ΕΧΑΕ: Σημειώσεις για την ανάλυση της μεγάλης και της μικρής εικόνας

Σε υστέρηση σε σχέση με τον ΓΔ η μετοχή αφού δεν έφθασε τα στα υψηλά έτους ακόμα, αντιδρά από τα χαμηλά της διόρθωσης του ανοδικού κύματος από τον Νοέμβρη με αλλαγή της ημερήσιας τάσης κι ενεργοποίηση ενός μίνι σχηματισμού αναστροφής Η στήριξη είναι στα 3,50 ευρώ.

Στη μεγαλύτερη εικόνα του εβδομαδιαίου η τάση είναι επίσης ανοδική με την διόρθωση να φθάνει ως τα επίπεδα του κινητού των 20 εβδομάδων. Στα χαμηλά του Οκτωβρίου πιθανότατα ολοκληρώθηκε η διόρθωση που εξελίσσεται τα τελευταία 6.5 χρόνια με σημαντική ανοδική απόκλιση. Η στήριξη βρίσκεται στα χαμηλά του Ιανουαρίου όπως στον ΓΔ.

Η υπέρβαση του υψηλού έτους στα 4,125 ευρώ και η αναμέτρηση με τις κατερχόμενες γραμμές μακροπρόθεσμης τάσης φαίνεται να έχουν σειρά υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουμε αλλαγή κλίματος στην αγορά τις κινήσεις της οποίας γενικά ακολουθούν κατά πόδας και οι τιμές της μετοχής διαχρονικά.

Στα χαμηλά του 2020 ο RSI μπήκε στην υπερπωλημένη ζώνη τιμών μετά από πολλά χρόνια και δεν είναι τυχαίο ότι εκεί δόθηκε το έναυσμα της ανοδικής αντίδρασης.

Ακολουθεί η εκτίμηση του φίλου Διόφαντου για την αναμενόμενη κίνηση των τιμών της μετοχής:

Δείτε επίσης και μια παλιότερη ανάλυση του φίλου Nikdan από τον Δεκέμβριο εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΟΗ

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.