CURIOSITY STREAMS – by BUTCHER

Τί κάνει η CURIOSITY STREAMS ;
Η CuriosityStream Inc. (CURI) λειτουργεί ως εταιρεία πολυμέσων και ψυχαγωγίας. Είναι μια εταιρεία συνδρομής βίντεο (π.χ. NETFLIX, appleTV κτλ) κατά παραγγελία που επικεντρώνεται σε αυτό που ονομάζεται "πραγματική ψυχαγωγία" δλδ ντοκιμαντέρ. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2008 και εδρεύει στο Silver Spring, Maryland. Η εισαγωγή της στο χρηματιστήριο ήταν μέσω SPAC (Software Acquisition Group (NASDAQ:SAQN).

Ο John Hendricks, ο ιδρυτής του CuriosityStream (CURI) ίδρυσε το Discovery (DISCA) πριν από δεκαετίες. Αυτό είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό σημάδι. Δεν είναι, ωστόσο, στην εκτελεστική ομάδα. Ο Clint Stinchcomb είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος από το 2017.

Συνδρομές
Σε σύγκριση με πολλές άλλες πλατφόρμες ροής όπως το Netflix (NFLX) όπου το βασικό πακέτο του κοστίζει περίπου 8,99 $ το μήνα, το CuriosityStream έχει πιο φθηνή συνδρομή, μόλις 19,99 $ για το ετήσιο (ή 2,99 $ στο μηνιαίο βασικό πακέτο).

Σε σύγκριση με το ανταγωνιστικό Discovery+ που έχει τιμή 4,99 $ για το μήνα.

Πότε αυξήθηκε η τελευταία φορά το CuriosityStream;

Η τιμή του CuriosityStream δεν αυξήθηκε ποτέ - μειώθηκε μόνο. Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά είναι αλήθεια! Η υπηρεσία ξεκίνησε με 6 $ / μήνα για την τυπική συνδρομή της και 12 $ / μήνα για 4K. Στη συνέχεια, τον Αύγουστο του 2018, έπεσε οι τιμές στο τρέχον επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο, η υπηρεσία ήλπιζε να προσελκύσει περισσότερους συνδρομητές από ακριβότερους ανταγωνιστές όπως οι Netflix, Hulu και Amazon Prime.

Bull Case

Το Curiosity Stream έχει ένα εντυπωσιακό πενταετές ιστορικό. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η εταιρεία παρουσίασε σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 50% με περιθώρια μεγαλύτερα από 60%. Τα τελευταία τρία χρόνια, η εταιρεία διπλασίασε τα έσοδα από έτος σε έτος.

Και η εταιρεία αναμένεται να δημοσιεύσει θετικά προσαρμοσμένα λειτουργικά έσοδα πριν από την απόσβεση και απόσβεση (AOIBDA) έως το 2025. Η αισιοδοξία της εταιρείας προέρχεται από την ικανότητά της να αντλεί έσοδα από πέντε κλιμακωτές γραμμές εσόδων που θα μπορούσαν να προσφέρουν σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα έως το 2025.

Bear Case

Ένα πλεονέκτημα της παράδοσης πραγματικού περιεχομένου είναι ότι είναι λιγότερο ακριβό για τις παραγωγές του. Στην πραγματικότητα, το Curiosity Stream εκτιμά ότι θα ξοδέψει μόνο 60 εκατομμύρια δολάρια για περιεχόμενο το 2021. Μέχρι το 2025, το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στα 150 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, 150 εκατομμύρια δολάρια είναι ουσιαστικά αυτό που πληρώνει η Netflix για μια σεζόν του The Crown !!!.

Εάν το Netflix, appleTV, amazon, HBO, προσπαθήσουν να πάνε «κάτω από τη γραμμή» και να απλωθούν (ακόμη περισσότερο) στα ντοκιμαντερ το Curiosity Stream θα χάσει τη μοναδική του πρόταση πώλησης;
Η συνδρομή του ξεκινάει από τα $20 τον χρόνο.

Τι συμβαίνει στη μεγαλύτερη εικόνα;

Στην εταιρεία είναι και ο ιδρυτής και η ιδιοκτησία υπερβαίνει το 60% (!). Η διοίκηση σκοπεύει να μειώσει τα έξοδα για τον πολλαπλασιασμό των εσόδων κατά 10 σε πέντε μόνο χρόνια εάν η εταιρεία το καταφέρει (μεγάλο ερωτηματικό).

Η εταιρεία αναμένει μικρές βελτιώσεις στην κερδοφορία για το 2022 και να είναι θετική στις ταμειακές ροές το 2023. Αυτοί οι στόχοι είναι φιλόδοξοι (θα σχολίαζα αρκετά), αλλά μπορούν να επιτευχθούν με την ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο. Οι αριθμοί για το τρίτο τρίμηνο του 2020 είναι περισσότερο από υγιείς:

Έσοδα 8,7 εκατομμυρίων δολαρίων, από 4,8 εκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2019.
Συνολικοί συνδρομητές που πληρώνουν περίπου 13 εκατομμύρια, αύξηση 108% YoY.

Το μικτό περιθώριο αυξήθηκε 200 μονάδες βάσης YoY σε 61%.

Η λειτουργική ζημιά ήταν (6,8) εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με τη λειτουργική ζημιά ύψους 10,1 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Η διοίκηση αναμένει έσοδα για το έτος 2020 τουλάχιστον 39,5 εκατομμύρια δολάρια ή 119% YoY ανάπτυξη

Η εταιρεία αναμένει έσοδα 2021 τουλάχιστον 71 εκατομμυρίων δολαρίων, ή αύξηση 80% YoY. Η εταιρεία έχει αξία κεφαλαιοποίησης αγοράς κάτω των 800 εκατομμυρίων. Ο ανταγωνισμός είναι από τους τεράστιους παίκτες στη ροή. Το streaming (βλέπε Netflix, HBO Vodafone tv etc) είναι μια τεράστια αγορά και το CuriosityStream (CURI) έχει μια εστιασμένη προσέγγιση για περιεχόμενο υψηλής ποιότητας.

Ποιοι είναι οι βασικοί κίνδυνοι;
Ο μεγάλος κίνδυνος – είναι και το μεγάλο της πλεονέκτημα, προσφέρει αποκλειστικά ντοκιμαντέρ.

Η αποτυχία μείωσης του κόστους θα προκύψει από την επιβράδυνση της ανάπτυξης των χρηστών ή / και τις μεγαλύτερες απαιτήσεις κεφαλαίου προϊόντος (περίπου 500 χιλ μ.ο. κόστους για κάθε παραγωγή) . Αυτό θα προκύψει από τον ανταγωνισμό από τους άλλους παρόχους περιεχομένου βάσει πραγματικών στοιχείων που θα μπορούσαν να αναγκάσουν το CuriosityStream να παράγει περισσότερο περιεχόμενο αλλά πιθανώς να επεκτείνει την εμβέλεια του περιεχομένου του, ενδεχομένως πληρώνοντας για άδειες περιεχομένου.
Οι υπάρχουσες πλατφόρμες ροής (stream ντεε) έχουν ήδη μια ισχυρή και διευρυμένη βιβλιοθήκη στην κατηγορία ντοκιμαντέρ, από το Netflix (NFLX) έως τη Disney (DIS). Καθιστώντας πολύ δύσκολο για το CuriosityStream να δικαιολογήσει την ύπαρξή του ως πρόσθετου SVoD στην κατηγορία των ντοκιμαντέρ. Το CURI είναι αρκετά μικρό και είναι ακόμα πολύ νωρίς στην ιστορία εξέλιξης του.

Διοίκηση και όραμα

Να μεγαλώσει την βιβλιοθήκη (διαθεσιμότητα) των ντοκιμαντέρ και να μπορούν οι παραγωγές τους να ενσωματώνουν και ξένες μεταγλωττίσεις – όχι μόνο υποτιτλισμούς.

Τι πρέπει να παρακολουθούμε;

Τους συνδρομητές που εγγράφονται στην CURIOSITYSTREAM.

Τα ετήσια αποτελέσματα που είναι 11 Φεβρουαρίου 2021.

ΥΣ

Κατέχω μετοχές.

 

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *