ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ: Που κατευθύνονται τα κεφάλαια (by gpap90)

Ξεκινά από σήμερα μια προσπάθεια αποσυμφόρησης των σχολίων των αναρτήσεων προκειμένου να υπάρχει πιο ευχερής πρόσβαση για τους χρήστες που ενδιαφέρονται για τις Ελληνικές ή τις ξένες μετοχές με στόχο να μην χρειάζεται ο χρήστης να ψάχνει ανάμεσα σε πολλά σχόλια για να βρει κάτι που τον ενδιαφέρει για τις μεν και για τις δε, όλα στο πνεύμα του σχολίου μου εδώ (για να μην επαναλαμβάνομαι).

Στο εξής παρακαλώ όλους σας να γράφετε ΜΟΝΟ εδώ ότι σχόλιο έχετε για ξένες μετοχές ή κρυπτονομίσματα, σε αυτή την κατηγορία αναρτήσεων που θα έχει το διακριτικό τίτλο "ΞΕΝΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ" . Για δείκτες & μετοχές ΧΑΑ, ΜΟΝΟ στην άλλη καθημερινή ανάρτηση που γνωρίζουμε τόσα χρόνια.

Για ξένους δείκτες, ζεύγη νομισμάτων  καθώς και commodities μπορείτε να γράφετε όπου θέλετε.

Η πρόθεση είναι να αναδημοσιεύω αν είναι δυνατόν κάθε εργάσιμη μέρα, ως "χαλί" ένα σχόλιο κάποιου από τους φίλους που ασχολούνται με τις ξένες μετοχές που είτε θα αντιγράφω από μια (προηγούμενη) ανάρτηση είτε από κάποια νέα που ίσως θα θέλει κάποιος από εσάς να μου στείλει στο μεηλ μου να την ανεβάζω.

Για την πρώτη ανάρτηση διάλεξα ένα σχόλιο του φίλου gpap90 που μου άρεσε,  παρ'ότι το γράφημα ανήκει στην άλλη κατηγορία αναρτήσεων λόγω της εξειδίκευσης για το που κατευθύνονται  τα κεφάλαια, άρα έχει απόλυτη σχέση για τις μετοχές των ΗΠΑ κυρίως αλλά όχι μόνο.

Εικονίδιο

Εσύ πότε ξεκίνησες? Σημασία έχει πότε γεννήθηκες και πότε είχες τη σωστή εμπειρία για να καβαλήσεις το μεγάλο κύμα. Λεφτά τσάμπα δε μοιράζονται συνέχεια, υπάρχουν 20-30 χρόνια που τ απλώνουνε για να εξελιχθεί η ανθρωπότητα και 15-20 που τα μαζεύουνε για να μπορέσει να ξανθά εξελιχθεί (το ζήσατε οι περισσότεροι εδώ μέσα), καθώς μέσα από το πόνο και τις δυσκολίες δημιουργείτε το κίνητρο για κάτι καλύτερο, υπάρχει και η παροιμία του λαού που ισχύει ανά τους αιώνες, η 1ή τα φτιάχνει η 2ή τα χαίρεται και η 3ή τα χαλάει... πιθανόν να είμαστε κάπου στη μέση του μεγάλου ανοδικού κύκλου αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

Αυτό που νομίζω είναι ότι τα τελευταία 10 χρόνια το κεφάλαιο πηγαίνει προς:
1. Kοινωνικά δίκτυα συλλογή- κατανόηση-προώθηση πληροφορίας με αποτέλεσμα ένα παγκόσμιο υποσυνείδητο(Facebook-Twitter-Google κτλπ)
2. Παγκόσμιο εμπόριο από το καναπέ (Amazon-Baba-Shopify κτλπ)
3. Παγκόσμια διασκέδαση από το καναπέ (Gaming-Netflix-Spotify κτλπ)
4. Sharing economy (Airbnb-Uber)
5. Ε-money (crypto,fintech)

H στροφή που βλέπουμε τώρα είναι προς:
1. Προστασία του περιβάλλοντος (ΑΠΕ- EVs)
2. Automation (self-driving , robot-logistics)
3. Cloud-Big Data-Cyber Security (αποθήκευση, ανάλυση & προστασία πληροφορίας)
4. Biotechnology (εξέλιξη υγείας)

Έτσι λοιπόν σε καμία 30αριά χρόνια θα φτάσουμε στη νιρβάνα και μετά τι? Μετά δε θα μας χωράει ο τόπος μάλλον και από τη βαρεμάρα θα έρθει αναπόφευκτα το νέο μεγάλο κύμα για την εξερεύνηση τους σύμπαντος με πρωτοπόρο τον Musk που θα ναι τότε στα θυμαράκια και θα διαβάζουν γι αυτόν στο δημοτικό. Όσο για εμάς εδώ οι 60+ τελειώνετε τον επενδυτικό σας κύκλο και ο χρόνος σας είναι 3χ φορές πιο σημαντικός απο το χρήμα, οι νέοι του μπλογκ θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί τα 30-50 είναι και η πιο αγχωτική και δύσκολη ηλικία.

Συγνώμη αν σας κούρασα απλά ήθελα να μοιραστώ κάποιους προβληματισμούς μου για τη πολύ μεγάλη εικόνα μιας και αυτά που βλέπουμε φέτος στα χρηματιστήρια είναι εκτός πραγματικότητας-ρεκόρ αποτιμήσεων-ρεκόρ IPO-Spacs-ρεκόρ συμμετοχής μαρίδας-ρεκόρ τυπώματος νέου χρήματος, stocks only go up!

EDITORIAL

Εδώ, σε αυτή την κατηγορία αναρτήσεων που θα έχει το διακριτικό τίτλο "ΞΕΝΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ" , γράφετε ΜΟΝΟ ότι σχόλιο έχετε για ξένες μετοχές ή κρυπτονομίσματα. Όσα αφορούν δείκτες & μετοχές ΧΑΑ, θα γράφονται στην άλλη καθημερινή ανάρτηση που γνωρίζουμε τόσα χρόνια.

Για ξένους δείκτες καθώς και commodities, ζεύγη νομισμάτων μπορείτε να γράφετε σε όποια κατηγορία θέλετε.

Προσοχή ΜΗΝ ΜΠΛΕΞΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. Τα σχόλια για θέματα που δεν άπτονται αυτής της κατηγορίας πρέπει να τα βάζετε στην εκάστοτε τελευταία ανάρτηση της άλλης κατηγορίας (για ΧΑΑ κλπ) και όχι στη τελευταία που βλέπετε μόλις εισέρχεστε στο soltrade.

Όταν αναφέρεστε σε κάποιο από τα περιλαμβανόμενα σε αυτή την κατηγορία, να γράφετε την πλήρη ονομασία καθώς και την κωδική ονομασία του τίτλου ή του προϊόντος που αναφέρεστε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για να φτιάχνω και τις ετικέτες τους σιγά σιγά αλλά και για να καταλαβαίνουν κι οι αναγνώστες σε τι αναφέρεστε.

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *