ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Η ανάλυση του Goldfish

Αντιγράφω το τελευταίο μέρος από το εβδομαδιαίο ενημερωτικό της Vital Finance το οποίο κοινοποιείται στους πελάτες της πριν από την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας:

Η μετοχή είναι πλέον πολύ κοντά στην κατερχόμενη αντίσταση και μένει να δούμε στις επόμενες λίγες ημέρες αν θα διατηρήσει την ανοδική της δυναμική για να την διασπάσει.

Το διακύβευμα παραμένει το ίδιο και αφορά την δυνατότητά της να υπερβεί τα 3,15 ευρώ για να ακυρώσει το δυσμενές σενάριό της (μεσοχρόνιο ''καθοδικό τρίγωνο'' abcde).

Βραχυχρόνια, εκτιμούμε ότι η μετοχή τείνει να ολοκληρώσει το ανοδικό σκέλος από τα 1,72 ευρώ. Όπως είχε αναφερθεί και στο προηγούμενο σχόλιο (αναλόγως του αν υπάρχει ΄΄τρίγωνο'' ως κύμα ''4'', η μια διόρθωση ''sharp'') είτε η μετοχή θα προχωρήσει σε οριακά νεότερα τοπικά υψηλά (''ending''), είτε θα δείξει αδυναμία για νεότερα τοπικά υψηλά (''τρίγωνο'') και θα διασπάσει γρήγορα καθοδικά τα 2,43 ευρώ:

Εκτιμούμε ότι το δυσμενές σενάριο για την μετοχή σχετίζεται κατ΄αποκλειστικότητα στην αδυναμία της να υπερβεί τα 3,15 ευρώ και ταυτόχρονα να διαμορφώσει μια αρνητική απόκλιση με τον κλαδικό δείκτη. Ο λόγος είναι καθαρά κυματικός αφού η ΄΄ορθή΄΄ κυματική συμπεριφορά την θέλει να προχωρά σε ένα τελευταίο καθοδικό καταληκτικό μέσω 5 κυμάτων (προωθητικό). 

Στο διάγραμμα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πως μπορεί σχηματικά να εμφανιστεί μια τέτοια απόκλιση. Η ουσία της απόκλισης είναι να ταυτιστεί το κύμα 3,4,5 της ΕΤΕ με το καθοδικό 3 κυμάτων ''abc'' στον ΔΤΡ σε νεότερα και τελευταία ιστορικά χαμηλά του:

Το συγκεκριμένο ενημερωτικό έχει ακόμα αναλύσεις για DAX, STOXX600 BANKS, ΓΔ, ΔΤΡ, καθώς και μια ιδιαίτερα εκτεταμένη και πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση για ΠΕΙΡ.

Όποιος χρήστης επιθυμεί να ενταχθεί στη λίστα αποδεκτών αυτών των ενημερωτικών μπορεί να ξεκινήσει με ένα κλικ στο πάνω μέρος της σελίδας και να ακολουθήσει τις οδηγίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

, ΕΤΕΕΛΛΑΚΤΩΡ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΕΛΛΑΚΤΩΡ

ΕΧΑΕ

ΔΤΡ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *