DAX, ΓΔ (15/1/21): Η ανάλυση του GOLDFISH

Αναμενόμενες, σε πολύ βραχυχρόνιο ορίζοντα, οι υποχωρήσεις των δεικτών.

Στα τρέχοντα επίπεδα θα πρέπει να εμφανιστούν ανοδικές δυνάμεις για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε σε ισχύ το βασικό μας σενάριο για ανοδική επέκταση.

Συνεχίζει να υπάρχει αδυναμία στον τραπεζικό κλάδο. Αυτή θα πρέπει να λήξει άμεσα για να διατηρηθούν σημαντικές πιθανότητες επαναφοράς σε νεότερα υψηλά.

Η βραχυχρόνια συμπεριφορά των βασικών Ελληνικών δεικτών εκτιμούμε ότι εξαρτάται άμεσα από την ανοδική έκταση που θα λάβει το τρέχον ανοδικό κύμα ''3'' στις ξένες σημαντικές αγορές.

Η πραγματικότητα είναι ότι βλέπουμε σε αυτές μια δυστοκία στην τρέχουσα ανοδική προσπάθεια με μια σχετικά διστακτική άνοδο, συνεχείς μικρές υποχωρήσεις και επικαλύψεις (συμπεριφορά η οποία δεν είναι αναμενόμενη σε ένα πλήρης έκτασης ανοδικό σε κυματική θέση ''3''). Για το λόγο αυτό διατηρούμε ανοικτό το ενδεχόμενο στο συνολικό ανοδικό από τα χαμηλά του Μαρτίου του 2020 να υπάρξουν επικαλύψεις (του κύματος ''4'' στο κύμα ''1''). Όπως είναι φανερό, μια σημαντική διόρθωση των ξένων αγορών ως κύμα ''4'' δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη και την εγχώρια αγορά όταν αυτή εμφανιστεί.

DAX

Η κίνηση του Δείκτη συνεχίζει να λαμβάνει υπ΄όψιν της το επίπεδο των προηγούμενων ιστορικών υψηλών και προς το παρόν δεν έχει εκδηλώσει μια σαφή ανοδική κίνηση ΄΄επιβεβαίωσης'' της ανοδικής τους διάσπασης. Αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί στις επόμενες συνεδριάσεις (βασικό σενάριο). Ωστόσο, τα τελευταία τοπικά χαμηλά παραμένουν σημαντικά stop long τα οποία θα πρέπει να τηρηθούν:

Η πρόσφατη υποχώρηση θα πρέπει να αντιστραφεί άμεσα και ο δείκτης να κινηθεί προς τους επόμενους σημαντικούς ανοδικούς στόχους. Νεότερα τοπικά χαμηλά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά στη τρέχουσα φάση και αν συμβούν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι έχει ξεκινήσει μια ευρύτερη διόρθωση σε χρόνο και τιμές:

ΓΔ

Η τοπική διόρθωση που εκτιμούσαμε στο προηγούμενο σχόλιο ότι είναι σε εξέλιξη έχει πραγματοποιηθεί και πλέον ο δείκτης θα πρέπει να αντιστρέψει την πορεία του και να προχωρήσει σε ανοδική επέκταση.

Όπως είχαμε αναφέρει στις 804,58  μονάδες εκτιμούμε ότι έχει ολοκληρωθεί το πρώτο ανοδικό κύμα (από τις 550,11) και στις 749,59 η διόρθωσή του. Επομένως, στο βασικό μας σενάριο ενός WXY, απομένει ένα ακόμα ανοδικό 5 υποκυμάτων. Στις 827,19 μονάδες είχαμε την ολοκλήρωση ενός ανοδικού με πολύ ενδιαφέροντα ''εσωτερικά'' κυματικά χαρακτηριστικά (ένα επιπλέον, των 5, νεότερο πολύ τοπικό υψηλό στις 827,19 μονάδες..). Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι προκύπτουν δύο επιμέρους πολύ τοπικά σενάρια με βάση την περαιτέρω, η όχι,  καθοδική συνέχεια του δείκτη:

α) Μικρή μόνο ανοδική επέκταση του κύματος ''c'' (ως ''ending'') στις 827,19 μονάδες : Με άμεση καθοδική συνέχεια το υψηλό των 827,19 μονάδων μπορεί να θεωρηθεί και το τέλος της ανόδου από τις 550,11 μονάδες. Σε αυτή την περίπτωση θα αναμένουμε σημαντική καθοδική επιστροφή. Το επίπεδο επιβεβαίωσης είναι η καθοδική διάσπαση του τοπικού χαμηλού των 749,59 μονάδων. Η οποιαδήποτε ανοδική κίνηση εκδηλωθεί κάτω από τις 749 μονάδες θα θεωρηθεί ως ενδιάμεση ανακούφιση προς χαμηλότερες τιμές:

β) Άμεση ανοδική αντιστροφή (άρνηση για κίνηση κάτω από τις 784,37) και κίνηση σε νεότερα υψηλά ως κύμα ''3''.

Η εσωτερική δομή μπορεί να τροποποιηθεί με έγκυρο τρόπο ο οποίος να ενισχύει τις πιθανότητες για ένα λίγο ευρύτερο καταληκτικό κύμα ''c'' ως ending 3-3-3-3-3:

Η ομαλή κυματική εξέλιξη του παραπάνω σεναρίου (βασικό προς το παρόν) είναι μια ανοδική επέκταση πάνω στην ζώνη τιμών στο γνωστό επίπεδο των 843 - 862 μονάδων με επικάλυψη του κύματος ''1'' από το ''4'' και οπωσδήποτε εσωτερική 3κυματική δομή:

- Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό, η μέχρι τώρα ανοδική κίνηση του δείκτη συνεχίζει να ενσωματώνει όλα τα πιθανά σενάρια καθώς δεν έχει ακόμα διασπαστεί καθοδικά η ανοδικά κάποιο επίπεδο που να ακυρώνει με έγκυρο τρόπο κάποιο σενάριο.

Το πολύ θετικό σενάριο, να είμαστε ήδη από τις 749,59 μονάδες στο ισχυρό ανοδικό κύμα ''iii'' (του ''3'' από τις 550 μονάδες) τυπικά εξακολουθεί να είναι είναι ισχύ καθώς απαιτείται υπέρβαση των 870 - 880 μονάδων για να ακυρωθούν τα υπόλοιπα περισσότερο δυσμενή σενάρια.

Συμπερασματικά: με άμεση καθοδική συνέχεια και διάσπαση των 749 μονάδων θα δοθεί προτεραιότητα να έχει ολοκληρωθεί η άνοδος στις 827 μονάδες. Ενώ άμεση ανοδική επέκταση θα στρέψει την προσοχή μας στην περιοχή των 860 μονάδων για πιθανό καταληκτικό. Στη δεύτερη περίπτωση, και μόνο, εξακολουθεί να ισχύει και το πολύ θετικό σενάριο.

Όλα τα παραπάνω είναι ένα εκτεταμένο μέρος του ενημερωτικού που αποστέλλεται πριν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στους πελάτες της Vital Finance.

Το ενημερωτικό αυτό έχει κι εκτεταμένη ανάλυση για ΔΤΡ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ και ΕΧΑΕ.

Αν κάποιος αναγνώστης επιθυμεί να ενταχθεί στη λίστα αποδεκτών αυτών των ενημερωτικών δεν έχει παρά να κάνει κλικ στην προσφορά στην αρχή των αναρτήσεων και να ακολουθήσει τις οδηγίες. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ), (JIM MARCUS)

ΕΤΕ (OPTIMIST)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *