STOXX 600 Banks, DAX, ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Η ανάλυση του Goldfish – ΔΕΗ: Οι απόψεις της παρέας

STOXX 600 Banks

Ή άρνηση του δείκτη για άμεση ανοδική επέκταση μας προβληματίζει. Αδυναμία για νεότερα τοπικά υψηλά θα ενεργοποιήσει το εναλλακτικό ανοδικό μας σενάριο το οποίο προβλέπει μια ευρύτερη τοπική ταλαιπωρία του δείκτη (κύμα ''iv'') πριν την επίτευξη νεότερων υψηλών και την ολοκλήρωση του ενδιάμεσου προωθητικού κύματος ''3''. Αυτή η προοπτική ίσως "δένει" καλύτερα κυματικά και με την εξέλιξη του εγχώριου τραπεζικού δείκτη. Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστούν τουλάχιστον 2,3 εβδομάδες για επιβεβαίωση.

DAX

Ομαλή η ανοδική εξέλιξη. Η κυματική πορεία του δείκτη (έτσι όπως την παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα με το εβδομαδιαίο κλείσιμο τιμών ) εξελίσσεται όπως αναμενόταν.

Σε υψηλότερα επίπεδα αναμένουμε τοπικές διακυμάνσεις και ολοκλήρωση του εσωτερικού κύματος ''3'' σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.

Στον παρόν χρόνο, η περιοχή λίγο κάτω από τις 16.000 μονάδες δείχνει σημαντική. Δεν αναμένουμε χαμηλότερα επίπεδα από τα τρέχοντα στο βραχυχρόνιο διορθωτικό κύμα ''iv'' αλλά και στο σημαντικότερο κύμα ''4''. Επομένως, το μεσοχρόνιο σήμα long συνεχίζει να ισχύει και παραμένει πολύ ισχυρό. Θα απαιτηθεί μεγάλη υποχώρηση του δείκτη (14.000 μονάδες) για να αναιρεθεί:

Γ. Δείκτης

Συνεχίζει ομαλά την προσπάθειά του να μπει στην ζώνη τιμών των 900 - 925 μονάδων. Εκτιμούμε ότι δύσκολα θα συνεχίζει ανοδικά χωρίς μια βραχυχρόνια έστω διακύμανση. Αν πραγματοποιηθεί μια τοπική υποχώρηση είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην επικαλύψει το υψηλό των 827 μονάδων. Η διαγραμματική εικόνα παραμένει η ίδια:

ΔΤΡ

Χωρίς αλλαγές και η διαγραμματική εικόνα του ΔΤΡ.

Η περιοχή των 655 μονάδων, ίσως και λίγο υψηλότερα, είναι ο βασικός πρώτος στόχος. Μένει να δούμε αν θα επιτευχθεί απευθείας η μέσω μιας ενδιάμεσης τοπικής διόρθωσης όπως είναι το βασικό μας σενάριο που ακολουθεί:

Τα παραπάνω είναι ένα μέρος του εβδομαδιαίου ενημερωτικού που αποστέλλεται στους πελάτες της Vital Finance πριν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Το συγκεκριμένο ενημερωτικό περιέχει ακόμα αναλύσεις για ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΜΠΕΛΑ, ΕΧΑΕ και ΑΛΦΑ που είδαμε στην προηγούμενη ανάρτηση.

Αν κάποιος χρήστης επιθυμεί να εγγραφεί στη λίστα αποδεκτών αυτών των ενημερωτικών μπορεί να εγγραφεί με ένα κλικ στην αρχή της σελίδας και να ακολουθήσει τις οδηγίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ (Δημήτρης)

ΔΕΗ κι η γνώμη των SPAND, BUGSENSE. του ΝΕΚ και του ΣΚΕΠΤΙΚΟΥ

ΙΝΤΚΑ

ΦΡΛΚ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *