ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Νέα αρχή στις 7/5/21 – Ανασκόπηση ΔΤΡ, ΓΔ

Η τιμή μετά την εισαγωγή των νέων μετοχών και την διαπραγμάτευσή τους σε έξη συνεδριάσεις μπορεί να είναι 36,15% υψηλότερα από αυτή των 1,15 ευρώ  αλλά έχει ένα τεράστιο χάσμα να καλύψει μέχρι τα 2,20. Η κεφαλαιοποίηση πρέπει να σκαρφαλώσει 750 εκατομμύρια υψηλότερα για να το φθάσει και για να δούμε για τι άλμα μιλάμε αρκεί να ρίξουμε μια ματιά  τις κεφαλαιοποιήσεις των άλλων συστημικών τραπεζών αλλά και των έξη μεγαλύτερων κεφαλαιοποιήσεων εκτός τραπεζών, στο πινακάκι που ακολουθεί από το LIBERAL.

Και βέβαια δεν συζητάμε τα μέχρι τώρα σχηματισμένα τοπικά υψηλά και τα πιο κοντινά από τα χάσματα που άνοιξαν κατά την τελευταία κατακρήμνιση, που πάντως ήταν αντίστοιχη των προηγούμενων ανακεφαλαιοποιήσεων.

Αναγκαστικά λοιπόν προς το παρόν και μέχρι τα πράγματα στην αγορά βελτιωθούν αποφασιστικά, τόσο ώστε να μπορούν να δικαιολογήσουν τεράστιες αυξήσεις στις κεφαλαιοποιήσεις, η άποψή μου είναι ότι δεν έχει καν νόημα να κοιτάμε καν το ημερήσιο διάγραμμα (προ της 7/5/21), όχι τουλάχιστον πριν σχηματιστούν τα δυο επόμενα τοπικά υψηλά. κάπου πλησίον της τρέχουσας τιμής.

Οπότε για την ώρα αξίζει να παρακολουθούμε το ωριαίο διάγραμμα στο οποίο η τάση είναι ανοδική (με όρους fractals τουλάχιστον) όσο οι τιμές κινούνται πάνω από τα 1,604 ευρώ. Οι στηρίξεις βρίσκονται στην ανοδική γραμμή τάσης των πρόσφατων χαμηλών και στα 1,531 και 1,511 ευρώ . Η πρώτη αντίσταση βρίσκεται καθοδική γραμμή τάσης των τελευταίων υψηλών και οι επόμενες στα 1,637 και 1,667.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον κόλλησαν και οι υπόλοιπες τράπεζες κυρίως η ΕΥΡΩΒ, μετά η ΕΤΕ και λιγότερο η ΑΛΦΑ πήραν νότια πορεία με αποτέλεσμα ο ΔΤΡ να φθάσει στα χαμηλά της Πέμπτης να διορθώνει περισσότερο από 10% σε σχέση με το υψηλό της περιόδου μετά τη δεύτερη συνεχόμενη αρνητική απόκλιση στον RSI και μετά το 9,5% της πρώτης απόκλισης. Αν μη τι άλλο τιμάει τις αποκλίσεις του...

Η ένδειξη αλλαγής τάσης ωστόσο θα έρθει αν χαθούν οι 550,36 μονάδες όπου βρίσκεται (προς το παρόν) το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία low fractals. Ο σχηματισμός του διπλού πυθμένα παρέμεινε ενεργοποιημένος αφού οι τιμές δεν έχασαν το επίπεδο των 575,18 μονάδων που είναι η κορυφή του σχηματισμού.

Η κύρια - μεσοπρόθεσμη τάση πάντως με βάση το εβδομαδιαίο δεν "κινδυνεύει" όσο δεν παραβιάζονται οι 502,62 μονάδες ή έστω ο κινητός των 20 εβδομάδων.

Η διόρθωση του Ιανουαρίου οπότε δοκιμάστηκε η στήριξη του ΕΚΜΟ 20 η οποία έφθασε το 24,7% παραμένει η πιο σοβαρή από τότε που άλλαξε η μεσοπρόθεσμη τάση μετά το νέο ιστορικό χαμηλό του Οκτωβρίου.

Το ανοδικό που τρέχει από τις 406 μονάδες δεν έχει προσεγγίσει καν την ισότητα με το πρώτο ανοδικό κύμα ως τις 538,88 και η όλη άνοδος δεν έχει φθάσει ούτε στο 61,8% διόρθωσης της τελευταίας μεγάλης πτώσης που αναλογικά φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη μετά το υψηλό του δείκτη τον Μάιο του 2016 όπως φαίνεται καλύτερα στο λογαριθμικό διάγραμμα της μεγάλης εικόνας. Οι απώλειες της τελευταίας πτώσης από τις 924 μονάδες έφθασαν το 75% έναντι 68% της προηγούμενης από το υψηλό του 2017 ή 70% από το υψηλό των 1239 μονάδων μετά το σάρωμα των ανακεφαλαιοποιήσεων του 2016.

Το γεγονός πάντως πάντως ότι για πρώτη φορά από το το 2003 έχουμε παραβίαση δυο μηνιαίων high fractals αφήνει ελπίδες ότι κάτι έχει αλλάξει και η κίνηση προς την πάνω πλευρά του πτωτικού καναλιού μπορεί να συνεχιστεί πράγμα που δεν είναι καθόλου εύκολο, αυτονόητο ή δεδομένο αν λάβουμε υπόψη ότι η τελευταία άνοδος ως τις 640 μονάδες είναι η μεγαλύτερη μετά από αυτή του 2016 όπως επίσης φαίνεται καλύτερα το λογαριθμικό.

Ο ΓΔ παρά τη διόρθωση του ΔΤΡ έχασε πολύ μικρότερο ποσοστό κι αυτό οφείλεται στην αντιστάθμιση κυρίως των μερισματοφόρων μετοχών των οποίων ο δείκτης διέψευσε σε μια συνεδρίαση την καθοδική αλλαγή της προηγούμενης.

Η τάση παραμένει ανοδική όσο ο ΓΔ βρίσκεται πάνω από τις 869,50 μονάδες με σοβαρή πιθανότητα το επίπεδο αυτό να ανέβει στο χαμηλό της Πέμπτης αν αύριο δεν καταγραφεί τιμή χαμηλότερα από τις 880,04 μονάδες.

Στο εβδομαδιαίο τα σημεία αναφοράς παραμένουν ο κινητός των 20 εβδομάδων και οι 823,73 μονάδες και το μόνο τεχνικό πρόβλημα δεδομένης της απουσίας αρνητικής απόκλισης είναι η καθοδική διάσπαση της γραμμής τάσης η οποία όμως είχε πολύ μεγάλη κλίση που θεωρώ φυσιολογικό να μην μπορεί να διατηρηθεί όσο πλησιάζουμε το περυσινό υψηλό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΧΑΕ (SPAND)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *