SP500: Εβδομαδιαία ανασκόπηση και συνοπτική ανάλυση των κλάδων του (ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ)

Όλο και νεότερα ιστορικά υψηλά για τον δείκτη ο οποίος βρίσκεται κοντά στον μέγιστο στόχο του γνωστού από καιρό σχηματισμού διπλού πυθμένα που έχει ενεργοποιηθεί από τον Νοέμβριο. Στη βάση του σχηματισμού είναι και η εβδομαδιαία στήριξη με όρους fractals αφού οι δυο πυθμένες του είναι και τα τελευταία τοπικά χαμηλά. Πριν φθάσουμε τόσο κάτω βέβαια έχουμε το γνωστό πρώτο alert, τον κινητό των 20 εβδομάδων αρκετά ψηλότερα.

Στο ημερήσιο κρατάμε υπόψη την επισήμανση του φίλου Δημήτρη για το σφηνοειδή σχηματισμό που βλέπουμε και στο παρακάτω διάγραμμα. Και εδώ ο 20ρης κινητός έχει δουλέψει μια χαρά ως στήριξη τελευταία ενώ μια πρώτη ένδειξη για αλλαγή της ημερήσιας τάσης θα μπορούσε να προέρχεται από τη διάσπαση του τελευταίου χαμηλού στις 3749 μονάδες.

Προσοχή στην νέα αρνητική απόκλιση που είναι ορατή και στο εβδομαδιαίο.

Ακολουθεί μια ενδιαφέρουσα ανάλυση του φίλου Aldevaran.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΛΑΔΩΝ S&P 500

Ολοκληρώθηκε η 3η εβδομάδα της  νέας  χρονιάς  και  ας δούμε που βρίσκονται οι 11 κλάδοι του S&P 500 από άποψη forward p/e των 12 επόμενων μηνών.

Πριν από 2 μήνες για να κάνουμε μια σύγκριση είχαν αυτή την εικόνα

Μέχρι ώρας  η ενέργεια και τα discationary ηγούνται των αποδόσεων όπως φαίνεται από τα παθητικά etfs της SPDR  και υποαποδίδουν τα καταναλωτικά ευρείας χρήσης (staples)

Οι καθαρές εισροές-εκροές των κλαδικών etfs την νέας χρονιάς ως τις 21/01/21 είναι κάπως έτσι με σειρά  από το μεγαλύτερο με βάση τα assets προς το μικρότερο.

Τέλος ο σχετικά αξιόπιστος όπως έχει αποδειχθεί δείκτης της bofa, bull and bear βρίσκεται αυτή την στιγμή στο  7.2, για να έχουμε και μια εικόνα του συναισθήματος της αγοράς.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Εδώ, ΜΟΝΟ σε αυτή την κατηγορία αναρτήσεων που θα έχει το διακριτικό τίτλο "ΞΕΝΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ" , γράφετε ότι σχόλιο έχετε για ξένες μετοχές ή κρυπτονομίσματα.

Όσα αφορούν δείκτες & μετοχές ΧΑΑ, θα γράφονται MONO στην άλλη καθημερινή ανάρτηση που γνωρίζουμε τόσα χρόνια.

Για ξένους δείκτες καθώς και commodities, ζεύγη νομισμάτων μπορείτε να γράφετε σε όποια κατηγορία θέλετε.

Προσοχή ΜΗΝ ΜΠΛΕΞΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. Τα σχόλια για θέματα που δεν άπτονται αυτής της κατηγορίας πρέπει να τα βάζετε στην εκάστοτε τελευταία ανάρτηση της άλλης κατηγορίας (για ΧΑΑ κλπ) και όχι στη τελευταία που βλέπετε μόλις εισέρχεστε στο soltrade.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *