Η πανίδα του ΧΑΑ

Λογοτεχνικές και άλλες προσεγγίσεις από τον φίλο της ιστοσελίδας μας με το "παρατσούκλι" Draghi Chernobyl (ΝΙΚ που πήγε και βρήκε ε;) που τις βρήκα ενδιαφέρουσες ως παράθεση άποψης για την ανθρωπογεωγραφία της αγοράς μας, με χιούμορ κι ευρηματικότητα κι έτσι σκέφτηκα ότι θα ήταν κρίμα να "χαθεί" μέσα στα σχόλια:

Όταν ο άλλος ζει από τις προμήθειες σου και όχι να αμείβεται από τα κέρδη σου όπως γίνεται σε σοβαρά σπίτια του εξωτερικού που ακόμα και μεγάλοι μικροί δεν έχουν πρόσβαση, τι σημασία έχει αν έχει πιστοποίηση ή όχι? Την απλή άδεια να περνάει εντολές ή ακόμα κ απλής θεματοφυλακής μιας κ με το ztrade περνάς πλέον τις εντολές μόνος σου.

Δεν καίγεται καρφί σε κανέναν αν αγόρασες κάτι 10 και τώρα είναι 5.

Σιγά μην ασχοληθεί μαζί σου να σου μάθει να κερδίζεις ή να βάζεις στοπ.
Το μόνο που τους νοιάζει είναι να σου αραδιάσει 5 διαγράμματα που η μετοχή από τα 10 θα φύγει να πάει στα 12 (πουλάς) και μετά θα γυρίσει στο 11,38 (αγοράζεις εσύ) ώστε αν περάσει μετά το 12,40 που είναι το Α του Β του C στο τρίτο το μακρύτερο θα φτάσει στα 14 που είναι το 61,8% της υποτείνουσας γραμμής καθόδου από το 1999, που άμα σπάσει το σχηματισμό κούπα χερούλι κουλουράκι χαρτοπετσέτα θα εκτιναχθεί στα 20 ευρώ που είναι μια fair value της εσωτερικής αξίας της μετοχής.

Για ρώτα πρώτα όλους τους πιστοποιημένους της αγοράς τι έκατσε να σε μάθει όταν πήγες και του είπες γεια θέλω να ανοίξω κωδικό. Η πόσο εύκολα σου έδωσαν τσάμπα το ztrade, το margin που είναι ευκαιρία στο 6%-7% επιτόκιο τοκογλυφίας κλπ αλλά αυτό δεν σε νοιάζει γιατί η μόχλευση σε κάνει να χάσεις ακόμα περισσότερα. Μα εσύ δεν θα το καταλάβεις γιατί είσαι πιο ικανός στο να βγάλεις το 0,5-1% που σου κοστίζει το μήνα. Αρκεί μόλις μια επιτυχημένη πράξη. (ρωτήστε το συνταξιούχο στο παραδίπλα δωμάτιο να σας δώσει οδηγίες).

Γιατί δεν σου είπε κανένας ότι το μουαγιέν που ξέρει ακόμα κ η κομμώτρια, δεν γίνεται ποτέ προς τα κάτω, γιατί δεν σου είπε για στοπ, γιατί δεν σου είπαν έστω τους κινητούς μέσους, ή απλά να έχεις πειθαρχία και υπομονή ή τόσα και τόσα ώστε πρώτα να σε προστατεύσουν και μετά να ζήσουν κ αυτοί από τις προμήθειες σου γιατί απο εκεί βγάζουν το παντεσπάνι και λιγότερο απο δικά τους trade. Όταν εμένα μου αφήνεις μεροκάματο 300-500 ευρώ γιατί να ασχοληθώ αν ανεβαίνει η 3Α η 4Α ή αν παχαίνουν οι μύγες τον Αύγουστο ?

Η αγορά μας είναι μια 5όροφη πολυκατοικία.

Στο ισόγειο μένουν οι επενδυτές, τζογαδόροι, κλπ πρεζάκια του ΧΑΑ. Όσοι έρχονται και λένε εύκολο είναι, διαβάζω 3 ώρες τη μέρα από καμιά δεκαριά site, δεν είμαι και τόσο άσχετος. Είμαι παλαιότερος από τόσους κ τόσους που διαβάζω στo φόρουμ.

Στον πρώτο μένουν οι ελαφρώς πιο σκεπτόμενοι, οι εκπαιδευμένοι, αυτοί που έχουν καταφέρει να χειραγωγούν το πάθος τους και να τηρούν το σχέδιό τους.

Στον δεύτερο μένουν όσοι ζουν έξω από το ΧΑΑ. Δημοσιογράφοι, site, software παρακολούθησης, συνδρομητικές ομάδες κλπ.

Στον 3ο ζουν άνθρωποι που δουλεύουν στο χρηματιστήριο, χρηματιστές, διαχειριστές αμοιβαίων, επιτροπή κεφαλαιαγοράς κλπ. (ίσως λίγο άδικο για τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους γραφείου-ας πούμε αυτοί μένουν στην αποθήκη του ορόφου)

Στον 4ο όροφο ζουν μερικοί επιχειρηματίες που δεν τους φθάνει ότι ξεζουμίζουν τις επιχειρήσεις τους, φτιάχνουν και τα απαραίτητα λομπάκια γιατί τι νόημα έχει να διαπραγματεύεται η μετοχή αν δεν καταφέρουμε να προσελκύσουμε κορόιδα ? 'H μήπως σου λείπει ένα fund από τη Γαλλία να σου δώσει κύρος στο μετοχολόγιο? (αλήθεια πότε θα καταλάβετε ότι τα βλέπουν ή ότι ξέρουν ακριβώς ποιες από τις πράξεις που γίνονται στην κορδέλα δεν είναι «φιλικές»?)

Τι χρειάζεται άλλωστε? Ένα ωραίο στόρυ, να μοιράσουμε χαρτιά σε 4-5 χέρια, να βρούμε 2 site να γράψουν για εμάς και να μοιράσουμε σωστά τα χαρτιά. Το πόσο εύκολο είναι ή πόσα τέτοια
έχουν γίνει, άμα είσαι τυχερός και έχεις παντρευτεί καμιά κόρη χρηματιστή, ή τα πείτε με κανέναν που αποσύρθηκε παρέα με 2 μπουκάλια τζώνυ, θα μάθετε άπειρες ιστορίες.

Και το καλύτερο είναι ότι πρώτον δεν μπορούν να σε καταλάβουν (δεν είσαι δα κ στην Αμερική) αλλά πάντα από το ισόγειο βρίσκεις καλοθελητές που τσακώνονται για σένα στα φόρουμ, στο capital, στο euro2day κλπ δωμάτια του 2ου ορόφου γιατί έχουν αγοράσει τις μετοχές σου. Ποιος είσαι εσύ ρε που θα πεις για την 4A? Στη χειρότερη θα βάλουν κ έναν υπάλληλο τους να συμμετέχει στις σελίδες αν δεν το κάνουν οι ίδιοι.

Στον 5ο όροφο ζουν αυτοί που τα παίρνουν από όλους γιατί πολύ απλά έχουν γνώση, δύναμη, μηχανάκια, στραβά μάτια μηχανισμών, ανοχή του 3ου ορόφου κλπ. Το μόνο που χρειάζονται είναι να δουλεύει το ανσασέρ στους προηγούμενους 4 ορόφους. Γιατί τι θα ρουφήξει το μηχανάκι άμα δεν υπάρχουν ενδιάμεσα οι εντολές των επενδυτών ισογείου, τα άρθρα και σχεδιαγράμματα στο 2+3 όροφο? (ο τέταρτος όροφος είναι προαιρετικός, δεν χρειάζεται να συμμετέχει, μας αρκεί να αδιαφορεί πάντα σε μια σχετική συνεννόηση όμως)

Μα όλα σάπια είναι ? Όχι, πολλές φορές βλέπεις να εμφανίζονται κι άτομα που για κάποιον ανεξήγητο λόγο θέλουν να σε βοηθήσουν να μάθεις. Όχι να βγάλεις λεφτά. Δεν θα σου δώσουν το ψάρι στο χέρι, θα σε μάθουν να ψαρεύεις. Ή τουλάχιστον να μην είσαι εσύ το εύκολο θύμα.

Πρώην χρηματιστές που είτε έχουν βγάλει τόσα που δεν τους ενδιαφέρει άλλο και είτε από αγάπη για το άθλημα είτε από «τύψεις» θέλουν να σε ξεστραβώσουν. Εγώ έπεσα πάνω στο Δημοσθένη. Και σε αρκετούς εν ενεργεία χρηματιστές που σου λένε μια γνώμη χτους, να ζητήσουν μια γνώμη, να αφιερώσουν λίγο από το χρόνο τους. Μας βλέπουν που κάνουμε αστεία λάθη και έρχονται για βοήθεια. Σου λένε κάτι συστημικό που δεν γνώριζες, σου προσφέρουν μια εξήγηση ή έναν προβληματισμό σε κάτι που διάβασες και δεν κατάλαβες.

Και φυσικά υπάρχουν κ αυτοί που καλό το χρήμα-μεροκάματο αλλά άμα δεν έχεις αναγνώριση
και η γυναίκα ασχολείται με το παιδί ή τις άγριες μέλισσες, σε ποιον θα πεις τι
έκανες σήμερα στο χρηματιστήριο ή «σας τα είχα πει εγώ».

Βρείτε τις εξαιρέσεις αυτών των ανθρώπων και εκμεταλλευτείτε αυτά που γράφουν.
Μοιράζουν γνώσεις κ εμπειρία.

Η αγορά είναι μικρή (5όροφη είπαμε) και ξέρει τις αμαρτίες του καθενός. Και άμα χάσεις εσύ κάτι, χωρίς να είσαι πελάτης τους.

Υπάρχουν και αρκετοί από τον 1ο όροφο που θέλουν να μοιραστούν τη χαρά τους για το ψάξιμό τα μεταφέρουν μεταξύ τους το υπηρετικό προσωπικό. Γιατί μπορεί να πίνεις νερό στο όνομα του Χ τώρα, αλλά κάποιοι ξέρουν τι ήτανε και τι έκανε.

Και ποιος είναι ο τρόπος να επιζήσει αυτός στο ισόγειο?

Να κάνει τον 3ο όροφο να πεινάσει. Μόνο έτσι σπάει η αλυσίδα.

Μελέτη, σχέδιο, σωστή προσέγγιση, υπομονή, πειθαρχία.
Τα υπόλοιπα στο χρηματιστή σας 😊

Να βάλω εδώ βέβαια και το απαραίτητο disclaimer, ότι δηλαδή το κείμενο εκφράζει μόνο τον συγγραφέα του, έλα όμως που έχω μια αδυναμία στα ωραία δομημένα κείμενα και θεωρώ κέρδος για το blog μου να μου τα γράφουν οι λίγοι φίλοι - χρήστες του που έχουν τόσο ταλέντο και τόση όρεξη για να το βγάλουν στο κείμενό τους. Κι αυτά ανεξάρτητα από τυχόν επιμέρους αντιρρήσεις.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *