Ανασκόπηση – Απολογισμός εβδομάδας για ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, EUROBANK, ΔΤΡ, ΓΔ, FTSE, FTSED, FTSEM

Πλήρης επιβεβαίωση όσων μπορούσαν να διακρίνουν τεχνικά σημάδια διόρθωσης ειδικά στις τράπεζες όπου η κατάρρευση της ΑΛΦΑ μετά την γνωστοποίηση των περί ΑΜΚ υπενθύμισε και στους πιο αφελείς από τους ενασχολούμενους με τα  "τραπεζόχαρτα" την δαμόκλειο σπάθη που κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους και ήδη χτύπησε και δεύτερη φορά μετά από την ΠΕΙΡ (για να μην υπολογίσουμε την ΑΤΤ). Ποιος μπορεί πλέον να αποκλείσει ή να μην πάρει σοβαρά υπόψη του το ενδεχόμενο να δούμε συνέχεια και σε ΕΤΕ κι ΕΥΡΩΒ άραγε;

Αυτό βέβαια καθόλου δεν σημαίνει ότι οι διοικήσεις δεν πρέπει να κάνουν το καλύτερο δυνατόν για τις τράπεζες που διοικούν, αλλά να σκέφτονται μην τυχόν και χάσει και ο τελευταίος που ασχολείται με τις μετοχές τους χωρίς να έχει συνεχώς το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Αυτά βέβαια αποτυπώνονται πλέον και στη μεσοπρόθεσμη εικόνα με την αλλαγή τάσης στο εβδομαδιαίο του ΔΤΡ που ήρθε να πιστοποιήσει η παραβίαση του κινητού 20 εβδομάδων και των δυο τελευταίων εβδομαδιαίων low fractals (όλα με το κερί της Παρασκευής). Το ενδιαφέρον τώρα είναι αν θα αντέξει η 1η speed resistance line και κυρίως ο κινητός των έξη τελευταίων μηνιαίων χαμηλών ο οποίος βέβαια δεν έχει τη ίδια σημασία με την αντίστοιχη που παρουσιάζει στους άλλους δυο μεγάλους δείκτες.

Στην ΑΛΦΑ τα fractals αυτά δεν βοηθούν καθόλου αφού βρίσκονται πολύ χαμηλά, δεδομένης της παραβολικής σχεδόν ανόδου από τον Φεβρουάριο που οδήγησε στη μεγαλύτερη άνοδο της τελευταίας πενταετίας.

Ο κινητός των 20 εβδομάδων βέβαια παραβιάστηκε και αν η πτώση φθάσει και στην παραβίαση των 0,687 ευρώ ίσως δούμε υλοποίηση του τελευταίου σεναρίου του Διόφαντου. Η R2 φαίνεται ότι θα είναι η νέα γραμμή που θα εμποδίζει τα όποια ανοδικά όνειρα προσεχώς.

Μετά από τέτοια άνοδο φαίνεται ακόμα πιο φυσιολογική η κορύφωση στο 61,8% της διόρθωσης όλης της τελευταίας πτώσης από τα υψηλά των 1,983 ευρώ κι ας μην υπήρχε και αρνητική απόκλιση στον εβδομαδιαίο RSI14 σε αντίθεση με την ΕΤΕ ή την ΕΥΡΩΒ στις οποίες  πλέον στρέφονται οι "υποψίες".

Για την ΕΤΕ συγκεκριμένα έχει ενδιαφέρον το εβδομαδιαίο του Διόφαντου.

Οι αρνητικές αποκλίσεις σε ημερήσιο κι εβδομαδιαίο που επέμεναν αποδείχτηκε ότι παρείχαν τελικά επαρκή τεχνική βοήθεια όπως και η παραβίαση του ορίου στα 2,431 ευρώ. Ο στόχος της Δ.Κ μέσα σε τέτοιο πανικό επιτεύχθηκε άμεσα αλλά μένει να δούμε αν θα έχει συνέχεια το εντυπωσιακό rebound μετά την επίτευξή του και τη προσωρινή διάσπαση του κινητού των 20 εβδομάδων. Η κορύφωση στην καθοδική γραμμή τάσης και ίσως κι η διάσπαση της ανερχόμενης σφήνας αποδείχθηκαν τελικά απόλυτα δικαιολογημένες τεχνικές ενδείξεις. Και εδώ τυχόν παραβίαση του χαμηλού του Ιανουαρίου στα 1,727 ευρώ, θα αυξήσει τις πιθανότητες να επαληθευτούν όσοι πιστεύουν ότι μπορεί κι εδώ να μην έχουμε τελειώσει την πτώση στα 0,815 ευρώ.

Κάπως καλύτερη η εικόνα στην ΕΥΡΩΒ που παρά την αλλαγή τάσης στο ημερήσιο αντέδρασε πριν αγγίξει τον κινητό 20 εβδομάδων όπως είχε κάνει στα χαμηλά του Ιανουαρίου όπου ακόμα βρίσκεται η κύρια στήριξη με όρους fractals όπως και στις άλλες δυο. Η άποψη του Διόφαντου είναι εδώ.

Η επιδείνωση στις τράπεζες δεν μπορούσε παρά να επηρεάσει και την υπόλοιπη αγορά αφού FTSE και ΓΔ άλλαξαν επίσης την ημερήσια τάση τους  και το αποτέλεσμα είναι ορατό στο πινακάκι μας.

Γεγονός πάντως είναι ότι δεν έχει παρασυρθεί ακόμα το σύνολο της αγοράς με τον FTSEM και τον FTSED να είναι ακόμη σε ανοδική τάση στο ημερήσιο.

Στο εβδομαδιαίο ΓΔ & FTSE που περιέχουν τράπεζες δεν έχουν δώσει ακόμα τεχνικά σημεία για αλλαγή τάσης αλλά είναι πιο κοντά στον ΕΚΜΟ 20 και στο χαμηλότερο από τα δυο τελευταία τοπικά χαμηλά τους από τους άλλους δυο δείκτες.

Eκτιμήσεις για τον ΓΔ έχουν αναρτήσει οι φίλοι Chiefsotos, Tsaros και Διόφαντος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΙΝΤΚΑ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *