλά διαμορφώνοντας ένα σχηματισμό τύπου ''WXY'' συνολικά.

Στη τρέχουσα φάση δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο καθοδικής αντιστροφής αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα ανοδικά περιθώρια του ΓΔ και τον τρέχοντα σχεδόν τριπλάσιο ρυθμό ανόδου του ΔΤΡ δίνουμε περισσότερες πιθανότητες για νεότερα τοπικά υψηλά. Αυτό βέβαια πρέπει να επιβεβαιωθεί στις επόμενες συνεδριάσεις.

Από αρμονικής άποψης είναι ίσως το πλέον συμβατό/επιθυμητό σενάριο μιας και θα θέλαμε να δούμε μια υποχώρηση του ΔΤΡ παράλληλα με το θεωρητικά αναμενόμενο διορθωτικό κύμα ''4'' στον Γ. Δείκτη. Βέβαια, η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει επανειλημμένα ότι ο κλάδος ακολουθεί συχνά τις δυσμενέστερες διαδρομές οπότε διατηρούμε μια επιφυλακτικότητα. Το επίπεδο των 550 - 570 μονάδων δεν θα πρέπει να διασπαστεί καθοδικά αν ο δείκτης έχει πράγματι την πρόθεση για άμεση ανοδική συνέχεια:

Και εδώ το ευρύτερο σενάριο παραμένει το ίδιο: μια ανοδική προσπάθεια 3 κυμάτων προς την κατερχόμενη αντίσταση στην περιοχή των 700+ μονάδων περίπου.

Όπως φαίνεται και στο διάγραμμα που ακολουθεί, το πρώτο αυτό ανοδικό από τις 221 μονάδες θα έχει την μορφή ενός ''leading'' 5-3-5-3-5.

Θεωρητικά, τα ανοδικά αυτού του τύπου εμφανίζονται είτε στα πολύ πρώιμα στάδια μιας ισχυρής ανόδου ως κύμα ''1'' που λόγω ισχυρών αμφιβολιών (για την πραγματική ανοδική αντιστροφή) οι υποχωρήσεις είναι πολύ βαθιές, είτε ως κύμα ''a'' (ενός ευρύτερου ανοδικού διορθωτικού τύπου ''abc'') όπου οι καθοδικές πιέσεις αποδεικνύονται πράγματι πολύ ισχυρές και τελικά υπερισχύουν.

Επομένως, από θεωρητικής άποψης ακόμα και αν έχουμε νεότερα τοπικά υψηλά και εμφανιστούν ισχυρές ρευστοποιήσεις τυπικά θα μπορεί να υποστηριχθεί ένα ευρύτερο ανοδικό σενάριο (''leading'' ως κύμα ''1''). Αυτό που μας κάνει να δίνουμε περισσότερες πιθανότητες να υπάρχει ακόμα μια τελική προσπάθεια σε νεότερα ιστορικά χαμηλά είναι η ευρύτερη πλαγιοκαθοδική δομή των τελευταίων ετών παράλληλα με την εκτιμούμενη σταδιακή ολοκλήρωση της ανόδου στις διεθνείς αγορές. Ως προς αυτό, η συμπεριφορά του δείκτη πάνω στην κατερχόμενη αντίσταση θα είναι κεφαλαιώδους σημασίας και λόγος ανατροπής του βασικού σεναρίου μας αν υπάρξει ανοδική της διάσπαση και μόνο.

Τα παραπάνω είναι ένα μέρος του ενημερωτικού που αναρτάται για τους πελάτες της Vital finance πριν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Αν κάποιος χρήστης επιθυμεί να έχει πρόσβαση μπορεί να ξεκινήσει σύμφωνα με τις οδηγίες στο πάνω μέρος της σελίδας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΛΧΑ, ΙΚΤΙΝ (SPAND)

ΠΕΡΦ

ΟΤΟΕΛ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *