ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΑΠΕΖΩΝ με την ανάλυση του Goldfish (5/3/21)

Συγκεχυμένη η εικόνα στους μεγάλους ξένους δείκτες με τον DAX και τον DOW JONES να έχουν μια καλή ανοδική ημέρα σήμερα, με νέα ιστορικά υψηλά και στον αντίποδα τον SP500 να κάνει νέα διορθωτική κίνηση και τον NASDAQ μια νέα βουτιά.

Στα δικά μας η τάση παραμένει ανοδική σε όλα τα χρονοπαράθυρα στον ΓΔ αλλά και με μια αρνητική απόκλιση να κάνει την εμφάνισή της.

Αρνητικές αποκλίσεις διαφαίνονται και στα εβδομαδιαία του ΓΔ και του ΔΤΡ αλλά η εβδομάδα είναι ακόμα στην αρχή της και θα πρέπει να επαναξιολογηθούν στο κλείσιμο της Παρασκευής.

Ας δούμε και την ανάλυση του Goldfish για τους δυο δείκτες στο κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας:

Τα βασικά σενάρια που είχαμε για τον ΔΤΡ περιλάμβαναν και τα δύο μια ισχυρή ανοδική κίνηση 3 κυμάτων. Ειδοποιός διαφορά τους ο χρονισμός του ισχυρού διορθωτικού κύματος ''b''. Θεωρούσαμε και θεωρούμε ως πιθανότερο σενάριο ότι το εν λόγω διορθωτικό θα εμφανιστεί παράλληλα με το διορθωτικό κύμα ''4'' στις διεθνής αγορές. Αυτός είναι και ο λόγος που επιμέναμε ότι μια διόρθωση έως και 38% retracement (όπως η τρέχουσα) θα θεωρηθεί ως μέρος του πρώτου ανοδικού κύματος ''a''. 

Με τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις (άρνηση για καθοδική επέκταση στις ξένες αγορές και στην δική μας) θεωρούμε πλέον ως πιθανότερη έκβαση το εναλλακτικό κυματικό σενάριο που είχε παρουσιαστεί αρκετά νωρίς:

Για την επιβεβαίωσή του είναι απαραίτητη η άμεση ανοδική συνέχεια, ή εναλλακτικά περιορισμένη μόνο καθοδική διόρθωση (έτσι ώστε να αποφευχθεί τυχόν ευρύτερο διορθωτικό τύπου flat): 

Επομένως, το ανανεωμένο διάγραμμα του δείκτη έχει ως εξής: Αναμένουμε ισχυρή ανοδική επέκταση ως το κύμα ''3'' του ''a''. Η περιοχή των 655 μονάδων, η και λίγο υψηλότερα, είναι ο βασικός στόχος.

Μια ευρύτερη διόρθωση (κύμα ''b'' στα όρια του 50% retracement) παραμένει το ζητούμενο για να έχουμε επιβεβαίωση η όχι του σεναρίου. Η διόρθωση αυτή θα ΄΄πρέπει΄΄ να τρέξει παράλληλα με το κύμα ''4'' στις διεθνείς αγορές:

Στα πλαίσια αυτά εκτιμούμε ότι ο ΓΔ θα κινηθεί κοντά και ίσως λίγο πάνω από τις 900 μονάδες. Από εκεί θα δούμε αν θα υπάρξει στο μέλλον παράλληλη κυματική πορεία με τον ΔΤΡ και αν θα έχουμε τελικά και νεότερο υψηλό των 949 μονάδων, η θα εμφανιστεί κάποια αρνητική απόκλισή του:

Τα παραπάνω είναι ένα μέρος του εβδομαδιαίου ενημερωτικού που αποστέλλεται στους πελάτες της Vital Finance πριν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Το τελευταίο περιλαμβάνει και ανάλυση των 4 τραπεζικών μετοχών και του DAX που είδαμε στα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης.

Να υπενθυμίσουμε ότι αν κάποιος χρήστης επιθυμεί να ενταχθεί  στη λίστα αποδεκτών του ενημερωτικού αυτού αλλά και όλων των τεχνικών αναλύσεων που διατίθενται μπορεί να ξεκινήσει με ένα κλικ στην προσφορά και να ακολουθήσει τις οδηγίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

DAX (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ), (chiefsotos)

ETE Αρν. απόκλιση

JUMBO UPD

SSECNASDAQ (laaps)

ΑΔΜΗΕ

ΑΒΑΞ

ΦΡΛΚ Ενεργοποίηση σχηματισμών αναστροφής

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *