ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Οι εκτιμήσεις του Goldfish (4/12/20)

Ο Δείκτης των Τραπεζών θεωρούμε ότι είναι ακόμα στο πρώτο ανοδικό κύμα ''a''. Με μία άμεση βραχυχρόνια διόρθωση εκτιμούμε ότι πιθανότατα θα έχει ολοκληρωθεί μόνο το κύμα ''1'' του πρώτου ανοδικού ''a'' και η ευρύτερη εικόνα θα διαμορφωθεί κατ΄εκτίμηση ως εξής:

Στο σημείο αυτό θα επανέλθουμε στην μεσοχρόνια κυματική εικόνα του ΔΤΡ και στα δύο σενάρια που ουσιαστικά τρέχουν παράλληλα μετά από την άρνηση του ΔΤΡ να προχωρήσει σε νεότερα ιστορικά χαμηλά στις αρχές του 2019. 

Ο λόγος είναι ότι δεν θέλουμε να είμαστε απόλυτοι μια και η χρηματιστηριακή αγορά είναι ένας ευέλικτος μηχανισμός αποτύπωσης των αξιών.

Διατηρούμε ωστόσο ως βασικό μας σενάριο αυτό ενός καταληκτικού τύπου ''ending'' από τις 1042 μονάδες (Απρίλιος 2018). Αυτό μπορεί να γίνει χωρίς ανάληψη επιπλέον ρίσκου μιας και όπως έχουμε εξηγήσει τα σενάρια αυτά θα διαχωριστούν οριστικά σε υψηλότερες τιμές του δείκτη από τις τρέχουσες. Η ειδοποιός διαφορά τους είναι ότι στο μεν βασικό σενάριο η ανοδική κίνηση από τις 221 μονάδες θα παραμείνει 3κυματική , ενώ στο εναλλακτικό μας σενάριο ο δείκτης θα καταφέρει να διαμορφώσει για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια ένα ανοδικό 5 κυμάτων. Επομένως, στα όρια ανοχής του κύματος ''c'' (max 769 - 797 μονάδες) θα κριθεί οριστικά η μεσομακροχρόνια πορεία του ΔΤΡ. Δείτε, στα διαγράμματα που ακολουθούν, τα δύο αυτά κυματικά σενάρια επικαιροποιημένα και τα σχετικά σχόλια:

- Εναλλακτικό σενάριο:

Η ανοδική διάσπαση του προηγούμενου υψηλού των 924 μονάδων είναι απολύτως απαραίτητη είτε κατά την διάρκεια του ανοδικού 5κυματικού, η εναλλακτικά μετά από μια διόρθωση σε υψηλότερα χαμηλά (κύμα ''ii'').

 - Βασικό σενάριο

Τα παραπάνω είναι μέρος του ενημερωτικού που αποστέλλεται στους πελάτες της Vital Finance πριν από την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδος. Το τελευταίο περιέχει ακόμα και πολλά κι ενδιαφέροντα για STOXX 600, DAX, ΓΔ, ΕΤΕ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΕΧΑΕ.

Αν κάποιος χρήστης επιθυμεί να ενταχθεί στη λίστα αποδεκτών αυτού του ενημερωτικού μπορει να ξεκινήσει από την προσφορά στην αρχή των αναρτήσεων.

Μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση για τον ΔΤΡ ανέβηκε από τον φίλο Διόφαντο εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΛΠ αμφισβητούμενη ενδειξη αλλαγής της ημερήσιας τάσης

3Ε Αρνητική απόκλιση

GOLD (NEK)

ΠΛΑΘ 

ΑΛΜΥ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *