ΓΔ, FTSE, ΔΤΡ, FTSEM, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, EEE, ΤΙΤΑΝ, ΜΟΗ,ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, LAMDA, ΕΧΑΕ, CENER, SP500: Άνοδος βραχυπρόθεσμων στηρίξεων

Μπαίνουμε αύριο στην τελευταία εβδομάδα του 2020 με τους 4 βασικούς δείκτες, όπως και 13 σημαντικούς τίτλους να έχουν ολοκληρώσει στην συνεδρίαση της 23ης Δεκεμβρίου τον σχηματισμό 2ου τοπικού χαμηλού (low fractal) κοντά στα τρέχοντα επίπεδα τιμών και έτσι η στήριξή τους έχει ανέβει για τα περισσότερα στο χαμηλό της περασμένης Δευτέρας.  Κάτω από αυτό το επίπεδο θα έχει δοθεί σαφής ένδειξη ότι βραχυπρόθεσμα θα έχουμε περαιτέρω διόρθωση των τιμών όπου δούμε αυτή τη διάσπαση.

Στα ημερήσια διαγράμματα που ακολουθούν θα δούμε αυτά τα επίπεδα καθώς και σύμβολα πιθανών σχηματισμών ή/και αποκλίσεων όπου παρατηρούνται.

Άλλοι 8 ακόμα τίτλοι που σημειώνονται με κίτρινο χρώμα στο πινακάκι μας και δεν περιλαμβάνονται στα παραπάνω διαγράμματα έχουν ανεβάσει τα επίπεδα στήριξής τους αρκετά πιο κοντά στις τρέχουσες τιμές τους ενώ κάποιοι που ήταν σε αυτή την κατηγορία ήδη παραβίασαν αυτά τα επίπεδα οπότε εμφανίζονται πλέον με κόκκινο χρώμα.

Αντίστοιχη εικόνα με τα τα τοπικά χαμηλά που ορίζουν τα επίπεδα βραχυπρόθεσμης οριζόντιας στήριξης έχει ακόμα κι ο SP500 από τον οποίον επηρεάζονται όλα τα χρηματιστήρια και ο οποίος πέρα από τις πιθανές βραχυπρόθεσμες πιθανότητες επιδείνωσης που παρουσιάστηκαν στην ανάρτηση της 23/12 θυμίζουμε ότι έχει ενεργοποιημένο σοβαρό ανοδικό σχηματισμό του οποίου τον μέγιστο στόχο δεν έχει επιτύχει ακόμα σκαρφαλώνοντας στον τοίχο της υψοφοβίας και των αρνητικών αποκλίσεων. Αν εδώ έχουμε διάσπαση των βραχυπρόθεσμων στηρίξεων δεν έχω αμφιβολία ότι θα δούμε αντίστοιχη διάσπαση και σε όλα τα παραπάνω διαγράμματα.

Όπως βλέπουμε στο εβδομαδιαίο rτου ΓΔ η διόρθωση της Δευτέρας φρέναρε στην παράλληλη της πρόσφατης ανοδικής γραμμής τάσης από τα δυο χαμηλά έτους, επιβεβαιώνοντας για 2η φορά την διάσπαση του 61,8% επίπεδο fibo διόρθωσης όλης της φετεινής πτώσης κι όσο οι τιμές δεν επιστρέφουν χαμηλότερα δεν πρόκειται να δούμε πιο σοβαρή διόρθωση...

retest της παράλληλης είχαμε και στο εβδομαδιαίο του FTSE ως γνωστόν. Εδώ ζοριζόμαστε στο 61,8% που ο ΓΔ το πέρασε αέρα...

 

Σε κάθε περίπτωση πάντως μιλάμε για απλή διόρθωση αφού δεν παραβλέπεται και το γεγονός ότι μόλις τον Νοέμβριο είχαμε την διάσπαση του κινητού των 6 μηνιαίων υψηλών κι από ότι παρατηρούμε στο γνωστό διάγραμμα ποτέ τα τελευταία τουλάχιστον 17 χρόνια δεν τέλειωσε νωρίς η άνοδος μετά από τέτοιο "σήμα".

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Όλα τα σχόλια που αναφέρονται σε ξένες μετοχές και crypto θα πρέπει να αναρτώνται στις αναρτήσεις με την ένδειξη ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ ΕΒΔ & ΗΜΕΡ (CHIEFSOTOS)

ΜΟΗ (LAAPS)

FTSESPX (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *