BEAM THERAPEUTICS (ΞΕΝΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ) – by Aldvaran

Μια τάση το τελευταίο διάστημα στην wall str. (την έχουμε ξανασυζητήσει) είναι το speculation στις εταιρίες που ασχολούνται με το genome editing, ελληνιστί επεξεργασία γονιδίων, CRISPR. H μέθοδος crispr είναι μια από τις μεθόδους (άλλες είναι η ZFNs και η TALENs) που έχει συγκεντρώσει την προσοχή των επενδυτών μετά και το βραβείο νόμπελ χημείας. Λίγη βιολογία: Επεξεργασία γονιδιώματος είναι μια μορφή γενετικής μηχανικής στην οποία το DNA εισάγεται αντικαθίσταται ή απομακρύνεται από το γονιδίωμα χρησιμοποιώντας "μοριακά" ψαλίδια. Δηλαδή με το crispr αλλάζουμε το dna μας καθώς εισάγουμε ένα ψαλίδι που το κόβει εκεί που το έχουμε προγραμματίσει και δημιουργείται για καινούργια αλληλουχία. Η διαφορά με της θεραπείες είναι ότι "κατά την επεξεργασία γονιδίων, ένα μεταλλαγμένο γονίδιο αναθεωρείται, αφαιρείται ή αντικαθίσταται σε επίπεδο DNA. Στη γονιδιακή θεραπεία, το αποτέλεσμα μιας μετάλλαξης αντισταθμίζεται εισάγοντας μια «υγιή» έκδοση του γονιδίου και τα γονίδια που σχετίζονται με την ασθένεια παραμένουν στο γονιδίωμα."
Οι 3+1 εταιρίες που αναπτύσσουν αυτή την τεχνική είναι: CRISPR THERAPEUTICS, EDITAS MEDICINE, INTELLIA THERAPEUTICS οι οποίες είναι οι εταιρίες των δημιουργών της μεθόδου και η BEAM THERAPEUTICS η οποία αγόρασε από start up μια βελτιωμένη έκδοση του crispr που ονομάζεται base editing.

Εικονίδιο

Στην κίνηση που βλέπεται στο διάγραμμα έβαλε το χεράκι της και η ARK με το etf ARKG είτε με τις απευθείας αγορές του, είτε με την δημοσιότητα που λαμβάνουν οι τοποθετήσεις του fund.

Εικονίδιο

Πρόκειται για ένα etf των 8Β με αστρονομικές αποδόσεις το 20 και όπως φαίνεται και εδώ με μεγάλες εισροές το τελευταίο τρίμηνο

Εικονίδιο

Οι τέσσερις μαζί έχουν 36Β κεφαλαιοποίηση, οκ έχουμε δει και χειρότερα. Το ενδιαφέρον είναι ότι από τις 4 μόνο η crispr therapeutics έχει προχωρήσει σε έρευνες σε ανθρώπους, σε αρχικά στάδια. Μιλάμε λοιπόν για επιστήμη του εργαστηρίου. Θα έλεγε κάποιος και λοιπόν ο NIKOLA κάποια στιγμή έφτασε 36Β με παρουσιάσεις pdf στους επενδυτές. Ειλικρινά δεν έχω απάντηση σε αυτό.

Έχουμε λοιπόν μια τάση για το CRISPR που έχει στοιχεία φούσκας. Οι αναλυτές ή έχουν πιαστεί εξαπίνης, ή αυτή την στιγμή δεν θέλουν να πάρουν θέση περιμένοντας να δουν που πάει το πράγμα. Οι τιμές των μετοχών έχουν ξεπεράσει και στις τέσσερις περιπτώσεις τις consensus τιμές στόχων

Εικονίδιο

Θα συνεχίσουν με αυτόν το ρυθμό; έχουμε βρει τις TESLA των βιοφαρμακευτικών; Αργήσαμε να δούμε την τάση και φοβόμαστε τώρα να μπούμε σε αυτές τις τιμές; Θα περιμένουμε μάταια μια γερή πτώση για να αγοράσουμε; Ή κάποιοι που έχουν μπει θα πονέσουν πολύ; Ποιός ξέρει;

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Εδώ, ΜΟΝΟ σε αυτή την κατηγορία αναρτήσεων που θα έχει το διακριτικό τίτλο "ΞΕΝΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ" , γράφετε ότι σχόλιο έχετε για ξένες μετοχές ή κρυπτονομίσματα.

Όσα αφορούν δείκτες & μετοχές ΧΑΑ, θα γράφονται MONO στην άλλη καθημερινή ανάρτηση που γνωρίζουμε τόσα χρόνια.

Για ξένους δείκτες καθώς και commodities, ζεύγη νομισμάτων μπορείτε να γράφετε σε όποια κατηγορία θέλετε.

Προσοχή ΜΗΝ ΜΠΛΕΞΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. Τα σχόλια για θέματα που δεν άπτονται αυτής της κατηγορίας πρέπει να τα βάζετε στην εκάστοτε τελευταία ανάρτηση της άλλης κατηγορίας (για ΧΑΑ κλπ) και όχι στη τελευταία που βλέπετε μόλις εισέρχεστε στο soltrade.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *