ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση με την αγορά σε διόρθωση

Για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο ο δείκτης έδωσε δυο συνεχόμενα εβδομαδιαία κεριά με χαμηλότερο υψηλό, χαμηλότερο χαμηλό και χαμηλότερο κλείσιμο. Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε σε διόρθωση, εκτιμήσεις για τον βάθος της οποίας έχουν δώσει οι φίλοι ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, GOLDFISH, TSAROS & CHIEFSOTOS και θα κάνω μια προσπάθεια κι εγώ να δείξω παρακάτω μερικά σημεία ενδιαφέροντος με βάση τα γνωστά δεδομένα που παρακολουθώ.

Το πλησιέστερο εβδομαδιαίο low fractal είναι βέβαια στο χαμηλό της 21 Δεκεμβρίου που για την ώρα παραμένει το επίπεδο κάτω από το οποίο θεωρώ ότι έχουμε ισχυρή ένδειξη για αλλαγή της ημερήσιας τάσης σε καθοδική αλλά και μιας πρώτης αμφισβήτησης της εβδομαδιαίας τάσης που έχει ένα σημαντικό alert χαμηλότερα, στον κινητό των 20 εβδομάδων.

Εκτιμώ ότι αν βρούμε ένα τοπικό πάτο  κάπου εδώ κοντά, λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τις 750 μονάδες  κι ακολουθήσει μια ανοδική κίνηση με δυο εβδομαδιαία υψηλότερα χαμηλά τότε η ευρύτερη περιοχή θα γίνει ακόμα πιο σημαντική στήριξη με δυο πλέον εβδομαδιαία τοπικά χαμηλά που δεν θα πρέπει στο μέλλον να διασπαστεί καθοδικά αφού έτσι αλλάζει κατά πάσα πιθανότητα η μεσοπρόθεσμη τάση.

Στη μεγαλύτερη εικόνα μια πρώτη μάχη μπορεί να δοθεί στον κινητό των 6 τελευταίων μηνιαίων υψηλών που ακόμα δεν τον φθάσαμε όπως βλέπουμε στο μηνιαίο που ακολουθεί με τα επίπεδα διόρθωσης του τελευταίου ανοδικού. Βρισκόμαστε ακόμα στο 3ο μήνα από την ανοδική διάσπασή του και στατιστικά είναι ακόμα νωρίς για να υποθέσουμε ότι είδαμε το τέλος της ανόδου αφού τα τελευταία 20 χρόνια αυτό δεν παρατηρήθηκε ποτέ πριν τον πέμπτο μήνα όπως έχουμε αναφέρει σε παλιότερη ανάρτηση. Η προσέγγιση της R δεν έγινε δυνατή αφού ο δείκτης μοιάζει να έμεινε από καύσιμα πιάνοντας το 123,6% του πρώτου ανοδικού από τα χαμηλά του Μαρτίου όπως είδαμε στο εβδομαδιαίο.

Η διόρθωση σταμάτησε για την ώρα στο 62% του ανοδικού από την 21 Δεκεμβρίου αφού παραβίασε το τελευταίο ημερήσιο low fractal κι ως εκ τούτου θεωρείται ότι η ημερήσια τάση είναι πλέον ουδέτερη και για να ξαναγίνει ανοδική απαιτείται υπέρβαση του υψηλού της 14/1/21 που είναι το υψηλότερο από τα δυο τελευταία τοπικά υψηλά.

Στο διάγραμμα με τα 120λ κεριά βλέπουμε τα επόμενα πιθανά επίπεδα αυτής της διόρθωσης. Η τελευταία μίνι διπλή κορυφή που ενεργοποιήθηκε της Παρασκευή μπορεί να δικαιολογήσει κίνηση προς τις 757 μονάδες. Αν το τρέχον καθοδικό φθάσει ως το 138,2% του προηγούμενου μπορεί να μην παραβιαστεί καν το χαμηλό των 749,59 μονάδων της 21/12/20.

Όπως βλέπουμε στο επικαιροποιημένο πινακάκι όλοι οι τίτλοι με αυξημένη βαρύτητα στη διαμόρφωση του δείκτη όπως οι τρεις από τις τράπεζες, ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, η 3Ε, η JUMBO κι η ΜΟΗ έχουν δώσει ένδειξη καθοδικής αλλαγής της ημερήσιας τάσης αφού παραβίασαν το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία τοπικά χαμηλά τους κι έτσι φαίνεται μάλλον απίθανο να μην δούμε και χαμηλότερες τιμές.

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης η ημερήσια τάση είναι τυπικά στο κόκκινο αλλά αυτό οφείλεται σε ένα πολύ οριακό τοπικό χαμηλό στα ψηλά που δεν υπάρχει στον ΓΔ. Η τάση θα αλλάξει και τυπικά αν διασπαστεί ανοδικά το τελευταίο τοπικό υψηλό.

Κατά τα λοιπά η εικόνα είναι ίδια με του ΓΔ τόσο στο 2ωρο όσο και και στο εβδομαδιαίο και το μηνιαίο διάγραμμα όπου ο ΕΚΜΟ 6Υ είναι στις 1820 μονάδες. Αξιοσημείωτο ότι η κρυφή απόκλιση στο ημερήσιο επιμένει.

Η εικόνα είναι απολύτως προβληματική δεδομένου ότι στη διόρθωση αυτή δεν παρασυρθήκαμε από αντίστοιχη διόρθωση στις ξένες αγορές αφού ο πιο σημαντικός δείκτης βρίσκεται μια ανάσα από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά του όπως είδαμε και στην τελευταία ανάρτηση και το ερώτημα που βασανίζει πολλούς είναι το τι θα δούμε εδώ αν ο SP500 διορθώσει όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΤΕ, ΟΠΑΠ (ΛΟΥΚΑΣ)

ΕΥΡΩΒ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *