ΞΕΝΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ: ZOOM (by Gap attack) – AeroVironment Inc. (NDQ: AVAV) (by Barren Wuffett)

AeroVironment Inc. (NDQ: AVAV) (by Barren Wuffett)

Γενικές πληροφορίες

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1971 και δραστηριοποιείται στον κλάδο των μη επανδρωμένων ιπτάμενων συστημάτων (Unmanned Aircraft Systems - UAS). Οι βασικές κατηγορίες συστημάτων που διαθέτει είναι:

1. UAS (Unmanned Aircraft Systems):
Περιλαμβάνει τις σειρές Puma, Raven και Wasp, που είναι τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη συλλογής και αναμετάδοσης πληροφοριών αναγνώρισης τοπίου και στόχων. Από την κατηγορία αυτή προέρχεται το ~61% των εσόδων της, με πελάτες φυσικά την κυβέρνηση των ΗΠΑ και περίπου 50 άλλων χωρών.

2. TMS (Tactical Missile Systems):
Περιλαμβάνει τις σειρές Switchblade και Blackwing, που είναι τηλεκατευθυνόμενοι πύραυλοι αναγνώρισης και πλήγματος στόχων. Η κατηγορία αυτή συνεισφέρει το ~17% των εσόδων, με πελάτη την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

3. HAPS (High Altitude Pseudo Satellites):
Αυτός είναι ένας κλάδος εν τη γενέσει, που στοχεύει στην ανάπτυξη ενός δικτύου αυτόνομων ηλιακών HAPS για την εξυπηρέτηση δικτύων 5G. Η εταιρεία έχει συνάψει την κοινοπραξία HAPSMobile με την Ιαπωνική εταιρεία Softbank, στην οποία έχει ποσοστό ~7% με τη δυνατότητα να το αυξήσει μελλοντικά. Μεταξύ της HAPSMobile και της AVAV υπάρχει Συμφωνία Σχεδιασμού και Ανάπτυξης (DDA) για το πρωτότυπο HAPS, η οποία δίνει στην AVAV την αποκλειστικότητα στην παραγωγή και διάθεση του HAPS, καθώς και την πατέντα εκτός Ιαπωνίας. Από τη συμφωνία αυτή προέρχεται το ~17% των εσόδων της AVAV.

4. Εμπορικές λύσεις :
Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται προϊόντα όπως το Quantix Mapper, drone με ενσωματωμένη τεχνολογία χαρτογράφησης και συλλογής πληροφοριών και το Vapor, τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι μεταφοράς φορτίων έως 5kg. Μόλις το ~5% των εσόδων προέρχονται από αυτό τον κλάδο.

Θεμελιώδης Εικόνα

Στο πινακάκι παρουσιάζονται τα βασικά οικονομικά μεγέθη και αριθμοδείκτες :

Εικονίδιο

Η εταιρεία δεν είναι φθηνή (με τα δικά μας standards), είναι ωστόσο υγιέστατη, με συνεπές Growth και δραστηριοποιείται σε κλάδους με προοπτικές. Κατά την (ερασιτεχνική) μου γνώμη, είναι αυτή τη στιγμή δίκαια αποτιμημένη.

Διαγραμματική εικόνα

Στο εβδομαδιαίο της διάγραμμα, η εκτίμησή μου είναι πως στα $44 όπου και έκανε retest παλαιότερου range ολοκλήρωσε κύμμα (2) και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 3/(3) με αφετηρία το πάτημα στον ΕΜΑ 200 στα $59. Αν πράγματι είναι έτσι, θα πρέπει να δείξει δύναμη και να κινηθεί γρήγορα τουλάχιστον έως το $126~128, όπου και υπάρχει ο στόχος του αν. ΩΚΩ (κόκκινη γραμμή λαιμού).

Εικονίδιο

Το γεγονός ότι η μετοχή είναι τσιμπημένη από άποψης αριθμοδεικτών, δείχνει ότι η αγορά έχει προσδοκίες στις οποίες θα πρέπει να ανταποκριθεί. Θα πρέπει λοιπόν να διατηρήσει και να εντείνει το ρυθμό ανάπτυξης των Πωλήσεών της. Οι κλάδοι στους οποίους αναπτύσσεται είναι υψηλής τεχνολογίας, το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να βρίσκεται διαρκώς στην αιχμή, προκειμένου να μην υποσκελιστεί από ανταγωνιστές.

Η εταιρεία κάνει τακτικά εξαγορές μικρότερων ομοειδών, με πιο πρόσφατη την πλήρη εξαγορά της Arcturus UAV αντί τιμήματος $405 Μ. Η παρουσίαση της συμφωνίας εδώ :
https://investor.avinc.com/...

Η επιτυχία ή μη του μοντέλου HAPS για τα δίκτυα 5G θα είναι οπωσδήποτε κρίσιμη για την ανάπτυξη των μεγεθών της, είναι όμως ένας κλάδος με έντονο ανταγωνισμό εταιρειών και τεχνολογιών (microsatellites).

Κάτι που ομολογουμένως δε μου άρεσε είναι το γεγονός ότι ενώ μπήκε σχετικά νωρίς (ίσως υπερβολικά νωρίς) στον κλάδο του EV charging, αποχώρησε το 2018 πουλώντας το τμήμα στην εταιρεία Webasto, από την οποία υπάρχουν και δικαστικές διεκδικήσεις. Αν πρόκειται για εξαιρετικά κακό timing ή αν η διοίκηση δεν διέκρινε ιδιαίτερες δυνατότητες στον κλάδο και προτίμησε να επικεντρώσει πόρους και προσπάθεια στις άλλες τις δραστηριότητες δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω.

Ένα άλλο ερώτημα είναι κατά πόσο ενδιαφέρεται και μπορεί να κεφαλαιοποιήσει την τεχνολογία της περισσότερο σε εμπορικές εφαρμογές, μπαίνοντας πιο δυνατά στην αγορά των drones που θα μπορούσε να συνεισφέρει στην αύξηση των εσόδων της.

Προσωπική διαχείριση θέσης

Διατηρώ θέση ~5% του Χ/Φ από 78,5, πιθανόν να κάνω κάποια ρευστοποίηση 20~30% στην περιοχή 120~130, ανάλογα με τη διαγραμματική συμπεριφορά, με σκοπό αποκλειστικά τη βελτίωση του ΜΟ και αύξηση θέσης σε ενδεχόμενη υποχώρηση. Γενικά προσανατολίζομαι περισσότερο στη μακροπρόθεσμη διακράτηση, παρακολουθώντας τις λειτουργικές και οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας στο μέλλον.

ΖΟΟΜ

Retest της γραμμής λαιμού των ενεργοποιημένων σχηματισμών ΩΚΩ βλέπει ο νέος φίλος μας Gap attack.

 

 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Εδώ, ΜΟΝΟ σε αυτή την κατηγορία αναρτήσεων που θα έχει το διακριτικό τίτλο "ΞΕΝΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ" , γράφετε ότι σχόλιο έχετε για ξένες μετοχές ή κρυπτονομίσματα.

Όσα αφορούν δείκτες & μετοχές ΧΑΑ, θα γράφονται MONO στην άλλη καθημερινή ανάρτηση που γνωρίζουμε τόσα χρόνια.

Για ξένους δείκτες καθώς και commodities, ζεύγη νομισμάτων μπορείτε να γράφετε σε όποια κατηγορία θέλετε.

Προσοχή ΜΗΝ ΜΠΛΕΞΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. Τα σχόλια για θέματα που δεν άπτονται αυτής της κατηγορίας πρέπει να τα βάζετε στην εκάστοτε τελευταία ανάρτηση της άλλης κατηγορίας (για ΧΑΑ κλπ) και όχι στη τελευταία που βλέπετε μόλις εισέρχεστε στο soltrade.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *