Σημειώσεις για INFO QUEST, ΤΡ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΛΟΥΜΥΛ

Στην ΚΟΥΕΣ η ανοδική τάση παραμένει δυνατή. Μετά την επίτευξη του μέγιστου στόχου του προηγούμενου σχηματισμού διπλού πυθμένα (Δ.Π) έχουμε ενεργοποιημένο και ένα νέο αντίστοιχο και οι τιμές έχουν φθάσει ήδη στον ενδιάμεσο στόχο του. Μοναδικό θέμα προς το παρόν η αρνητική απόκλιση.

Η ΑΤΤ είναι η πρώτη τράπεζα που έδωσε σήμερα ενδείξεις αλλαγής της ημερήσιας τάσης σε καθοδική.

Στο εβδομαδιαίο η τάση είναι μεν ανοδική, πως αλλιώς θα δίπλωνε η τιμή από τα χαμηλά; Η υποχώρηση όμως χωρίς να καταφέρει να υπερβεί τις κορυφές του Απρίλη και του Μάη συνοδεύτηκε από σημαντική υποχώρηση  αφού είναι η πρώτη που φθάνει στο 38,2% fibo επίπεδο διόρθωσης όλου του ανοδικού.

Η υπέρβαση αυτών των κορυφών είναι το ελάχιστο ζητούμενο για να υπάρχουν ελπίδες σοβαρής ανοδικής συνέχειας που δεν θα αρκεστεί στο 23,6% διόρθωσης όλου του πτωτικού από τα ψηλά του 2019.

Στην ΑΛΜΥ η άνοδος σταμάτησε στον μέγιστο στόχο του Δ.Π και στις γραμμές που βλέπουμε στο εβδομαδιαίο διάγραμμα στο οποίο παρατηρείται και μια οριακή κρυφή καθοδική απόκλιση που ίσως δικαιολογεί και την διόρθωση που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις και είναι η 2η μετά από αυτή του Νοεμβρίου.

Ο όγκος συναλλαγών έχει ζωηρέψει τελευταία κι έχω την αίσθηση ότι μπορεί μετά το πέρας της διόρθωσης αυτής να συνεχίσει ως το 162% του πρώτου ανοδικού λίγο πάνω από τα 1,6ο ευρώ.

Η μακροπρόθεσμη τάση πάντως θέλει ακόμα δουλειά για να αλλάξει και κατ'ελάχιστον την υπέρβαση του πιο πρόσφατου μηνιαίου high fractal στα 1,62 και της R1. Η πλήρης επιβεβαίωση πιστεύω ότι θα έρθει αν καταφέρει και την υπέρβαση των 2,17 ευρώ πάνω από τα οποία δεν διακρίνεται άλλο εμπόδιο στη μεγάλη εικόνα. Προηγούνται πάντως τα προηγούμενα και πιο εφικτά βήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Απόκλιση στο ημερήσιο ΓΔ (Διόφαντος), (solwn)

Κατάθεση της άποψής σας για τη διαμόρφωση του μπλογκ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *