ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Ανασκόπηση στη μεγάλη και τη μικρή εικόνα

Ανοδική ακόμα η (κύρια) τάση αφού η διόρθωση για την ώρα σταμάτησε χωρίς να να παραβιαστούν τα δυο από τα τρία κριτήρια για τη μεσομακροπρόθεσμη εικόνα. Οι κινητοί των 6 μηνιαίων υψηλών και των 20 εβδομαδιαίων κλεισιμάτων δοκιμάστηκαν στα χαμηλά της περασμένης εβδομάδας κι άντεξαν. Αποτέλεσμα το χαμηλό της 21ης Δεκεμβρίου που είναι εβδομαδιαίο low fractal που ήταν το μόνο που παραβιάστηκε έχει και πάλι διασπαστεί ανοδικά.

Στο ημερήσιο η τάση παραμένει καθοδική αλλά η παραβίαση του τελευταίου υψηλού εφόσον επιτευχθεί θα αλλάξει κι εδώ την εικόνα ενισχύοντας την πιθανότητα να είδαμε το τέλος αυτής της διόρθωσης στα χαμηλά του Ιανουαρίου.

Ήδη είναι έτοιμος σχηματισμός ανοδικής αναστροφής όπως βλέπουμε στο πολύ βραχυπρόθεσμο διάγραμμα με τα δίωρα κεριά που αν πιάσει το μέγιστο στόχο του θα έχει αλλάξει και η ημερήσια τάση.

Το καλό κλίμα στη Wall str. βοηθά πολύ αφού δεν έχουμε τουλάχιστον τις έξωθεν πιέσεις προς το παρόν.

Εφόσον το χαμηλό του Ιανουαρίου αντέξει και την ερχόμενη εβδομάδα τότε το χαμηλό αυτό αποκτά αυξημένη σημασία αφού θα θα έχουμε εκεί το νέο εβδομαδιαίο low fractal που θα είναι σημαντική οριζόντια στήριξη και το όριο για την μεσοπρόθεσμη τάση, δεδομένου ότι είναι χαμηλότερα από το χαμηλό της 21/12/20. Τυχόν διάσπασή του στο μέλλον θα είναι σαφέστατη ένδειξη ότι μπορεί να έχει τελειώσει όλο το ανοδικό από τα χαμηλά του Οκτωβρίου όπου έχουμε άλλωστε το τελευταίο μηνιαίο τοπικό χαμηλό.

Ήδη στο πινακάκι μας 4 τίτλοι έγιναν και πάλι μπλε αυτή την εβδομάδα. Πρόκειται για τις ΕΛΧΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ΜΠΕΛΑ & CENER με χρονολογική σειρά, ενώ και σε άλλους τίτλους έχει κατέβει κάπως το επίπεδο που πρέπει να διασπάσουν για να επιστρέψουν στο μπλε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 

CENER Αλλαγή τάσης, ενεργ/ση αν. ΩΚΩ

ΕΤΕΑΛΦΑ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΓΔ (Chiefsotos)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *