ALPHA BANK, DAX, SP500, DJIA, ΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Στο χθεσινό υψηλό των 1,028 ευρώ οι τιμές έφθασαν στο +154,96% από το ιστορικό τους χαμηλό της 30/10 έχοντας δημιουργήσει μόλις δυο low fractals από τη στιγμή που άλλαξε η ημερήσια τάση με εκείνο το καταπληκτικό κερί της 9/11. Χθες είχαμε την 4η επαφή με την Ρ την παράλληλη της κύριας ανοδικής γραμμής τάσης Σ, που κράτησε τις τιμές μέσα στο ανοδικό κανάλι. Τυχόν διάσπαση της Σ θα μπορούσε να αποτελέσει την πρώτη ένδειξη ότι πάμε σε μια πρώτη σοβαρή διόρθωση.

Στο ωριαίο διάγραμμα είχαμε την 3η κατά σειρά αρνητική απόκλιση που οδηγεί σε έστω και μικρή διόρθωση τιμών με την χθεσινή να μην ξέρουμε ακόμα πόσο μικρή θα είναι.

Η τάση είναι φουλ ανοδική και στο μεσοπρόθεσμο από την παραβίαση σε κλείσιμο των εκθετικών κινητών 13 και 20 εβδομάδων και τέλος της οριζόντιας αντίστασης στα 0,7144 ευρώ. Ο εβδομαδιαίος RSI άγγιξε την υπεραγορασμένη ζώνη τιμών για 1η φορά μετά την την εβδομάδα 22-26 Οκτωβρίου του 2012 (!!!), ενώ στο ημερήσιο βρίσκεται μέσα σε αυτή τη ζώνη από τις 16 Νοεμβρίου και μόνο σε 3 συνεδριάσεις κατέβηκε ελάχιστα κάτω από το 70. Μια διόρθωση μετά από τέτοιο ξέφρενο ράλι θα μπορούσε να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή, απλά για την ώρα δεν έχει δώσει ενδείξεις έναρξής της.

Στο ημερήσιο που ακολουθεί βλέπουμε όλα τα χάσματα ανοίγματος που παραμένουν ανοιχτά από την έναρξη της μεγάλης πτώσης τον Φεβρουάριο. Πέντε από αυτά είναι τα ανοδικά που δημιουργήθηκαν κατά την παραβολική άνοδο των τελευταίων 6 εβδομάδων. Τα δυο πιο πρόσφατα από αυτά μπορούν να κλείσουν σε μια διόρθωση χωρίς να διασπαστεί ούτε η Σ.

Ένας παράγοντας που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την πορεία του ΧΑΑ άρα και της ΑΛΦΑ θα ήταν μια διόρθωση στις ξένες αγορές αλλά ο DAX επέστρεψε σήμερα σε ανοδική τάση και στο βραχυπρόθεσμο, ακυρώνοντας τον σχηματισμό της μίνι διπλής κορυφής και ενεργοποιώντας ένα μεγαλύτερο σχηματισμό διπλού πυθμένα. Η τάση γίνεται ξανά καθοδική μόνο αν ακυρωθεί ο σχηματισμός αυτός με παραβίαση του χαμηλού της Παρασκευής. Το διάγραμμα απεικονίζει περίπου μια ώρα πριν το κλείσιμο που ήταν ακόμα ψηλότερα...

Ενεργοποιημένους σχηματισμούς διπλού πυθμένα εξακολουθούν να έχουν κι δυο μεγαλύτεροι αμερικανικοί δείκτες που είναι πολύ κοντά στα πρόσφατα ιστορικά υψηλά τους παρά τις αποκλίσεις και για να αλλάξει η βραχυπρόθεσμη τάση τους πρέπει να παραβιαστεί το χαμηλό τους στις 30/11.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΕΙΡ Αμφίβολη αλλαγή της εβδομαδιαίας τάσης

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *