Ανασκόπηση εβδομάδας στην Wall Street (Aldevaran) – Σχηματισμοί, στόχοι και σενάρια [ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ]

Η εβδομάδα που πέρασε

Την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου είδαμε τους δείκτες να επιστρέφουν στην ανοδική τους πορεία και τους sp500 και nasdaq αν κάνουν νέο ρεκόρ.  Η πτώση κατά 3,5% της προηγούμενης εβδομάδας για τον sp 500 έγινε άνοδος κατά 4,1% αυτή την εβδομάδα, η οποία συνοδεύτηκε και από μεγάλη πτώση του δείκτη cboe vix κατά 34%.  Μάλιστα αυτή η εβδομαδιαία πτώση ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη σε επίπεδο εβδομάδας εδώ και ένα χρόνο.

Αν ρίξουμε ματιά στους κλάδους θα δούμε ότι η ενέργεια και ο χρηματοπιστωτικός κλάδος συνέβαλαν στην αύξηση ενώ υστέρησε ο κλάδος της υγείας.

Το 59% των εταιριών του δείκτη SP 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα για το Q4, και το 81% από αυτές έχουν EPS μεγαλύτερο από τις προβλέψεις.  Ο μέσος όρος των 5 ετών θετικής έκπληξης των κερδών ανά μετοχή (EPS) είναι 74% των εταιριών.

Στο ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον, οι μηνιαίες πωλήσεις στις ΗΠΑ (εξαιρουμένων των δαπανών σε είδη διατροφής) δείχνουν ότι τον Δεκέμβριο η κατανάλωση συνεχίζει να βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ και έχει επανέλθει πλήρως από τις συνέπειες του covid 19.

Καθόλου περίεργο λοιπόν, σε συνδυασμό και με τον βιομηχανικό PMI που δείξαμε την προηγούμενη εβδομάδα και με άλλους δείκτες φυσικά, που το ακαθάριστο εθνικό προϊόν των ΗΠΑ είναι σε τροχιά να φτάσει το Q2 τα επίπεδα προ covid σύμφωνα με την MS.

Οι αγορές φαίνονται υπερτιμημένες σε επίπεδα που δεν έχουμε ξαναδεί όπως μας δείχνουν διάφοροι δείκτες αποτίμησης.

Το σημαντικό για εμάς τους ερασιτέχνες είναι πάντα να είμαστε μέσα στην τάση, και αυτή την στιγμή όπως διαβάζω τα δεδομένα συνεχίζω να πιστεύω ότι βραχυπρόθεσμα δεν θα γίνει κάποια διόρθωση τέτοιου μεγέθους που να αλλάξει την μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση.

(Οι απόψεις που εκφράζονται είναι προσωπικές, παρουσιάζονται για λόγους εκπαιδευτικούς  και δεν συνιστούν προτροπή για επενδυτικές αποφάσεις).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

SP500 (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

DAX Ανοδικοί σχηματισμοί και στόχοι 

DJIA, NASDAQ, SP500 ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *