ΔΤΡ στο τέλος του 2020: Σενάρια του Goldfish – Η κυματική μέτρηση του SAL για ΓΔ (5/1/21), ΕΛΧΑ, ΜΙΓ, ΠΕΙΡ

Ο δείκτης συμπεριφέρεται σαν να θέλει να συνεχίσει την κίνησή του με 3κυματικά.

Στις 538,88 μονάδες έχουμε ένα πρώτο ανοδικό το οποίο αν δεν έχουμε άμεσα νεότερα υψηλά θα έχει και αυτό 3κυματική δομή:

Σε αυτή την περίπτωση εκτιμούμε δύο βασικές κυματικές εξελίξεις με βάση το εύρος της καθόδου:

α) Βαθιά σχετικά υποχώρηση αλλά όχι νεότερα τοπικά χαμηλά. Αυτή η εξέλιξη θα αυξήσει πολύ την πιθανότητα να έχουμε ανοδική συνέχεια τύπου ''ending diagonal'' με το οποίο ο δείκτης θα κλείσει και την τρέχουσα άνοδό του από τις 221 μονάδες. Ο βασικός προβληματισμός θα είναι φυσικά αν έχουμε ένα ανοδικό 5, η 3 κυμάτων και αν μετά την σημαντική διόρθωση θα έχουμε και δεύτερο ανοδικό σκέλος (WXY) η όχι:

β) κίνηση σε νεότερα χαμηλά των 448 μονάδων. Αυτή η εξέλιξη εκτιμούμε ότι δεν θα ακυρώσει τελικά την ανοδική επέκταση του δείκτη, ωστόσο θα την καθυστερήσει, θα εκφοβίσει τους συμμετέχοντες και θα καταστήσει απολύτως σαφές ότι θα πρόκειται για ένα ενδιάμεσο διορθωτικό κύμα ''b'' ως ''abcde'' (συμμετρικά διευρυνόμενος σχηματισμός επέκτασης της κίνησης που προηγήθηκε που εμφανίζεται κυρίως ως κύμα ''4'' η ''b''). 

Οι διαγραμματικές συνέπειες μιας τέτοιας συμπεριφοράς θα είναι και εδώ οι ίδιες: 

- η ανοδική διορθωτική κίνηση του δείκτη έχει συνολικά ολοκληρωθεί.

- η μια περισσότερο ευνοϊκή εξέλιξη (χωρίς να αλλάζει τον μεσοχρόνιο σχηματισμό): έχει ολοκληρωθεί το πρώτο ανοδικό σκέλος  της ανόδου ως ''W'' (abc).

 Συμπερασματικά, μόνο με άμεση κίνηση σε νεότερα τοπικά υψηλά ο δείκτης θα ακυρώσει τα περισσότερο δυσμενή σενάρια και θα αυξήσει τις πιθανότητες για μια περισσότερο εκτεταμένη ανοδική κίνηση/συνέχεια.

Αυτά είναι ένα μέρος του ενημερωτικού που κοινοποιεί η Vital Finance στους πελάτες της πριν από την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Όλα τα σχόλια που αναφέρονται σε ξένες μετοχές και crypto θα πρέπει να αναρτώνται στις αναρτήσεις με την ένδειξη ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΙΓ

SPX (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΕΛΧΑ (PANOS999)

ΓΔ (SAL)

ΠΕΙΡ (Αθανάσιος)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *