DAX, ΔΤΡ: Η ανάλυση του Goldfish (11/12/2020)

DAX

Η εκτίμησή μας για την έναρξη μια βραχυχρόνιας διόρθωσης δείχνει να επιβεβαιώνεται (όπως είχε επισημανθεί, τα οριακά νεότερα τοπικά υψηλά των 13.445 μονάδων ήταν το max της πρόσφατης ανοδικής επέκτασης με 3άρια).

Πολύ βραχυχρόνια καθοδική συνέχεια, μικρή ανακούφιση (ως κύμα ''b'') και ολοκλήρωση της καθόδου χαμηλότερα είναι το πιθανότερο κυματικό μοτίβο (''abc''). 

Στη παρούσα φάση δεν αναμένουμε διόρθωση κάτω από το 50% retracement:

Σε ευρύτερο χρόνο συνεχίζουμε να θεωρούμε το ανοδικό από τις 11.451 μονάδες ως κύμα ''3''. Με σημαντικές πιθανότητες να είναι τύπου ''ending'' (ανοδικό 3κυματικό). 

Εκτιμούμε ότι η διόρθωση αυτή δεν θα απειλήσει την πρόθεση του δείκτη για ανοδική επέκταση σε νεότερα ιστορικά υψηλά. Τα βασικά επίπεδα στόχοι/αντιστάσεις θεωρούμε ότι είναι τα εξής:

Επιβεβαίωση μπορούμε να έχουμε μόνο με:

- διαμόρφωση ενός ανοδικού 3 κυμάτων από τις 11.451 μονάδες (abc)   και

- ισχυρή καθοδική επιστροφή και σαφής επικάλυψη (50% - 62%) του κύματος ''1'' (11.451 - 13.460)

ΔΤΡ

Συνεχίζουμε να εκτιμούμε ότι οι βασικοί ανοδικοί στόχοι είναι σημαντικά υψηλότερα και ότι αυτοί θα επιτευχθούν με ενδιάμεσες και περιορισμένου εύρους διορθώσεις (στα όρια του 38% retracement).

Η ευρύτερη συμπεριφορά του rsi θεωρούμε ότι δεν μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστο οδηγό λόγω της εξαιρετικά ισχυρής ανόδου, όπως συνέβει και στην προηγούμενη άνοδο (το ίδιο ισχύει και στις πολύ ισχυρές καθόδους). Ωστόσο, βραχυχρόνια μπορεί να αποτελέσει μια ένδειξη για μια λίγο ευρύτερη διόρθωση ταυτόχρονα με μια αποκλιμάκωση και του ''στοχαστικού'':

Η πρόσφατη βραχυχρόνια διόρθωση μπορεί να αποτελεί και ένα εσωτερικό υποκύμα (''iv'') με στόχο νεότερα τοπικά υψηλά (''1''). 

Μια λίγο ευρύτερη διόρθωση είναι το βασικό μας σενάριο παράλληλα με την διόρθωση που αναμένουμε στις αγορές του εξωτερικού. Η ολοκλήρωση του συνολικού ανοδικού κύματος από τις 221 μονάδες τοποθετείται υψηλότερα και κοντά στο επίπεδο των 655 μονάδων:

Η ολοκλήρωση του κύματος ''a'' (βασικό μας σενάριο ως ''a'' και εναλλακτικά ως κύμα ''1'') εκτιμούμε ότι θα έρθει παράλληλα με την ολοκλήρωση του κύματος 3 στις αγορές του εξωτερικού.

Η εμπειρία του προηγούμενου ισχυρού ανοδικού στις αρχές του 2019 μας δείχνει ότι η εγχώρια αγορά δεν ακολούθησε απολύτως παράλληλα, η ως συνήθως επί το δυσμενέστερο, τις κυματικές κινήσεις των αγορών του εξωτερικού αλλά υπήρξε θετική απόκλιση !!. Αν και τότε το κίνητρο υπήρξε ιδιαίτερα ισχυρό (μέσω της διαφαινόμενης αλλαγής στη κυβέρνηση/κυβερνητική πολιτική) δεν αποκλείουμε μια παρόμοια συμπεριφορά και τώρα, κυρίως μέσω περιορισμένων καθοδικών διορθώσεων:

Από τα παραπάνω διαμορφώνουμε μια κυματική εικόνα όπου είναι αυξημένης σημασίας:

α) η συμπεριφορά του Dax σε νεότερα ιστορικά υψηλά ταυτόχρονα με την προσέγγιση του τραπεζικού δείκτη στην περιοχή του 62% retracement (655).

β) η επαναφoρά του Dax (μετά από σημαντική διόρθωση σε χρόνο και τιμές) σε νεότερα ιστορικά υψηλά και η συμπεριφορά του ΔΤΡ στην περιοχή των 769 - 797 μονάδων.

Εκεί θα φανεί και η πραγματική φύση της ανόδου και στις δύο αγορές και θα καθορίσει την κινησή τους σε μεσομακροχρόνιο επίπεδο.

Αυτά είναι ένα μεγάλο μέρος του ενημερωτικού που κοινοποιεί η Vital Finance στους πελάτες της πριν από την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Είναι ίσως και το τελευταίο που δημοσιεύεται εδώ με την αυτή συχνότητα (εβδομαδιαία)  και τόσο εκτεταμένο.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ Κρυφή ανοδική απόκλιση και πιθανοί Δ.Π

ΙΚΤΙΝΟΣ Σενάριο

ΔΡΟΜΕΑΣ

ΦΡΙΓΟ Δ.Π

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *