ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Οι αναλύσεις των φίλων του Soltrade.gr

Chiefsotos

Πριν 2 βδομάδες είχα θέσει σαν βασικό σενάριο αυτό.
Ο 1ος στόχος στις900μονάδες πιάστηκε σχετικά εύκολα και θα μπορούσαμε κάλλιστα να συνεχίσουμε με επεκταμένο v στην επόμενη αναλογία.
Το πρόβλημα με αυτή την μέτρηση είναι ότι, είτε ανέβουμε πιο πιάνω σαν επεκταμένο v, είτε τελειώσαμε εδώ, θα πρέπει λίαν συντόμως να ολοκληρωθεί(ηκε) ενα 5κυματικό μεγαλύτερου βαθμού από το Μάρτιο του 2020 και να ακολουθήσει κύμα 2:(3) που πιθανόν θα φέρει μεγάλη διόρθωση σε χρόνο ή και τιμές.
Αυτό ομως δεν συνάδει με το χρονικό ορίζοντα που αναμένω να ολοκληρωθεί αυτή η άνοδος από το Μάρτιο του 2020 (και αναμένω να τελειώσει μέσα στο καλοκαίρι), αλλά ούτε και με τους ταλαντωτές που έδωσαν νέα υψηλά σε σχέση με το Μάρτιο του 2021 και έσπασαν τις αποκλίσεις.
Γράφημα ημερήσιο

Ανεβαίνοντας time frame και πηγαίνοντας στο Εβδομαδιαίο γράφημα τα πράγματα ξεκαθαρίζουν σε μεγάλο βαθμό.

Έχουμε λοιπόν:
-Οριστική διάσπαση του Κέννεντυ base channel!
-Ταλαντωτές σε νέα υψηλά!
-Απότομο slope στις 2 ανόδους από τον Οκτώβριο του 2020 και μετά!
-Μια βδομάδα στάσης σε πολύ σημαντικό κυματικό σημείο τις 900 μονάδες (στο θετικά σενάριο μάζεψαν τα χαρτιά και πέταξαν τους γρήγορους έξω).
Αν όλα αυτά συνδυαστούν και με τα σήματα από τους 4 δείκτες τάσης που παρακολουθώ (παρουσιάζω στο γράφημα τους 2) εκτιμώ ότι είμαστε ακόμη στην καρδιά του iii:3.
Επομένως πρέπει την επόμενη εβδομάδα να δούμε νούμερα  πάνω από τις 950 μονάδες σχετικά εύκολα, αλλιώς θα έχουμε τα πρώτα καμπανάκια και η περασμένη βδομάδα θα ήταν διανομής!!

Δείτε επίσης την πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση του φίλου ΔΙΟΦΑΝΤΟΥ

καθώς κι αυτή του SPAND .

Εικονίδιο

Και η ανάλυση του Goldfish από το εβδομαδιαίο ενημερωτικό της vital finance

Η εκτιμησή μας παραμένει ότι η αγορά πολύ δύσκολα θα αποφύγει τοπικές διορθώσεις στη ζώνη τιμών των προηγούμενων υψηλών. Μια απολύτως φυσιολογική συμπεριφορά δεδομένου των εξαιρετικά έντονων πωλήσεων που εκδηλώθηκαν σε αυτά τα επίπεδα το 2020. Κυματικά, η άνοδος από τις 726 μονάδες δείχνει κοντά στην ολοκλήρωσή της. Αν έχουμε την αναμενόμενη συμπεριφορά που περιγράφουμε, τότε θα εμφανιστεί και μια λίγο ευρύτερη διόρθωση, πιθανότατα σχετικά οριζόντια, την οποία και θα θεωρήσουμε ως κύμα ''iv'' του εσωτερικού ανοδικού κύματος ''3''.  Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια εντονότερη ανοδική συνέχεια αλλά προς το παρόν αυτό παραμένει ένα δευτερεύον σενάριο σε αναμονή.

Διαγραμματικά, η εκτιμούμενη εικόνα παραμένει σταθερά η ίδια εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ

Όσα αναφέρθηκαν στην τελευταία ανάρτηση https://www.soltrade.gr/202... εξακολουθούν να ισχύουν κατά τη γνώμη μου έστω κι αν η διόρθωση που έτσι κι αλλιώς δεν περιμένω να είναι σημαντική καθυστέρησε ως το μεσημέρι της Παρασκευής.
Προηγήθηκε η οριακή άρση της απόκλισης του ημερήσιου στο κλείσιμο της Πέμπτης αλλά ο RSI έφθασε να είναι ιδιαίτερα υπεραγορασμένος με ένδειξη 79,06
Η αντίστοιχη απόκλιση στο 60λ πάντως δεν αναιρέθηκε

Εικονίδιο

Στο εβδομαδιαίο που είναι καρα - bull και η πλησιέστερη μετά την Σ στήριξη είναι το τοπικό χαμηλό στις 823μονάδες και ο κινητός των 20 εβδομάδων λίγο χαμηλότερα. Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η πιθανή διόρθωση κλείσει κάποιο από τα gaps που βλέπουμε στο διάγραμμα.

Εικονίδιο

Η μεγάλη εικόνα βέβαια παραμένει επίσης bull όπως επανηλειμμένα έχει αναφερθεί

Εικονίδιο

ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Ξύνεται μέρες τώρα στην γκλίτσα παίζοντας με τα όρια ενεργοποίησης σχηματισμών που μπορούν να δώσουν τιμές προς τα χαμηλά του Σεπτέμβρη. Η περιοχή 1,25 - 1,32 είναι ζωνη ισχυρών στηρίξεων λόγω των πολλών ημερήσιων κι εβδομαδιαίων τοπικών χαμηλών και μοιαζει με καταπακτή

Εικονίδιο

οι πιθανότητες να βλέπουμε και σχηματισμούς μεσο-μακρο πρόθεσμης ανοδικής αντιστροφής είναι εκεί βέβαια αλλά θέλουν δρόμο για την ενεργοποίησή τους και δεν φαίνεται να είναι η ώρα τους

Εικονίδιο

ήδη στις 10:49 που ολοκληρώνεται αυτό το σχόλιο έχει αλάξει τουλάχιστον τυπικά και η εβδομαδιαία τάση σε καθοδική...

ΕΥΡΩΒ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.