ΤΡΑΠΕΖΕΣ vs SP500: Πιθανότητα για επιδείνωση της βραχυπρόθεσμης εικόνας

Η βαθιά διόρθωση της Δευτέρας που ακολούθησε τη γνωστή αρνητική απόκλιση δημιούργησε τις προϋποθέσεις να δημιουργηθεί ένα νέο τοπικό χαμηλό αν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας δεν δούμε χαμηλότερο χαμηλό από τον πάτο αυτού του κεριού. Σε αυτή την περίπτωση ανεβαίνει στο χαμηλό αυτό η οριζόντια στήριξη κάτω από την οποία θα έχουμε μια πρώτη ένδειξη για αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης με όρους fractals.

Στο ωριαίο γράφημα που ακολουθεί βλέπουμε ότι κάτω από το χαμηλό της Δευτέρας ενεργοποιείται ένας ΩΚΩ που θα ενισχύσει την παραπάνω ένδειξη αφού θα δώσει τιμές στόχων αρκετά χαμηλότερα έως και το 50% επίπεδο διόρθωσης όλου του ανοδικού αν ο σχηματισμός πιάσει το μέγιστο στόχο του. Κάθε ΩΚΩ βέβαια που δεν έχει ενεργοποιηθεί ενέχει και το ενδεχόμενο να δούμε τελικά κάποιο σχηματισμό διπλού πυθμένα (π.χ στο σενάριο του SAL) αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω και την εκτίμηση του φίλου Διόφαντου.

Παρόμοια εικόνα στο ημερήσιο έχουν όλες οι τράπεζες που απλά διαφέρουν στους πιθανούς πτωτικούς σχηματισμούς τους όπως θα δούμε στα αντίστοιχα διαγράμματά τους που ακολουθούν.

Η ΕΥΡΩΒ αντί για ΩΚΩ έχει διπλή κορυφή (Δ.Κ) η οποία μάλιστα ενεργοποιήθηκε ενδοσυνεδριακά τη Δευτέρα αλλά οι τιμές επέστρεψαν αρκετά ψηλότερα αφού προσέγγισαν το μέγιστο στόχο της μικρότερης Δ.Κ.

Στην ΠΕΙΡ έχουμε τη χειρότερη εικόνα αφού η δική της Δ.Κ είναι ενεργοποιημένη κι η οριζόντια στήριξη απέχει έτσι κι αλλιώς όσο η πτώση άλλης μιας κακής μέρας. Η διόρθωση ήταν κατά ένα fibo βαθύτερη από τους άλλους τρεις τίτλους.

Η εικόνα στο ημερήσιο είναι η ίδια και στους άλλους δυο μεγάλους δείκτες της αγοράς (ΓΔ & FTSE) αλλά ακόμα και στον SP500 από τον οποίο όπως φαίνεται εξαρτάται η συνέχεια, ειδικά αν τελικά σχηματίσει κι ενεργοποιήσει τους "ύποπτους" σχηματισμούς.

Να θυμίσουμε ότι από χθες όλα τα σχόλια που αναφέρονται σε ξένες μετοχές και crypto θα πρέπει να αναρτώνται στις αναρτήσεις με την ένδειξη ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

FTSED

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *