ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Μηνιαία ανασκόπηση

Κλείνει αύριο ο πιο εντυπωσιακός μήνας από την καθιέρωση του δείκτη, στα 21 χρόνια που έχω εικόνα στα μηνιαία διαγράμματα μου. Σε αυτή την ανασκόπηση εστιάζουμε στο "σύστημα" με τους εκθετικούς κινητούς μηνιαίων υψηλών - χαμηλών (ΕΚΜΟ 6Υ/Χ) στο οποίο η τελευταία αναφορά έγινε εδώ, αφού το κλείσιμο πάνω από τον ΕΚΜΟ 6Υ ήταν η τελευταία ζητούμενη ένδειξη για την αλλαγή τάσης σε μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Περισσότερα για τα backtests μπορούμε να βρούμε στην ενότητα PAPER TRADING. Τα "σήματα" του "συστήματος" είναι ούτως ή άλλως λίγα, οπότε μπορεί και με γυμνό μάτι να φανεί πόσο αποτελεσματικό είναι ως τώρα με κριτήριο ασφαλώς το τι ακολουθεί τις αντίστοιχες παραβιάσεις-διασπάσεις, χωρίς τη βοήθεια των backtests. Τα σήματα της τελευταίας οκταετίας σημειώνονται με βελάκια στο διάγραμμα.

Ο κινητός αυτός έχει φθάσει στις 1675,87 μονάδες, βρίσκεται δηλαδή 4,44% κάτω από την τελευταία τιμή κλεισίματος, οπότε θα πρέπει να γίνουν αύριο τέρατα και σημεία για μην έχουμε κλείσιμο μήνα υψηλότερά του. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά στα 21 αυτά χρόνια που αυτό γίνεται όταν ο αμέσως προηγούμενος μήνας είχε κλείσει κάτω από τον ΕΚΜΟ 6Χ και αυτός είναι ένας βασικός λόγος να μιλάμε για εκπληκτική αναστροφή.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι στο κλείσιμο του Οκτωβρίου που ήταν χαμηλότερο από το κλείσιμο του Μαρτίου είχαμε και σαφή ανοδική απόκλιση των τιμών του RSI που δεν ακολούθησαν σε νεότερα χαμηλά.

Αντίστοιχες ανοδικές αποκλίσεις είχαμε βεβαίως και στο εβδομαδιαίο όπως βλέπουμε στο διάγραμμα που ακολουθεί.

 

Με όρους fractals η ένδειξη αλλαγής της τάσης είχε δοθεί από το προηγούμενο εβδομαδιαίο κερί και δικαιώθηκε μέχρι στιγμής. Ήδη όμως φθάσαμε στο 50% της πρόσφατης μεγάλης πτώσης, μια ανάσα από την παράλληλη της νέας μπλε γραμμής τάσης-στήριξης την οποία θα πρέπει να διασπάσουν οι τιμές ανοδικά καθοδόν προς το επόμενο fibo 61.8% διόρθωσης της πτώσης που είναι τεχνικά κρίσιμο. Πριν από αυτό έχουμε και την ισότητα του τρέχοντος ανοδικού κύματος λίγο ψηλότερα από την παράλληλη στις 1817,46 μονάδες σαν ενδιάμεση αντίσταση.

Η απότομη άνοδος δεν επέτρεψε τη δημιουργία τοπικών χαμηλών κι έτσι το κοινό σημαντικό low fractal για εβδομαδιαίο και ημερήσιο παραμένει στις 1285,08 μονάδες.

Κυματικά πιστεύω ισχύει ότι και στον ΓΔ (τις κινήσεις του οποίου ακολουθούμε με μικρή καθυστέρηση) και δεν θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά πέραν της ισότητας και του κλασσικού ότι είτε την περνάμε και συνεχίζουμε για το 161,8% του πρώτου κύματος στην περιοχή 2140-2150 (δύσκολο να γίνει χωρίς διορθώσεις, αφού ο RSI του ημερήσιου είναι ήδη υπεραγορασμένος) ή πάμε στα σενάρια όπως αυτά των φίλων chiefsotos & Διόφαντος για τον ΓΔ. Δύσκολο μεν με βάση τα στατιστικά που παρουσιάστηκαν αλλά όχι κι αδύνατον...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

SPACE 

ΠΕΙΡ (Goldfish)

SP500 (TSAROS)

KYPIO (NIKDAN)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *