ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Ανασκόπηση σημείων ενδιαφέροντος

Η διάσπαση του χαμηλού της 21 Δεκεμβρίου στις 27 Ιανουαρίου έδωσε μια πρώτη ένδειξη ή αν προτιμάτε επιβεβαίωση αλλαγής της βραχυπρόθεσμης τάσης (δεδομένου ότι η πρώτη ένδειξη ήταν η αρνητική απόκλιση στα ψηλά). Η επιβεβαίωση αυτή σήμερα αναιρέθηκε αφού ολόκληρο το κερί ήταν πάνω από εκείνο το χαμηλό. Η διόρθωση έφθασε έως και το 38% όλου του τελευταίου ανοδικού από τον Νοέμβριο, αφού διέσπασε και την 1η στήριξη από τις speed resistance line για το ίδιο ανοδικό.

Το 2ο καθοδικό κύμα όποια μέτρηση κι αν ισχύει ήταν σχεδόν διπλάσιο του πρώτου και γι αυτό στις πιθανές μετρήσεις υπάρχει και το 3. Σε κάθε περίπτωση με όρους fractals η τάση αλλάζει πάλι με υπέρβαση των 811,15 μονάδων. Εκεί θα έχουμε μια πρώτη ένδειξη ότι η διόρθωση μπρεί να τέλειωσε στις 726,02 μονάδες. Υπέρβαση των 784,37 ακυρώνει το ενδεχόμενο να είμαστε στο 4 ενός 5κυματικού Α. Οι κυματικές αναζητήσεις μου σπανίζουν στις αναρτήσεις μου μια και δεν νομίζω ότι σημαίνουν τίποτα τη στιγμή που έχουμε τις μετρήσεις τόσο σημαντικών κυματιστών της dream team του blog αλλά είπα να καταθέσω κι εγώ κατ'εξαίρεση κάποιες σκέψεις που δεν ξέρω αν τις εμπιστεύομαι κι εγώ ο ίδιος.

Το χαμηλό των 749,59 μονάδων ήταν και εβδομαδιαίο low fractal η παραβίαση του οποίου έφερε τις τιμές του δείκτη σε επαφή με τον κινητό των 20 εβδομάδων που συγκράτησε την πτώση κι έγινε αφετηρία για την ανοδική αντίδραση που βλέπουμε τώρα. Το επόμενο low fractal είναι στις 550 μονάδες κι αν φθάσουμε εκεί κάτω θα είναι δώρον άδωρον ότι και να πούμε για την τάση τότε. Αν όμως στις 8 επόμενες συνεδριάσεις δεν δούμε τιμές κάτω από τις 726,03 μονάδες τότε το χαμηλό του Ιανουαρίου θα είναι σημαντικό σημείο ενδιαφέροντος ως μεσοπρόθεσμη οριζόντια στήριξη αφού θα είναι νέο  low fractal και μάλιστα το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία. Τυχόν διάσπασή του θα επιβεβαιώσει άσχημα σενάρια και θα δικαιολογήσει μεγαλύτερη πτώση.

Να επαναλάβω εδώ ότι μια δυσμενής ένδειξη θα είναι η διάσπαση του 20ρη κι παραμονή των τιμών χαμηλότερα. Δεν είναι βέβαια ασφαλής η εξαγωγή συμπερασμάτων με τον ΕΚΜΟ 20 αφού έχουν υπάρξει περίοδοι στο παρελθόν κατά τις οποίες οι τιμές κινούνταν πότε λίγο ψηλότερα πότε λίγο χαμηλότερά του για αρκετές εβδομάδες.

Στο μηνιαίο η εικόνα δεν αλλάζει και τόσο γρήγορα κι όταν αλλάξει θα είναι αργά. Τυχόν παραβίαση του υψηλού στις 688,67 μονάδες ακυρώνει πιθανότατα τις ελπίδες ότι άρχισε κάποιο μεγάλο κύμα 3 από τα χαμηλά του Νοεμβρίου. Ο απόλυτος συναγερμός είναι το μηνιαίο τοπικό χαμηλό στις 550,11 μονάδες και βέβαια ο ΕΚΜΟ 6 μηνιαίων χαμηλών που τώρα βρίσκεται στις 684 μονάδες αλλά σε περίπτωση πτώσης θα κατέβει κι αυτός αρκετά χαμηλότερα.

Πολύ νωρίς να τα σκεφτόμαστε όλα αυτά θα μου πείτε και δικαίως...

Ο φίλος μας ο Zelis έχει ανακοινώσει από καιρό ότι δεν προτίθεται να ξαναγράψει, αλλά δεδομένου ότι ήταν πολύ κατηγορηματικός ότι έχει ξεκινήσει μια μεγάλη άνοδος στην αγορά αποφάσισε απόψε να στείλει μια προειδοποίηση για τους φίλους που το πίστεψαν μέσω ηλ. μηνύματος μια κι άλλαξε άποψη αφού δεν του άρεσαν κάποιες κινήσεις των τιμών... οπότε ανεβάζω εδώ την άποψή του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΛΦΑ (OPTIMIST)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *