ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Το νέο τοπικό χαμηλό (low fractal) στο εβδομαδιαίο ολοκληρώθηκε την εβδομάδα που πέρασε όπως αναμενόταν και πλέον το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία που είναι και το κρίσιμο επίπεδο για την μεσοπρόθεσμη τάση ανέβηκε στις 1976 μονάδες από το χαμηλό του Ιανουαρίου που βρισκόταν τόσο καιρό. Ψηλότερα από αυτό το επίπεδο βρίσκεται προς το παρόν ο κινητός των 20 εβδομάδων παραβίαση του οποίου θα είναι ηχηρή προειδοποίηση ότι κάτι έχει χαλάσει για τα καλά.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν σύννεφα στο μεσοπρόθεσμο ορίζοντα όπως θα μπορούσε να είναι μια αρνητική απόκλιση ή έστω μια διάσπαση έστω και του νέου αυτού χαμηλού γεγονός που θα ήταν σημάδι αλλαγής της τάσης στο ημερήσιο, όπου τις αρνητικές αποκλίσεις ακολούθησε μια παράλληλη κίνηση στα υψηλά. Μέχρι τώρα δεν έχει διασπαστεί ούτε ένα ημερήσιο τοπικό χαμηλό μετά την ανοδική αλλαγή τάσης τον Φεβρουάριο.

Η γνωστή διπλή κορυφή δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί ούτε με την διόρθωση της Παρασκευής, αλλά κι αν τελικά πιάσει τον μέγιστο στόχο της δεν αρκεί για να παραβιάσει τις 2108 μονάδες αλλά μόνο να κλείσει το πλησιέστερο ανοδικό gap ανοίγματος στις 2120.24.

Η καλή συμπεριφορά του δείκτη τραπεζών έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην εικόνα του FTSE. Και στον ΔΤΡ είχαμε αντίστοιχη άνοδο του επιπέδου στήριξης στο μεσοπρόθεσμο  στις 502,62 μονάδες.

Στις 550,36 μονάδες (κατ' αντιστοιχία με τις 2108 του FTSE) είναι η στήριξη στο ημερήσιο όπου είχαμε νέο υψηλό παρά τις περιπέτειες της ΠΕΙΡ αλλά και νέα αρνητική απόκλιση.

Στα ΕΛΠΕ έχουμε ενεργοποιημένους δυο σχηματισμούς διπλού πυθμένα με στόχους που φθάνουν ως και λίγο πριν τα 7 ευρώ όπως βλέπουμε στο διάγραμμα που ακολουθεί. Η τάση είναι ανοδική όπως και στο ημερήσιο στο οποίο η στήριξη είναι στα 5,63 ενώ του εβδομαδιαίου στα 5,30.

Ανοδικό σχηματισμό με στόχο στα 4,82 ευρώ, ενεργοποιημένο εδώ και πολύ καιρό, έχουμε και στα ΕΧΑΕ που απογοητεύουν με την αδυναμία που δείχνουν μόλις διασπάσουν το υψηλό της πρώτης ανοδική κίνησης στις αρχές του 2021. Εδώ έχουμε και αρνητική απόκλιση στον RSI του εβδομαδιαίου η οποία δείχνει/δικαιολογεί αυτή την αδυναμία.

Η στήριξη στο εβδομαδιαίο είναι στα χαμηλά του Ιανουαρίου ενώ στο ημερήσιο στα 3,92 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Επικαιροποίηση ΓΔ (chiefsotos)

ΠΕΤΡΟ

ΙΛΥΔΑ Δ.Π?

ΕΒΡΟΦ

ΔΕΗ

3Ε Δ.Π & Αρν. αποκλίσεις

ΜΠΕΛΑ (ΤΑΣΟΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *