ΓΔ, ΔΤΡ, FTSE, DAX: Ανασκόπηση 19/1/21 – ΕΤΕ: Σενάρια

H χθεσινή ανοδική συνεδρίαση που μπορεί να θεωρηθεί επιβεβαίωση των ανοδικών κρυφών αποκλίσεων σε ΓΔ και FTSE ολοκλήρωσε το σχηματισμό ενός νέου τοπικού χαμηλού (low fractal) στο χαμηλό της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου, σε σημαντικούς δείκτες αλλά και τίτλους όπως αυτούς που έχουν σημειωθεί στο επικαιροποιημένο πινακάκι με κίτρινο χρώμα στην 1η στήλη.

Πλέον κάτω από αυτό το χαμηλό αλλάζει με όρους fractals η ημερήσια τάση κι αυτό αποτελεί σημαντική ένδειξη επιβεβαίωσης αλλαγής της βραχυπρόθεσμης κατεύθυνσης των τιμών τους.

Εκτός από τον 25ρη που περιλαμβάνεται στο πινακάκι το ίδιο συμβαίνει και στον ΔΤΡ αλλά και στον DAX όπως βλέπουμε στα διαγράμματα που ακολουθούν.

Παράλληλα σοβαρή ένδειξη για το ότι η τάση δεν έχει αλλάξει ακόμα στο ημερήσιο αποτελεί και το γεγονός ότι στους περισσότερους τίτλους των οποίων οι τιμές που προς στιγμήν παραβίασαν το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία τοπικά χαμηλά τους και κοκκίνισαν (με όρους fractals πάντα), επέστρεψαν ψηλότερα από τα επίπεδα που διέσπασαν πτωτικά κι έχουν θέσει την πτωτική ένδειξη σε σοβαρή αμφισβήτηση. Αυτοί οι τίτλοι σημειώνονται στην πρώτη στήλη με καφέ χρώμα. Ειδικότερα στην ΒΙΟΧΑΛΚΟ η καφέ ένδειξη ισχύει και για το εβδομαδιαίο. Έτσι μοναδικοί τίτλοι στο κόκκινο που βρίσκονται έστω και λίγο χαμηλότερα από τις στηρίξεις που διέσπασαν παραμένουν η ΜΠΕΛΑ κι η ΕΥΔΑΠ.

Για τον ΓΔ πάντως η διαμόρφωση των τοπικών χαμηλών είναι διαφορετική κι έτσι η κρίσιμη οριζόντια στήριξη παραμένει στο χαμηλό της 21/12/20 όπως και για τους δείκτες FTSED & FTSEM και τους τίτλους ΕΤΕ, 3Ε, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, ΤΕΝΕΡΓ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΧΑΕ, ΑΡΑΙΓ κλπ .

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΤΕ ΩΚΩ vs Δ.Π

ΠΕΙΡ (ΤΑΣΟΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *