Σχόλια για ΓΔ, ΔΤΡ, FTSED & DAX

Το καθοδικό γύρισμα των ξένων αγορών σταμάτησε και τη νέα εντυπωσιακή άνοδο του ΧΑΑ που επανέφερε τους βασικούς δείκτες στα υψηλά έτους.

Πέραν των ξένων αγορών που επιδρούν καταλυτικά, φαίνεται να επηρεάζει και η υστέρηση σε σχέση με ΓΔ και ΔΤΡ του δείκτη των μερισματοφόρων μετοχών της αγοράς μας που δεν πλησίασε καν αυτά τα υψηλά παρά μόνο τα πρόσφατα χωρίς να καταφέρει την οριστική διάσπαση της πρόσφατης καθοδικής γραμμής τάσης.

Η οριστική υπέρβαση αυτών των επιπέδων που έφθασαν οι δείκτες που βρίσκονται σε ανοδική τάση σε όλα τα χρονοπαράθυρα, εκτιμάται ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί αν επιδεινωθεί το κλίμα στα ξένα χρηματιστήρια.

Πέραν των αμερικανικών έχουμε και την επίδραση από τον DAX ο οποίος ναι μεν παραμένει σε ανοδική τάση αλλά στο εβδομαδιαίο του έχει ευδιάκριτες αρνητικές αποκλίσεις.

Ο δείκτης έκανε χθες νέο υψηλό έτους που όμως δεν κατάφερε να κρατήσει και στο κλείσιμο (όπως και ο ΓΔ). Με όρους fractals η στήριξη που δεν πρέπει να παραβιαστεί για να παραμείνει σε ανοδική τάση βρίσκεται στις 13664 μονάδες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ (Chiefsotos), (laaps), (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΔΤΡ (ΖΕΛΙΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *