ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση και 3 σενάρια – Ανάλυση ALPHABANK

Η διορθωσούλα στην οποία είχαμε αναφερθεί στην τελευταίες αναρτήσεις ήταν αρκετή για να κλείσουν τα δυο πιο κοντινά ανοδικά χάσματα και να φτιαχτεί ένα ακόμα τοπικό χαμηλό που ανέβασε το επίπεδο αλλαγής της της ημερήσιας τάσης στο επόμενο των 823,73 μονάδων που είναι και εβδομαδιαίο τοπικό χαμηλό. Κάτω από αυτό το επίπεδο αρχίζουμε να ανησυχούμε πιο σοβαρά, αφού προσεγγίζεται ο κινητός των 20 εβδομάδων ενώ θα έχουν διασπαστεί κι οι ανοδικές γραμμές τάσης Σ και Σ1.

Ένα κατ' αρχήν ανησυχητικό ενδεχόμενο θα ήταν να διασπαστεί το χαμηλό της Τετάρτης στα πλαίσια του σεναρίου για τον FTSE το οποίο δεν έχει ακόμα ακυρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να έχουμε ενεργοποίηση μια μίνι διπλής κορυφής που μπορεί να οδηγήσει στο κλείσιμο και κάποιων από τα επόμενα ανοδικά gaps παρακάτω.

Για την ώρα η τάση παραμένει ανοδική σε όλα τα time frames και κατά το φίλο Σωτήρη δεν διαφαίνεται κάποιο πρόβλημα.

Πλέον δικαιούμαστε κοιτάμε σαν επόμενο στόχο - αντίσταση το περυσινό υψηλό στις 949 μονάδες που συμπίπτει με το 200% του πρώτου ανοδικού από το Μάρτιο.

Παρακάτω ακολουθούν τρία σενάρια για τη συνέχεια που εκπόνησε ο φίλος Διόφαντος που βλέπει πιθανές τις 925 μονάδες.

ΑΛΦΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Το 50% της διόρθωσης στα 1,19 ευρώ που είχα την εκτίμηση ότι θα αποτελούσε εμπόδιο έστω και προσωρινό, (ένας από τους λόγους που ανοίχτηκε short θέση) το διακόρευσε σχετικά ευκολία.
Οι κύριες μάχες τώρα μεταξύ αγοραστών και πωλητών έχουν μετατεθεί στα 1,30 ευρώ και έπειτα στα 1,38.

Αν κύμα (v)= (i) τότε ο στόχος είναι 1,30 ευρώ.
Το 61,8% της διόρθωσης βρίσκεται στα 1,38.
Η βασική γραμμή τάσης (κόκκινη Γραμμή) που παίζει το ρόλο αντίστασης τις επόμενες ημέρες,
βρίσκεται γύρω στα 1,30 ευρώ.
Σε πρώτη φάση προσέγγιση των 1,30 ευρώ, εν συνεχεία διόρθωση και τέλος προσέγγιση των 1,38 όπως απεικονίζεται στο παρακάτω διάγραμμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

EXAE (Dimitris66)

ΒΙΟ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.