ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Ενεργοποίηση σχηματισμού μεσοπρόθεσμης αναστροφής

Η τετράμηνη συσσώρευση των τιμών πέριξ του κινητού 20 εβδομάδων λύθηκε χθες με ένα και μόνο ημερήσιο κερί με την τιμή κλειδωμένη στο limit up και με κατακόρυφη αύξηση του όγκου συναλλαγών. Οι τιμές διέσπασαν 6 εβδομαδιαία high fractals και ενεργοποίησαν 12μηνο σχηματισμό αναστροφής που θέτει ως μέγιστο στόχο πολύ ψηλότερα, στα 0,39 ευρώ. Ο στόχος βέβαια ισχύει για όσο διάστημα οι τιμές παίζουν πάνω από τη γραμμή λαιμού.

Στον σχηματισμό είχε γίνει για πρώτη φορά αναφορά πριν 3 μήνες εδώ και στην συνέχεια επικαιροποίηση στο τέλος Φεβρουρίου εδώ. Τελευταία επικαιροποίηση είχε γίνει πριν 40 ημέρες.

Στα 0,323 το τρέχον ανοδικό γίνεται ίσο με το προηγούμενο από τα 0,12 ευρώ.

Ένας μικρότερος αντίστοιχος σχηματισμός που επίσης ενεργοποιήθηκε έχει μέγιστο στόχο τα 0,30 ευρώ και ήδη ξεπεράστηκε ο ενδιάμεσος στόχος του από τη πρώτη μέρα.

Το άλλο σημαντικό είναι η διάσπαση για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2012 ενός μηνιαίου high fractal με το επόμενο να βρίσκεται στο υψηλό του 2019, πολύ υψηλότερα από τον στόχο του ΩΚΩ. Η τελευταία φορά πάντως που διασπάστηκαν δυο μηνιαία τοπικά υψηλά ήταν τον Ιανουάριο του 2006. Από τον επόμενο κιόλας μήνα τότε, άρχισε και η τρέχουσα πτωτική κίνηση που ελπίζουμε να ολοκληρώθηκε το 2019.

Για την ώρα οι τιμές δεν έχουν φθάσει ακόμα ούτε στο 38,2% διόρθωσης της τελευταίας πτώσης από τα 0,62 ευρώ.

Το κακό της υπόθεσης με αυτό το απότομο τίναγμα είναι τα στοπ βρίσκονται πολύ μακριά.

Το πρώτο είναι στη γραμμή λαιμού (0,256) κυρίως γιατί αν το ξεπέταγμα δικαιολογείται  από τυχόν κρυφές θετικές εξελίξεις στα θεμελιώδη δεν έχει καμιά δουλειά να γυρίσει τόσο πίσω η τιμή.

Το δεύτερο είναι στη βάση του χθεσινού κεριού και το τρίτο στα 0,204 ευρώ που αλλάζει  τάση στο ημερήσιο. Κάτω από τα 0,1874 αλλάζει η τάση και στο εβδομαδιαίο.

Οι τιμές της ΑΤΤ είχαν μείνει πολύ πίσω από τις υπόλοιπες με εξαίρεση βέβαια την ΠΕΙΡ και φαίνεται σαν να το θυμήθηκαν οι αγοραστές μόλις χθες.

Δείτε και την επικαιροποίηση μετά τα ξεφτιλίκια της επόμενης ημέρας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΥΡΩΒ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *