TCR2 THERAPEUTICS (Aldevaran) – FUBO TV (Της θείας από το Σαν Φρανσίσκο)

TCR2 THERAPEUTICS

Θα παρουσιάσω σήμερα μια βιοτεχνολογική εταιρία που βρίσκεται σε αρχικά στάδια υλοποίηση κλινικών ερευνών, επικεντρωμένη στην αντιμετώπιση και θεραπεία όγκων.

Η εταιρία ασχολείται με κυτταρικές θεραπείες στο πεδίο της ανοσοθεραπείας – ογκολογίας, της θεραπείας δηλαδή του καρκίνου μέσω ενεργοποίησης του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς, προσέγγιση που τα τελευταία χρόνια έχει δείξει εντυπωσιακά αποτελέσματα, είτε μέσω των κυτταρικών θεραπειών CAR-T, είτε μέσω μονοκλωνικών αντισωμάτων είτε μέσω checkpoint inhibitors, και  όλοι αναμένουν την εξέλιξη και την βελτίωση αυτών των εργαλείων έναντι της πάθησης.

Η εταιρία δημιουργήθηκε, από το venture capital MPM Capital, με σκοπό να αναπτύξει μια κυτταρική θεραπεία που ονομάζεται TCR  (Τ Cell Receptor) και θεωρείται η κυτταρική θεραπεία που μετά την επιτυχία CAR-T έχει πολλές πιθανότητες να στοχεύσει αποτελεσματικά σε όγκους και όχι μόνο σε αιματολογικούς καρκίνους.

Παρακάτω θα γίνει μια προσπάθεια για την απλή κατανόηση των διαφορών μεταξύ τους και με ποιο τρόπο η εταιρία θεωρεί ότι έχει πιθανότητες να διαφοροποιηθεί και να επιτύχει στο έργο της.  Οι εταιρίες  που αναπτύσσουν παρόμοια προγράμματα είναι η ADAPTIMMUNE, η GENOCEA και με διαφορετική προσέγγιση αλλά ίδια  φιλοσοφία η IOVANCE, γνωστή και από τις τοποθετήσεις του fund ARK.

GADICKE  Α. - Ο συνιδρυτής του Joint Venture MPM Capital, εστιασμένου στην ογκολογία.  Ο Δρ Gadicke ηγήθηκε των προσπαθειών δημιουργίας εταιρειών, αρκετών από τις πιο επιτυχημένες επενδύσεις της MPM, συμπεριλαμβανομένων των BioMarin Pharmaceuticals, Idenix Pharmaceuticals (εξαγοράστηκε από τη Merck & Co.), Mitobridge (εξαγοράστηκε από την Astellas), Pharmasset (εξαγοράστηκε από την Gilead Sciences) και Radius Health - εταιρείες που βοηθούν χιλιάδες ασθενείς να ζήσουν μεγαλύτερη και πολύ βελτιωμένη ζωή. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ.

BAEUERLE P. - Ο Δρ. Baeuerle είναι Διευθύνων Σύμβουλος της MPM Capital και Ιδρυτής της TCR2. Πριν ενταχθεί στην MPM, διετέλεσε Αντιπρόεδρος, Έρευνας και Γενικός Διευθυντής της Amgen Research (Μόναχο) GmbH, όπου πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη της τεχνολογίας BiTE και ηγήθηκε της ανάπτυξης του Blincyto®, ενός από τα δύο  διειδικά αντισώματα (bispecific) που έχουν λάβει έγκριση κυκλοφορίας. Ο Δρ. Baeuerle χαρακτηρίστηκε ο πιο συχνά αναφερόμενος επιστήμονας βιοιατρικής της δεκαετίας (1990-1999) στην Γερμανία, και μεταξύ των κορυφαίων 50 παγκοσμίως (1990-1997), με περισσότερες από 230 δημοσιεύσεις μέχρι σήμερα.

MENZEL G - Ο CEO της εταιρίας, είχε ηγετικούς ρόλους στη διαχείριση συμφωνιών  βιοτεχνολογίας στις Goldman Sachs και Credit Suisse, όπου συμβούλεψε για  πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατηγικές συναλλαγές. Έχει PhD από το Πανεπιστήμιο του Cambridge (US) και ΜΒΑ από το Stanford.

Η επιστήμη

Ενώ οι κυτταρικές θεραπείες CAR-T έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους στους αιματολογικούς καρκίνους, στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν μόνο ένα από τους 6 υποδοχείς των Τ λευμφοκυττάρων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δείξουν αποτελεσματικότητα σε συμπαγείς όγκους λόγω έλλειψης ρύθμισης του μικροπεριβάλλοντος του όγκου. Τα κατασκευασμένα κύτταρα TCR-T που χρησιμοποιούν το πλήρες TCR έχουν δείξει κλινική δραστικότητα σε συμπαγείς όγκους αλλά έχουν σημαντικούς περιορισμούς όπως η απαίτηση οι όγκοι να εκφράζουν HLA (ανθρώπινα αντίγονα ιστοσυμβατικότητας) για σύνδεση με αντιγόνα όγκου. Το HLA είναι επίσης συχνά μειωμένο στους καρκίνους, αποτρέποντας την ανίχνευση των Τ κυττάρων.

Η TCR2 υποστηρίζει ότι με την τεχνολογία TRuC-T, ένα πλήρες ρυθμιζόμενο σύμπλεγμα, το οποίο χρησιμοποιεί 8 υπομονάδες εξαλείφει την ανάγκη για αντιστοίχιση με το HLA κάνοντας δυνατή την σύζευξη του αντιγόνου όγκου  με τα Τ κύτταρα για θανάτωση του όγκου. «…Η προσέγγισή μας επιτρέπει στο κατασκεύασμα TRuC να αναγνωρίζει πολύ εκφρασμένα επιφανειακά αντιγόνα σε κύτταρα όγκου, ενεργοποιώντας όλες τις υπομονάδες του πλήρους μηχανισμού TCR για να δημιουργήσει μια ευρεία και ελεγχόμενη απόκριση επιτρέποντας πιο ισχυρή θανάτωση κυττάρων όγκου, ταχύτερη «μετανάστευση» στον όγκο, ελεγχόμενη έκκριση κυτοκίνης και μεγαλύτερη επιμονή. Παρατηρήθηκαν σε κλινικές και προκλινικές μελέτες, αυτές οι ιδιότητες μπορούν να μεταφραστούν σε πιο ανθεκτικές αντιδράσεις με δυνητικά λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες για ασθενείς με καρκίνο».

Ο αγωγός και η πορεία των κλινικών ερευνών

Στις 14/12/20 ανακοίνωσε τα πρώτα αποτελέσματα για την έρευνα gavo-cel που βρίσκεται στην φάση 1-2.  Η έρευνα έχει αποτελέσματα από τους πρώτους 8 ασθενείς και το ποσοστό απόκρισης στην θεραπεία ήταν 50%.  Η πρώτη φάση κάθε κλινικής έρευνας επικεντρώνεται στο θέμα ασφάλειας σε σχέση με διαφορετικές δόσεις του κάθε φαρμάκου ή θεραπείας, και με βάση αυτή την φάση αποφασίζεται το πέρασμα στην επόμενη με την κατάλληλη δοσολογία, όπου πλέον κρίνεται και ο βαθμός απόκρισης.  Το 50% της πρώτης φάσης, και καθώς η αύξηση της δοσολογίας βρίσκεται σε εξέλιξη σε αυτή την φάση είναι ενθαρρυντικό. Παρακάτω η μείωση των όγκων που παρατηρήθηκε για του 8 ασθενείς.

Τα ορόσημα του 2021

Το ταμείο να προσθέσω σε αυτό το ποσό που φαίνεται είναι +140Μ από την αύξηση μετοχών που έγινε στην αρχή του έτους.  Υποθέτω λόγω του μεγάλου ποσού που έχουν αυτή την στιγμή στο ταμείο του θα γίνουν κάποιες κινήσεις  προς την κατεύθυνση την παραγωγής.

 Η δομή του μετοχικού κεφαλαίου

Περίπου 5% των μετοχών βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για το ευρύ κοινό.  Ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι φυσικά το venture capital MPM με 20%, το οποίο είναι και ο ιδρυτής της.

Αποτίμηση της εταιρίας

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας είναι 1.1Β.  Σε αυτή την φάση είναι αδύνατο να αξιολογήσουμε μια εταιρία με γνωστούς μας δείκτες λόγω του ρίσκου που έχουν οι κλινικές έρευνες και την έλλειψης πωλήσεων.  Ακόμα και η σύγκριση με την λογιστική αξία δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα, παρόλα αυτά χρησιμοποιώ τον αριθμοδείκτη price/book σε σύγκριση με την IOVANCE για να δείξω περίπου τι πιστεύω ότι μπορεί να συμβεί.  Η TCR2 θα μπορούσαμε να πούμε ότι βρίσκεται δύο με τρία χρόνια απόστασης από την IOVANCE, όταν αυτή διεξήγαγε τις πρώτες φάσεις των ερευνών της.  Όταν ανακοίνωσε την επιτυχία τους στην φάση 1 η αγορά την αντάμειψε με τιμή σε σχέση με την λογιστική της αξία που έφτασε ως και 20 φορές το book value, και μια κεφαλαιοποίηση άνω των 6 Β όντας ακόμα χωρίς πωλήσεις.  Αν όλα κυλίσουν επιτυχώς και για την TRC2 θα μπορούσαμε να δούμε ένα αντίστοιχο σενάριο λαμβάνοντας υπόψη την σημασία που θα μπορούσε να έχει ως πρωτοποριακή θεραπευτική προσέγγιση.

Το συμπέρασμα

Η εταιρία, βρίσκεται ήδη στο χαρτοφυλάκιό μου, βρίσκεται σε πολύ αρχικά στάδια και απέχει αρκετά χρόνια από να καταφέρει να φέρει στην αγορά τις θεραπείες της.  Η ισχυρή κεφαλαιακή της δομή και το παρελθόν που έχουν οι ιδρυτές της με κάνουν να πιστεύω ότι αποτελεί μια πολύ υποσχόμενη περίπτωση, που φυσικά μένει να αποδειχθεί στις έρευνες.  Γενικά από την ενασχόλησή μου με το αντικείμενο θεωρώ ότι οι εταιρίες που δουλεύουν πάνω στους καρκινικούς όγκους με κυτταρικές θεραπείες έχουν πολλά να μας δείξουν στο μέλλον και η TCR2 μπορεί να είναι μέσα στους νικητές.  Παρόλα αυτά αποτελεί ένα στοίχημα υψηλού ρίσκου κυρίως γιατί αν δεν αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας της στις κλινικές έρευνες ουσιαστικά δεν θα υπάρχει λόγος ύπαρξής της.

(Η παρουσίαση της εταιρίας γίνεται για εκπαιδευτικούς λόγους και στο πλαίσιο ανταλλαγής ιδεών μεταξύ ερασιτεχνών, δεν αποτελεί προτροπή για επενδυτικές αποφάσεις)

FUBO TV

NYSE:FUBO

Γράμμα από την θεία στο Σαν Φρανσίσκο

Δεν είναι σαφές εάν το Fubo έχει ολοκληρώσει το πρώτο κύμα σε μια νέα ανοδική τάση (3ο κύμα) ή αν μόλις ολοκλήρωσε το κύμα Β σε μια διόρθωση που στοχεύει σε χαμηλότερα χαμηλά επίπεδα.

Εάν βρισκόμαστε στην πιο ανοδική πορεία, θα έψαχνα ένα κατώτατο σημείο σε αυτήν τη μικρή διόρθωση περίπου 40 $, 36 $, 33 $. Όσο κρατάμε $ 28, αυτό το μονοπάτι είναι ενεργό και προτείνει υψηλότερα υψηλά νωρίτερα. Εάν λάβουμε σήματα αγοράς σε οποιοδήποτε από αυτά τα επίπεδα, ενδέχεται να προσθέσουμε στη θέση μας.

Εάν σπάσουμε τα $ 28, θα επιβεβαιώσει ότι ενδέχεται να έχουμε ένα ακόμη χαμηλότερο επίπεδο πριν ολοκληρωθεί αυτή η διόρθωση του 2ου κύματος.

Ανεξάρτητα, ένα διάλειμμα άνω των 62 $ θα επιβεβαιώσει ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του 3ου κύματος, οπότε σκοπεύουμε να διαθέσουμε πλήρως.

(η θεία είναι του BUTCER, όχι δικιά μου)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *