QUIDEL CORPORATIONS, Nasdaq GS:QDEL: Ιατρική συσκευή ή μηχανή παραγωγής $$$; by Aldevaran – ZOOM (by Bucher) (ΞΕΝΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ)

Έχω ξαναγράψει για την QUIDEL αλλά είπα να τα συγκεντρώσω καθώς για εμένα είναι ένα από τα στοιχήματα της επόμενης χρονιάς. Πρόκειται για μια εταιρία που τα σπάει με την επίδοσή της φέτος σε βαθμό που να δημιουργεί την απορία που εκφράστηκε στον τίτλο.

Πρώτα με την ειδησεογραφία.  Στις 21/12 έλαβε έγκριση το QuickVue από την FDA για επείγουσα χρήση.  Το QV είναι ένα γρήγορο τεστ αντιγόνου το οποίο δεν χρειάζεται επιπλέον εξοπλισμό και παράγει αποτέλεσμα οπτικό αποτέλεσμα σε 10’.  Χρησιμοποιείται από επαγγελματίες, οι οποίοι παίρνουν το ρινοφαρυγγικό επίχρισμα με την χρήση μπατονέτας.  Το τεστ έχει ευαισθησία 96,6% και ειδικότητα 99,3%.  Η παραγωγική δυναμικότητα της εταιρίας θα φτάσει στην διάρκεια του 21 τα 600 εκατομμύρια την χρονιά.  Είναι το ευθέως ανταγωνιστικό προϊόν του BinaxNow της Abbott το οποίο πωλείται $5, και έχει ευαισθησία 97,1% και ειδικότητα 98,5%. Η πελατειακή βάση της QUIDEL για την συγκεκριμένη σειρά προϊόντων φτάνει τους 30.000 επαγγελματίες της υγείας.

Η χρονιά που τελειώνει

Η επιτυχία της ήρθε κυρίως από την εικονιζόμενη συσκευή η οποία ονομάζεται SOFIA2 Analyzer και τα τεστ αντιγόνου τα οποία ξεκίνησαν να διατίθενται στην αγορά από το τέλος Ιουλίου, και το συνδυασμένο τεστ αντιγόνου για τον covid και την εποχική γρίπη, που έλαβε έγκριση τον Οκτώβριο.  Από τότε και μετά το μόνο πρόβλημα που έχει είναι πως θα μπορέσει να ικανοποιήσει την ζήτηση στήνοντας ταχύτατα νέες γραμμές παραγωγής.  Έχοντας εγκαταστήσει ήδη 75.000 sofίες ($2000 περίπου έκαστος) προσπαθεί να φτάσει τον στόχο παραγωγής των 10.000 συσκευών μηνιαίως.  Τα τεστ ($35 το τεμάχιο περίπου) παράγονται με ρυθμό 2 εκατομμυρίων εβδομαδιαίως, και ο στόχος είναι να παραχθούν 240 εκατομμύρια το 2021. Φυσικά η συσκευή δεν δημιουργήθηκε για τον covid, παρέχει πληθώρα διαγνωστικών τεστ αλλά για οικονομία χώρου επικεντρώνομαι μόνο στο covid story. Η επιτυχία του τεστ ήταν τέτοια που η διοίκηση έχει δηλώσει ότι το έσοδα Q4 θα υπερβούν τα 800 Μ, στόχος που είναι πιθανόν να αναθεωρηθεί αρχές του Ιανουαρίου.

Η QDEL έχει ένα εντυπωσιακό μεικτό περιθώριο κέρδους που φτάνει (ΤΤΜ) στο 73,8% την στιγμή που ανταγωνιστικές εταιρίες στον διαγνωστικό κλάδο όπως ο γίγαντας ABOTT έχει 44%, ο επίσης γίγαντας BECTON 46%, η διπλάσια σε κεφαλαιοποίηση HOLOGIC έχει 66%  και η μικρή και δυναμική MERIDIAN (VIVO) 61%.

Μια σύγκριση σε επιλεγμένα metrics  σε σχέση με κάποιες εταιρίες του ανταγωνισμού.

(στοιχεία από seeking alpha)

Το μέλλον

Η εταιρία αναμένεται να κλείσει την χρονιά με το εντυπωσιακό ΕΡS των $18.  Εδώ όμως μιλάμε για την αρχή του τέλους της πανδημίας με τα εμβόλια δεν θα την επηρεάσει αυτό; Αυτή την στιγμή στις ΗΠΑ τα τεστ φτάνουν τα 2Μ ημερησίως, και υπάρχει μόνιμη έλλειψη.  Οι εκτιμήσεις της οποίες έχει εκφράσει ο CEO της εταιρίας μιλούν για 500Μ τεστ σε ασυμπτωματικούς  μόνο ετησίως.  Φαντάζει δύσκολο τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά κάποιος που εισέρχεται σε νοσοκομείο, σε κλινική, ακόμα και για μια επίσκεψη ρουτίνας, να μην εξετάζεται για covid ακόμα και το καλοκαίρι όπου ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί.  Έτσι και αλλιώς και οι αναλυτές που τα ξέρουν καλύτερα δίνουν για το 21 σχεδόν 3Β πωλήσεις και EPS $36 όπως φαίνεται και εδώ

Άντε και το βγάλαμε το 21 και μετά τι; Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, μόνο για το 2021 τα κέρδη θα είναι 1,5 Β περίπου.  Υπάρχουν project στην εταιρία που μπορούν να υποστηρίξουν πωλήσεις άνω του 1 Β το 22 προς 23, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει η ίδια η εταιρία, χωρίς καθόλου πωλήσεις σχετικές με τον covid.  To πραγματικό στοίχημα όμως είναι αν θα μείνει μια διαγνωστική εταιρία των 2-10 δις κεφαλαιοποίησης ή θα χρησιμοποιήσει τα κέρδη για να αλλάξει επίπεδο, μέσω R&D, μέσω εξαγοράς ή δεν ξέρω τι άλλο.  Η εταιρία ελέγχεται κατά 90% από θεσμικούς.  Η εμπειρία της πανδημίας έδειξε σημαντικά αντανακλαστικά, ικανότητα προσαρμογής και δυνατότητα να βγάλει στην αγορά επιτυχημένα προϊόντα.  Αρετές που εγώ εκτιμώ ως πολύ σημαντικές και οι οποίες δείχνουν ότι εκτός του αποτελεσματικού management υπάρχει και μια εταιρική κουλτούρα που προσαρμόζεται γρήγορα στις εξελίξεις.  Με αυτά τα όπλα θα συνεχίσει. Και για να το μεταφράσω και σε αριθμούς αυτή την στιγμή διαπραγματεύεται με P/E 21: 5,6  Ρ/Ε 22: 18,6 και ο λόγος τιμής προς πωλήσεις του 21 είναι στο 2,88 και του 22 στο 7,1.   Δεν ξέρω αν θα φτάσει τα $300 τα $400 ή θα πέσει κάτω από τα $100.  Εγώ θα την παρακολουθήσω με ενδιαφέρον για την συνέχεια.

(Δεν είμαι επαγγελματίας αναλυτής, δεν έχω πρόθεση να πουλήσω τίποτα σε κανέναν, το κείμενο το έγραψα μόνος μου με δική μου πρωτοβουλία, έχω μετοχές της εταιρίας.  Ο λόγος που γράφτηκε το κείμενο είναι για ανταλλαγή απόψεων από κάθε ενδιαφερόμενο και δεν είναι πρόταση για οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση καθώς αυτά είναι για επαγγελματίες και όχι ερασιτέχνες όπως εγώ.  Χρησιμοποιήθηκε υλικό από τις εξής ιστοσελίδες:Marketbeat, Simply Wall str, Seeking Alpha).

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Εδώ, ΜΟΝΟ σε αυτή την κατηγορία αναρτήσεων που θα έχει το διακριτικό τίτλο "ΞΕΝΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ" , γράφετε ότι σχόλιο έχετε για ξένες μετοχές ή κρυπτονομίσματα.

Όσα αφορούν δείκτες & μετοχές ΧΑΑ, θα γράφονται MONO στην άλλη καθημερινή ανάρτηση που γνωρίζουμε τόσα χρόνια.

Για ξένους δείκτες καθώς και commodities, ζεύγη νομισμάτων μπορείτε να γράφετε σε όποια κατηγορία θέλετε.

Προσοχή ΜΗΝ ΜΠΛΕΞΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. Τα σχόλια για θέματα που δεν άπτονται αυτής της κατηγορίας πρέπει να τα βάζετε στην εκάστοτε τελευταία ανάρτηση της άλλης κατηγορίας (για ΧΑΑ κλπ) και όχι στη τελευταία που βλέπετε μόλις εισέρχεστε στο soltrade.

Όταν αναφέρεστε σε κάποιο από τα περιλαμβανόμενα σε αυτή την κατηγορία, να γράφετε την πλήρη ονομασία καθώς και την κωδική ονομασία του τίτλου ή του προϊόντος που αναφέρεστε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για να φτιάχνω και τις ετικέτες τους σιγά σιγά αλλά και για να καταλαβαίνουν κι οι αναγνώστες σε τι αναφέρεστε.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *