DAX, STOXX Banks 600, ΓΔ, ΔΤΡ: Η ανάλυση του Goldfish

Στην ανάρτηση αυτή θα έχουμε ένα μεγαλύτερο μέρος της εβδομαδιαίας ενημέρωσης που κοινοποιείται στους πελάτες της Vital Finance πριν από τη πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας:

DAX

Ομαλή η ανοδική κυματική εξέλιξη του. Πράγματι αντέδρασε άμεσα ανοδικά από τις βραχυχρόνιες στηρίξεις του και οδεύει σε νεότερα ιστορικά υψηλά. Μέχρι τώρα ακολουθεί με μεγάλη ακρίβεια την κυματική δομή ανόδου που παρακολουθούμε σε διαφορετικά χρονικά πλαίσια.

Στον παρόντα χρόνο αναμένουμε ένα ακόμα βραχυχρόνιο ανοδικό 5 κυμάτων από τις 14.845 μονάδες σε μια, όπως φαίνεται, σημαντικότερη κορυφή. Η περιοχή των 16.000 μονάδων παραμένει ο επόμενος στόχος στον οποίο φαίνεται να ολοκληρώνεται και ένα σημαντικό εσωτερικό ανοδικό κύμα. Εδώ πιθανότατα θα απαιτηθεί μεγαλύτερη χρονική διάρκεια διόρθωσης σύμφωνα με τα βήματα που ακολουθούμε (υποκύμα ''iv''). Ακολουθεί το διάγραμμα σε εβδομαδιαίες τιμές σε κλείσιμο τιμών που μέχρι τώρα έχει αποδειχτεί αξιόπιστο:

STOXX Banks 600

Ομαλή και εδώ η ανοδική εξέλιξη. Από τα πρόσφατα τοπικά χαμηλά συνεχίζουμε να αναμένουμε ένα βραχυχρόνιο ανοδικό 5 κυμάτων πολύ κοντά στα προηγούμενα υψηλά. Εκεί θα κριθεί αν πράγματι ολοκληρώνεται και το σύνολο του εσωτερικού κύματος ''3'' και ακολουθήσει σημαντική διόρθωση σε χρόνο και τιμές ως κύμα ''4''. Αργότερα, η επαναφορά του δείκτη σε ακόμα ένα υψηλότερο επίπεδο (κύμα ''5'') είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να θεωρήσουμε και τυπικά ολοκληρωμένη το σύνολο της μακροχρόνιας καθόδου στον κλάδο:

ΓΔ

- Η βασική Μεσοχρόνια εικόνα παραμένει η ίδια: ένα ευρύ στον χρόνο διορθωτικό κύμα ''2'' (τύπου expanded flat 3-3-5) που επανέφερε άσχημες μνήμες στην αγορά (λόγω της καθοδικής εντάσεως του ''c''). Το ανοδικό από τις 469 μονάδες οφείλει να αποδειχτεί 5 κυμάτων και θα αποτελέσει το πρώτο μόνο υπο- κύμα μιας πολύ ευρύτερης ανόδου της αγοράς τα επόμενα χρόνια. Επιβεβαίωση με μια σημαντική ακόμα διόρθωση 3 κυμάτων σε υψηλότερα χαμηλά αλλά όχι απαγορευτικά για την συνέχιση της μεσομακροχρόνιας ανόδου.

- Βραχυχρόνια, αναμένουμε μεγαλύτερη προσέγγιση των προηγούμενων υψηλών και μια λίγο ευρύτερη διακύμανση ως κύμα ''iv''. Εκτιμούμε ότι η περιοχή των προηγούμενων υψηλών θα ταλαιπωρήσει σημαντικά, κυρίως χρονικά, την αγορά (καθοδική επαναφορά ως κύμα ''4'')

ΔΤΡ

- Η μεσοχρόνια εικόνα του παραμένει ως έχει και συνεχίζουμε να δίνουμε προβάδισμα σε ένα καθοδικό 5 κυμάτων τύπου ''ending diagonal'' 3-3-3-3-3 που ΄΄προβλέπει΄΄ ένα ακόμα νεότερο ιστορικό χαμηλό. Η εναλλακτική προσέγγιση ενός πλαγιοκαθοδικού (όπως της ΠΕΙΡ) από τα υψηλά του 2016 διατηρείται αφού η ειδοποιός διαφορά τους είναι η συμπεριφορά του δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα (770 - 800 μονάδες). Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος της σημαντικότητας των τελευταίων ιστορικών χαμηλών: ότι εμφανίζονται για πρώτη φορά (έστω και ως δευτερεύον σενάριο) διαγραμματικές δυνατότητες τερματισμού της καθόδου.

- Βραχυχρόνια, αν παραμένουμε στο ανοδικό κύμα ''a'' θα πρέπει πολύ σύντομα να εμφανιστεί μια λίγο ευρύτερη διόρθωση (ως υποκύμα ''4''/a), αλλιώς θα θεωρήσουμε ότι τρέχει ήδη το δεύτερο ανοδικό κύμα ''c'' προς τις 770 - 800 μονάδες (δευτερεύον σενάριο μέχρι στιγμής).

- Η πρόσφατη διακύμανση, κυρίως αν συνεχιστεί σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, δημιουργεί προϋποθέσεις ενός ανοδικού με 3άρια και επικαλύψεις. Επομένως αν εμφανιστεί και στην πράξη μπορούμε να περιμένουμε και κορύφωση σε νεότερα τοπικά υψηλά. Τα κρίσιμα επίπεδα για μια τέτοια εξέλιξη φαίνονται στο διάγραμμα που ακολουθεί. Σε κάθε περίπτωση, η περιοχή του 62% retracement παραμένει σημαντική (655 μονάδες).

Το συγκεκριμένο ενημερωτικό περιέχει ακόμα αναλύσεις για ΠΕΙΡ, ΜΠΕΛΑ, ΔΕΗ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

Εγγραφή στον πίνακα αποδεκτών μπορεί να γίνει από εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΤΕ

ΓΔ 11/5/21ΔΕΗΕΛΧΑFTSEΑΛΦΑ (SPAND)

FTSE νέα Δ.Κ

ΟΠΑΠ Αρν. απόκλιση στο μηνιαίο

 

 

 

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *