ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, FTSE, FTSEM, DAX: Σε ανοδική τάση – COCA COLA EEE,ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ

Αναθεώρηση επί τα βελτίω με επιλογή θετικότερου σεναρίου για τον ΓΔ από τον φίλο Chiefsotos όπως βλέπουμε στο παραπάνω διάγραμμα.

Οι βασικοί δείκτες με την εξαίρεση του ΔΤΡ για μόλις τρεις μονάδες ξεπέρασαν σήμερα τις γνωστές οριζόντιες  αντιστάσεις τους αλλάζοντας και τυπικά την ημερήσια τάση τους με όρους fractals εναρμονιζόμενη με την κύρια τάση που παραμένει ανοδική. Πλέον το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία τοπικά χαμηλά είναι για τους δυο μεγάλους δείκτες στο ίδιο χαμηλό με την μεσοπρόθεσμη τάση όπως αυτή εκφράζεται στο εβδομαδιαίο διάγραμμα.

Στο χαμηλό το Ιανουαρίου είναι και και η οριζόντια στήριξη για το ημερήσιο του DAX στο οποίο ο σχηματισμός του διπλού πυθμένα είναι και πάλι ενεργοποιημένος.

Ας δούμε και την ανάλυση του Goldfish για τον δείκτη με βάση το κλείσιμο της Παρασκευής όπως την αντιγράφω από το εβδομαδιαίο ενμερωτικό της Vital Finance που κοινοποιείται ως γνωτόν στους πελάτες της πριν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας (θυμίζω ότι όποιος επιθυμεί να λαμβάνει τέτοια ενημερωτικά και πολλά άλλα ακόμη ξεκινά με ένα κλικ στην προσφορά στο πάνω μέρος της σελίδας).

Η διαγραμματική εικόνα σε μικρούς χρόνους είναι ιδιαίτερα περίπλοκη για την εξαγωγή περισσότερο ασφαλών συμπερασμάτων.

Σε εβδομαδιαίο, με κλείσιμο τιμών, η εικόνα είναι περισσότερο καθαρή.

Τα βασικά σενάρια παραμένουν ως έχει: 

- είτε ο δείκτης θα υποχρεωθεί σε ένα περιορισμένο ανοδικό κύμα ''3'' και θα υπάρξει πολύ σύντομα καθοδική συνέχεια με επικάλυψη των υψηλών του Σεπτεβρίου και βασικό στόχο λίγο κάτω από τις 13.000 μονάδες

- είτε θα έχουμε πολύ σύντομα ισχυρή ανοδική συνέχεια και τελικά ένα σημαντικά εκτεταμένο ανοδικό κύμα ''3''.

Διαγραμματικά, στη παρούσα φάση, είναι απολύτως ανοικτά και τα δύο ενδεχόμενα. Την διαφορά θα την κάνει η δυνατότητα του δείκτη να υπερβεί την ζώνη τιμών 14.320 - 14.442 μονάδων.

Πάνω από εκεί θα έχουμε σημαντικές πιθανότητες να τρέχει ένα ευρύτερο ανοδικό. Το ανοδικό αυτό, αν τελικά εκδηλωθεί, αναμένουμε να επηρεάσει ανάλογα και την εσωτερική αγορά.

Δείτε την ενδεικτική διαγραμματική θέση του δείκτη σε κάθε επιμέρους σενάριο και την αναμενόμενη εξέλιξη αναλόγως της πολύ βραχυχρόνιας συμπεριφοράς του:

και στην πλέον θετική εξέλιξη στα μέσα της ανόδου του ενδιάμεσου κύματος ''3'':

Και στις δύο περιπτώσεις μετά την ολοκλήρωση της ανόδου (και του ανοδικού κύματος ''5'') θα αναμένουμε ισχυρή καθοδική διόρθωση του συνόλου της ανόδου από τα χαμηλά του Μαρτίου 2020.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΥΔΑΠ Μηνιαία ανασκόπηση

ΑΒΑΞ Αντιμέτωποι πιθανοί σχηματισμοί

ΠΑΠ (Nikdan)

OTE (LORAC). (nikolas2300)

ΓΔ UPD (Chiefsotos)

ΓΔ, ΒΙΟ, (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *