ΟΠΑΠ, JUMBO, ΕΤΕ: Βήματα ανοδικά

Η ανοδική αλλαγή τάσης της Παρασκευής στις τιμές του ΟΠΑΠ δείχνει να επιβεβαιώνεται με τη μετοχή να κάνει νέα υψηλά με τη στήριξη στα 10,16 ευρώ.

Έτσι κι αλλιώς στην κύρια τάση του εβδομαδιαίου είναι ανοδική εδώ και πολλές εβδομάδες, από τον Νοέμβριο και στην πρόσφατη διόρθωση δεν άγγιξε καν τον κινητό των 20 εβδομάδων. Η στήριξη είναι στα 9,805 ευρώ.

Υπό την προϋπόθεση ότι ως το τέλος της εβδομάδας θα έχει αρθεί η αρνητική απόκλιση που βλέπουμε στον εβδομαδιαίο RSI,  στο μηνιαίο έχει σειρά να δοκιμαστεί η άνω γραμμή τάσης καθ' οδόν προς το 161,8% του πρώτου ανοδικού κύματος.

Ανοδική αλλαγή τάσης είχαμε και στην ΜΠΕΛΑ που δεν είδε τους χαμηλότερους στόχους του σχηματισμού της ανάστροφης κούπας και χθες επιβεβαίωσε την προχθεσινή αλλαγή τάσης με ενεργοποίηση του μίνι σχηματισμού αντιστροφής και απενεργοποίηση του πτωτικού σχηματισμού.

Στο εβδομαδιαίο βέβαια χρειάζεται ακόμα προσπάθεια για να μιλήσουμε για ανοδική τάση, με όρους fractals τουλάχιστον, αφού πρέπει να δούμε υπέρβαση των 16,15 ευρώ. Το καλό θα είναι να μείνει στο τέλος της εβδομάδας πάνω από τον κινητό των 20 εβδομάδων (επιτέλους) και βέβαια να μην απειληθεί η πράσινη ανοδική γραμμή τάσης που άντεξε και στη τελευταία βουτιά των τιμών.

Πρώτος στόχος είναι διάσπαση και της δεύτερης κατερχόμενης γραμμής τάσης που βλέπουμε και στο μηνιαίο διάγραμμα ώστε να πάρουν σειρά κι οι αντιστάσεις στα 15,65 τα 16,15 και στο πτωτικό χάσμα του περυσινού Φλεβάρη που είδαμε στο εβδομαδιαίο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΤΕ Αν. ΩΚΩ

ΠΕΙΡ

ΓΔ (Τσάρος)

NASDAQ (laaps)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *