ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, STOXX 600 Banks: (Με τη ματιά του Goldfish) – ALPHA BANK. ΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΟΤΕ: Σε πτωτικούς σχηματισμούς

Η αλλαγή της ημερήσιας τάσης στον ΟΤΕ επιβεβαιώθηκε με ενεργοποίηση του μεγάλου ασύμμετρου ΩΚΩ που θέτει στόχους αρκετά χαμηλότερα όπως βλέπουμε στο διάγραμμα. Το γεγονός πάντως ότι ο RSI έφθασε στην υπερπωλημένη ζώνη τιμών με κάνει να πιστεύω ότι σε αυτή τη φάση το πολύ να δούμε την περιοχή του ενδιάμεσου στόχου και της ισότητας του τρέχοντος καθοδικού με το προηγούμενο, λίγο κάτω από την ανερχόμενη γραμμή τάσης και λίγο υψηλότερα του χαμηλού του Νοεμβρίου κάτω από το οποίο θα έχουμε ισχυρή ένδειξη αλλαγής και της μεσοπρόθεσμης τάσης. Ήδη το πρώτο alert δόθηκε την Παρασκευή με το κλείσιμο κάτω από τον κινητό των 20 εβδομάδων

Πολύ ζόρικα τα πράγματα σε ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ που έχουν ξεχωρίσει πάλι αρνητικά από τις άλλες δυο συστημικές και πρωτοστατούν στην πτώση της αγοράς. Ήδη το τρέχον καθοδικό τους πέρασε την ισότητα με το προηγούμενο από την κορυφή.

Στην ΑΛΦΑ έχουμε ενεργοποίηση της ανάποδης κούπας και καθοδική διάσπαση του πτωτικού τριγώνου κι οι στόχοι έχουν επισημανθεί στο διάγραμμα. Η διόρθωση πέρασε σήμερα και το 38,2% όλου του ανοδικού βγάζοντας τη γλώσσα στους άπληστους σαν εμένα που δεν την ξεφορτώθηκαν στα ψηλά.

Σε ότι αφορά τη μεσοπρόθεσμη τάση δεν έχουμε κανένα εβδομαδιαίο low fractal οπότε το πρώτο καμπανάκι αναμένεται να χτυπήσει ο κινητός 20 εβδομάδων με τον οποίον φαίνεται ότι θα αναμετρηθούν οι τιμές πολύ σύντομα.

Δαείτε και την εκτίμηση του φίλου Διόφαντου για την προσεχή κίνηση των τιμών της μετοχής.

Η ΠΕΙΡ ακόμα χειρότερη έφθασε στο 50% κι έχει ενεργοποιημένους δυο σχηματισμούς διπλής κορυφής (με κανονικά κεριά και με κλεισίματα). Οι στόχοι είναι επίσης στο διάγραμμα.

Στο εβδομαδιαίο έχουμε ήδη 2 κλεισίματα κάτω από τον κινητό 20 εβδομάδων και πάμε για 3ο. Με βάση αυτό αλλά και την παραβίαση του πρώτου low fractal δεν μπορούμε καν να μιλάμε για ανοδική μεσοπρόθεσμη τάση.

Ο δείκτης χάρις στις άλλες δυο τράπεζες έφθασε αλλά δεν διέσπασε το χαμηλό της 21 Δεκεμβρίου αλλά μάλλον μικρή σημασία έχει. Τυπικά και ουσιαστικά είναι είναι σε καθοδική τάση στο ημερήσιο.

Ας δούμε τι έγραφε μετά το κλείσιμο της Παρασκευής για τον δείκτη ο φίλος Goldfish στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό της Vital Finance που έλαβαν οι πελάτες της πριν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας:

STOXX 600 Banks

Ο δείκτης κινήθηκε σε οριακά νεότερα τοπικά υψηλά με ένα ανοδικό 3 κυμάτων και υποχώρησε. Είναι σημαντικές οι πιθανότητες να συνεχιστεί η κάθοδος. Στη καλύτερη δυνατή περίπτωση προς τα τοπικά χαμηλά και στη δυσμενέστερη στην περιοχή των 65 μονάδων (expanded flat):

Ανάλογη και παράλληλη αναμένουμε να είναι η υποχώρηση και στον ΔΤΡ.

Αν και υπάρχουν διαφορετικά σενάρια τοπικής κορύφωσης και πιθανής αντιστροφής στον δείκτη θα επιλέξουμε το πιο απλό, αυτό των 3 κυμάτων από τις 221 μονάδες.

Πολύ βραχυχρόνια είναι αρκετά πιθανό να έχουμε και δεύτερο μικρό ανοδικό σκέλος με οριακή υπέρβαση των 509 μονάδων για να ολοκληρωθεί η ανοδική διόρθωση. Αμέσως μετά θα πρέπει να ακολουθήσει καθοδική επέκταση.

Η έκταση της καθόδου θα ορίσει κατα απόλυτο τρόπο και σε ποιά κυματική φάση βρισκόμαστε. Μόνο μια διόρθωση στα όρια του 50% μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστα ότι αποτελεί το κύμα ''b'' και απομένει ένα ακόμα ισχυρό ανοδικό κύμα ''c'' για να ολοκληρωθεί η άνοδος από τις 221 μονάδες.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή στα όρια του 38%, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι βρισκόμαστε ακόμα στο πρώτο ανοδικό κύμα και το σύνολο της ανόδου θα μας οδηγήσει πολύ υψηλότερα. Σε αυτή την περίπτωση και μόνο εκτιμούμε ότι μπορούμε να αναμένουμε και κάποια σαφώς θετικότερη εξέλιξη στον Γ. δείκτη.

Όπως μπορούμε να δούμε / συγκρίνουμε με την προηγούμενη ισχυρή ανοδική προσπάθεια του δείκτη παρατηρούμε ότι όσο οι διορθώσεις ήταν σχετικά περιορισμένες η άνοδος συνεχίζονταν παρ΄ όλη την αβεβαιότητα που κυριαρχούσε τότε. Επομένως εκτιμούμε ότι αυτή η απλή παράμετρος μπορεί να αποδειχτεί αξιόπιστη ένδειξη και τώρα.

Το ενημερωτικό έχει βέβαια και άλλες αναλύσεις για δείκτες όπως ΓΔ και DAX και μετοχές όπως ΕΤΕ και ΠΕΙΡ. Αν κάποιος χρήστης επιθυμεί να λαμβάνει αυτές τις ενημερώσεις μπορεί να ξεκινήσει με ένα κλικ στην προσφορά στο τέλος των αναρτήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

DAX by Laaps

SP500 by tsaros

3Ε (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

 

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *