SP500: Οι εκτιμήσεις ALDEVARAN & ΔΙΟΦΑΝΤΟΥ (ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ)

Τι εβδομάδα και αυτή!

Την Τρίτη ο sp500 έκανε νέο ρεκόρ για να καταλήξει η εβδομάδα 3,9% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά.  Θα προσπαθήσω παρακάτω να παρουσιάσω μερικά δεδομένα με βάση τα οποία πιστεύω ότι η μεσοπρόθεσμη ανοδική πορεία θα συνεχιστεί.

Στο ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον των ΗΠΑ είχαμε οικονομικές ανακοινώσεις που δείχνουν μια σταθερή ανοδική πορεία της οικονομίας.  Για παράδειγμα ο βιομηχανικός PMI που ανακοινώθηκε είναι στο υψηλότερο σημείο από το 2012, στα 59,1 που σημαίνει ότι οι παραγγελίες και οι εξαγωγές βιομηχανικών προϊόντων συνεχίζουν την εντυπωσιακή ανάκαμψη.  Ο δείκτης για τις πωλήσεις καινούργιων κατοικιών (New Home Sales) βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από το 2006, βοηθούμενος από τα χαμηλά επιτόκια.

Την εβδομάδα που πέρασε είχαμε μεταξύ άλλων ανακοινώσεις Q4 από την Apple, Microsoft και Facebook.  Και οι τρεις ξεπέρασαν τις προβλέψεις και αν προσθέσουμε και την Netflix την προηγούμενη εβδομάδα, συνεχίζουν να δείχνουν σταθερή ανάπτυξη.  Και φυσικά έρχονται και οι αναθεωρήσεις των προβλέψεων.

Ειδικά για την Apple το παιχνίδι πια παίζεται όχι στο αν θα πιάσει τα νούμερα που προβλέπονται αλλά πόσο μεγάλη θα είναι η θετική έκπληξη.

Παρόλα αυτά έκλεισε  την εβδομάδα στο -5%. Γενικότερα έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα το 37% των εταιριών του sp500 και ως τώρα το 86% παρουσίασε eps καλύτερο των προβλέψεων.  Συνεχίζεται άρα το momentum που έχει χτιστεί από το Q2 των καλύτερων αποτελεσμάτων από τα estimates.  Το Q2 του 2021 θα είμαστε στο ίδιο περίπου σημείο που ήμασταν στο τέλος του 2019 ως eps, βάση των προβλέψεων για τις εταιρίες που απαρτίζουν τον sp500. Και το Q3 θα είναι το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία ως κερδοφορία.

Ο Sp 500 βρίσκεται αυτή την στιγμή να προεξοφλεί σχεδόν 22 φορές τα κέρδη του 2021 αρκετά πάνω από τον ιστορικό μέσο όρο των 5 τελευταίων ετών που είναι στο 17,5.

Είναι υπερτιμημένος; Η απάντηση είναι απλή σε αυτό το ερώτημα.  Θα μπορούσαμε όμως να δικαιολογήσουμε αυτόν τον πολλαπλασιαστή λόγω την υπερβάλλουσας ρευστότητας και του χαμηλών επιτοκίων όσο η οικονομική ανάκαμψη συνεχίζεται με αυτούς τους ρυθμούς;  Κατά την γνώμη μου ναι.

Επιπλέον τα νέα από τα εμβόλια είναι καλά καθώς πολύ σύντομα, εντός του Φεβρουαρίου είναι πιθανόν να υπάρχουν μεγάλες ποσότητες και από ένα ακόμα τουλάχιστον.  Σε αυτό το περιβάλλον που συνοπτικά περιέγραψα παραμένω αισιόδοξος και βλέπω κάθε μικρή διόρθωση ευκαιρία για να πάρει φόρα για συνέχιση της τάσης.  Οι κίνδυνοι φυσικά για να αναστραφεί το κλίμα υπάρχουν, και δεν αποκλείεται τίποτα όπως πάντα.

(Οι απόψεις που εκφράζονται είναι προσωπικές και δεν συνιστούν κανενός είδους προτροπή για επενδυτικές αποφάσεις)

Και η εκτίμηση του Διόφαντου για τη συνέχεια:

SP500 επικαιροποίηση τελευταίας ανάρτησης της 4/1/2021.
Το κύμα 3 έληξε 70 μονάδες υψηλότερα (πορτοκαλί πορεία)
Η συνέχεια αναμένεται όπως στο παρακάτω γράφημα:

Εικονίδιο

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *