ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ALPHA BANK, EUROBANK, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Μηνιαία ανασκόπηση

Ο δείκτης συνεχίζει να ανεβαίνει με τον ένα κύλινδρο κατεστραμμένο κι αυτή η ανασκόπηση θα εστιάσει σε συνάρτηση με την εικόνα των τριών κυλίνδρων που λειτουργούν ακόμα, στο κατά πόσο είναι δυνατό να προσεγγίσει την πτωτική γραμμή τάσης του την R.

Όπως αναφέρθηκε ξανά τον Μάρτιο ήταν η πρώτη φορά εδώ και 18 χρόνια που έχουν διασπαστεί δυο μηνιαία τοπικά υψηλά (με δυο κεριά τουλάχιστον εκατέρωθέν τους με χαμηλότερο υψηλό), μετά από μεγάλη πτωτική κίνηση και αυτό θεωρητικά σημαίνει επιβεβαίωση ανοδικής τάσης που τιμήθηκε δεόντως από το κερί του Απριλίου.

Ας δούμε την τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό:

Τότε βεβαίως λειτουργούσαν στο φουλ όλοι οι κύλινδροι της μηχανής που ήταν σαφώς περισσότεροι από 4.

Από τους κυλίνδρους λοιπόν που δεν τα΄χουν φτύσει ακόμα η ΕΤΕ προσέγγισε πρώτη σε αυτό κερί τη δική της R όπου κι έχασε την ορμή της. 

Η ΑΛΦΑ απέχει πολύ ακόμα αλλά είχε το καλύτερο κερί τον Απρίλιο κλείνοντας μάλιστα στα 1,32 ευρώ που ήταν το επίπεδο που συγκρατούσε την πτώση για τουλάχιστον δυο χρόνια από το στο 2016 ως το 2018 στη μεγάλη εικόνα. Αν περάσει πάνω από αυτό το επίπεδο πειστικά είναι πολύ πιθανό να προσεγγίσει κι αυτή την δική της κατερχόμενη  αφού με όρους  fibo δικαιολογείται κίνηση προς αυτά τα επίπεδα όπως βλέπουμε στο εβδομαδιαίο που ακολουθεί.

Το μεγάλο πτωτικό gap κλείνει στα 1,799 ευρώ. To 3o κύμα από το Νοέμβριο φθάνει στο 161,85 του 1ου λίγο ψηλότερα από την R και το 3ο εσωτερικό κύμα του φθάνει το 261,8% του 1ου. Ο RSI έχει μπει βέβαια στη υπερπωλημένη ζώνη χωρίς δισταγμούς και αποκλίσεις παρά την αρνητική του απόκλιση στο ημερήσιο που είναι και το μόνο που με προβληματίζει. Κανείς δεν λέει βέβαια ότι μπορεί οι τιμές να πάνε τόσο ψηλότερα χωρίς διόρθωση.

Η ΕΥΡΩΒ που είναι κι μόνη που έκανε το ιστορικό χαμηλό της το 2016 δεν απέχει πολύ από την δική της R και δεν χρειάζεται παρά να φθάσει στην ισότητα του τρέχοντος ανοδικού με το προηγούμενο για να την προσεγγίσει.

Για την ΠΕΙΡ βέβαια το ζητούμενο παραμένει να βρει τον πάτο. Δεν τίθεται θέμα R ούτε R1. Ακόμα και την R2 να φθάσει κάποτε θα γίνει πανηγύρι.

Όταν και ο 4ος κύλινδρος αρχίσει πάλι να λειτουργεί εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει πλέον στον δείκτη. Αυτό που δεν ξέρουμε και γι αυτό ανησυχούμε είναι τι θα γίνει ΑΝ / όταν αρχίσουν να ρετάρουν οι άλλοι τρεις... Με μόλις 4 μετοχές να τον απαρτίζουν δεν έχει και πολύ νόημα να ψάχνει κανείς τι θα κάνει ο δείκτης αλλά η κάθε μια συνιστώσα ξεχωριστά.

Δείτε και την τρέχουσα προοπτική των 3 εν λειτουργία κυλίνδρων σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διόφαντου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

STOXX 600 BANKS (Laaps)

FTSE (SPAND)

SP500 (Tsaros)

 

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *